Renovering af badeværelse

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Det kan være meget omfattende at kaste sig over en renovering af badeværelse. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at det gribes korrekt an. Blandt andet bør der foreliggende en konkret plan, inden noget af arbejdet bliver igangsat.

Når man skal renovere badeværelse, er der ofte behov for at involvere flere forskellige faggrupper. Det skyldes, at der som minimum skal udføres både VVS-, elektriker- og murerarbejde i denne forbindelse. Derfor er det vigtigt, at der er en plan for, hvornår hvad bliver lavet.

Da dette kan være svært at holde styr på, kan det være en god idé at overlade entreprisen til ét firma. Det vil betyde, at det er dette firma, der har hovedansvaret for hele opgaven. Dermed kan du trække dig fra, og i stedet overlade ansvaret til en professionel.

Hvad koster renovering af badeværelse?

Det er er vanskeligt at give et konkret svar på, hvad renovering badeværelse koster. Det skyldes, at der er mange faktorer, der har indflydelse på dette. Der vil f.eks. være stor forskel på, om du vil starte helt fra bunden eller blot vil have nye kliniker på badeværelset.

Derudover er det også vigtigt at påpege, at størrelsen på dit badeværelse og dermed størrelsen på projektet, har stor indflydelse på prisen. Er der tale om et lille badeværelse på under 5 m2, vil prisen selvfølgelig være lavere, end hvis det er tre gange så stort.

Er der tale om en komplet badeværelsesrenovering, skal du forvente en pris på mellem 20.000 og 50.000 kr. Hvad den endelige pris lyder på, afhænger af materialer, placering i landet mv. Ofte vil prisen pr. m2 dog befinde sig i dette spænd.

Hvad har indflydelse på prisen?

Om du kan få en billig renovering af badeværelse eller ej, afhænger af, hvad du skal have udført. Er der tale om en mindre opdatering eller en totalentreprise badeværelse? Er det sidstnævnte, vil det nemlig være betydeligt dyrere for dig at gennemføre projektet.

Ofte er det de ting, der ikke er synlige, der er med til at drive prisen op. Hvis du ønsker at flytte afløbet eller en faldstamme, kan dette øge prisen. Vil du gerne have lagt gulvvarme, når du alligevel fjerner klinkerne? Det er sådanne opgaver, der hæver prisen.

Desuden kan du også opleve, at prisen på renovering af dit badeværelse bliver forøget, hvis man undervejs støder på problemer. Det kan f.eks. være konstruktioner, der skal flyttes eller forstærkes, før arbejdet kan fortsætte. Dette vil gøre den endelige pris højere.

Grundig planlægning er afgørende

Når du skal renovere dit badeværelse, er det vigtigt, at det er planlagt meget nøje. Af samme grund er det også en god idé at lave et budget. På lige fod med andre projekter i hjemmet, så vil god forberedelse gøre, at du allerede er halvvejs i mål.

Dette er dog især tilfældet, hvis du vil renovere dit badeværelse. Det skyldes, at det som regel er det rum i boligen, der er dyrest at renovere pr. m2. Derfor er det vigtigt at have planlagt det hele nøje, da regningen og projektet ellers kan løbe løbsk.

Inden du giver dig i kast med at hyre håndværkere ind til de enkelte opgaver, bør du derfor starte med at lave et budget. I dette budget skal du stille alle dine udgifter op, så du kan få et overblik over den samlede pris. Ud fra dette kan du også vurdere, om du skal en tur i banken.

Her er det også vigtigt at tage højde for, at et byggeprojekt ofte overstiger budgettet. For at være på den sikre side, bør du derfor lægge 15% oveni beløbet. Dermed har du en pulje, der kan gå til at dække diverse uforudsete udgifter, der kan dukke op.

Du bør altid bede om flere tilbud

Da det ikke er billigt at renovere et badeværelse, skal du ikke vælge det første tilbud, du får. Gør du det, er der en stor risiko for, at du ender med at brænde fingrene. I stedet skal du tage dig tid til at bede om flere tilbud på alle aspekter af din renovering.

Formålet med dette er, at du kan undgå at vælge et dyrt tilbud. Når du har en håndfuld at vælge mellem, kan du nemlig holde disse op imod hinanden. Det vil sige, at du nemt kan vælge et billigt tilbud. Derfor er det afgørende, at du ikke går på kompromis med dette.

Handler ikke kun om en lav pris

Langt de fleste har et ønske om at holde prisen i bund, når de skal renovere deres badeværelse. Selvom det er forståeligt, bør en lav pris ikke være et mål i sig selv. Derimod bør dit fokus være at sikre, at du får stor værdi for dine penge.

Hav derfor fokus på at vælge virksomheder, der er garant for at levere kvalitet til fornuftige penge. Dette vil medføre, at dine penge er bedre brugt, end at vælge den billigste aktør. Når du sammenligner, skal du derfor sammenligne, hvad du får for pengene – og ikke kun selve prisen.