Aircondition larmer

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

En aircondition er et relativt stort udluftningselement, og du vil derfor måske opleve, at den ikke helt er så lydløs, som du gerne vil have. Dette kan være særligt problematisk, hvis du har det varmt om natten og derfor gerne vil have airconditionen kørende samtidig, men det bliver svært at finde en aircondition, som overhovedet ikke larmer.

Alene gennemstrømningen af luft giver nemlig en del lyd, og den del kan du nok ikke ændre så meget ved. Dog er der nogle andre forholdsregler, du kan gøre dig, hvis din aircondition larmer. Vi kommer i denne artikel med nogle simple råd til, hvordan du kan minimere støjen fra din aircondition. Det er også muligt at bestille AC reparation, så det potentielle problem fikses. Her kan du ligeledes også blive rådgivet om optimal brug.

Aircondition larmer – køb en støjsvag model

Når du køber en aircondition, bør du allerede her kigge efter en støjsvag model. Hvis larmen fra din aircondition skal ned, så betyder det typisk, at prisen på din aircondition stiger. Du skal altså være klar til at investere mere, end du måske havde regnet med for at købe en aircondition, der ikke larmer.

Selv såkaldte støjsvage enheder har dog et decibelniveau på minimum 50, hvilket til sammenligning svarer til lydniveauet på en normal samtale. Airconditionens fordel er dog, at lyden er kontinuerlig, hvorfor man med lidt træning kan arbejde på, at lyden bliver til white noise, som faktisk kan hjælpe en med at sove.

Hvornår skal man bruge en aircondition?

De fleste af os med en aircondition i hjemmet, bruger den i soveværelset, fordi vi gerne vil opnå en optimal temperatur til, når vi skal sove. Hvis din aircondition larmer, bør du altså have den i gang om eftermiddagen og tidlig aften, hvor der ikke er nogen, der bruger soveværelset. Det tager også lidt tid at få den perfekte temperatur i rummet, hvorfor det aldrig er en god idé at tænde din aircondition om aftenen også.

En typisk fejl, som vi nemlig begår, er, at vi skruer ekstra langt ned for temperaturen for at skynde på nedkølingen, og det betyder, at vi vågner kolde op og med en potentiel forkølelse. Derfor bør du altid nedkøle rummet, inden du skal sove.

Skru dine komponenter bedre i

Hvis din aircondition larmer, og det ikke lyder som den normale susen, så kan det skyldes, at der er elementer på din aircondition, som ikke sidder ordentligt fast. Når der suser luft ud, vibrerer enheden, og hvis der er løse elementer, vil de sidde og rumstere på en måde, der kan give en højere lyd end enhedens normale lydniveau.

Vi anbefaler derfor, at du tager din aircondition ned og gennemsøger den for løse elementer. Sørg naturligvis for at tage den fra strømmen, inden du tager den ned. Hvis du stadig ikke kan finde kilden til problemet, så hør din forhandler, om de kender til lignende problemer med din enhed, fordi en aircondition larmer som udgangspunkt, men den skal larme på den rigtige måde. Alternativ kan du også bestille AC reparation fra en professionel, som kan komme og kigge på din enhed.

Hvordan håndterer jeg, at kompressor fra aircondition larmer?

En aircondition har brug for en kompressor til at transportere luften ud i rummet, og det bruger den en masse strøm på. Det kan være, at din kompressor larmer en smule, men det vil typisk være selve udluftningen, som larmer meget. Du kan prøve at købe en ny kompressor og sætte den i, men du skal nok ikke regne med, at det betyder det helt store.

Aircondition virker ikke – hvad gør jeg?

Vi anbefaler, at du til en start tjekker din manual igennem til en start for at se, om der er nogle informationer heri, du kan bruge til noget. Hvis du ikke er hjulpet videre herfra, bør du kontakt en service, som beskæftiger sig med AC reparation. Professionelle fagfolk vil hurtigt være i stand til at diagnosticere problemet og herefter finde den bedste løsning til dig.