Har du gjort dig tanker om at renovere dit badeværelse? I så fald vil du sikkert gerne have en idé om, hvad det koster. Desværre er det ikke helt så ligetil at give et svar på. Det skyldes, at der er en lang række variabler, der spiller ind ift. prisen.
Er der tale om renovering af lille badeværelse, er det oplagt at tro, at der er penge at spare. Naturligvis sparer man penge på en samlede pris, men ikke pr. m2. Tværtimod er prisen pr. m2 ofte højere, hvis der er tale om en lille badeværelse renovering.
Hvad koster en renovering af et lille badeværelse?
Er der f.eks. tale om renovering af badeværelse i lejlighed på under 5 m2, kan du forvente en pris på mellem 25.000 og 60.000 kr. pr. m2. Om du ligger i den høje eller lave ende af skalaen, afhænger af flere ting. Blandt andet afhænger det af dit valg af materialer.
En renovering af lille badeværelse pris afhænger altid af, hvor omfattende et stykke arbejde, der skal udføres. Er der f.eks. også et krav om, at der lægges gulvvarme? I så fald vil det også have betydning for prisen. Som angivet herover, så har dit materialevalg også meget at skulle have sagt.
En god idé at få flere tilbud
Har du planer om at hyre hjælp til renovering af Københavner badeværelse, bør du indhente flere tilbud på opgaven. Det er tilfældet, uanset om du vil indhente tilbud på totalentrepriser eller ved de særskilte firmaer. I begge tilfælde svinger priserne nemlig meget.
De fleste beslutter sig for at indhente tilbud på totalentrepriser. Det skyldes, at de dermed kan overlade ansvaret for alle faggrupper til ét firma. Ønsker du selv at have mindst muligt med renoveringen at gøre, er dette den rette løsning for dit vedkommende.
Start altid med at lægge et budget
Inden du giver dig i kast med at indhente tilbud, bør du lægge et budget. Ofte kan du få en idé om prisniveauet, ved at kigge på priser på materialer samt bruge kvadratmeterprisen ovenfor. Med et gennemarbejdet budget, vil processen nemlig komme til at virke mere håndgribelig.
Har du planer om at låne penge til projektet i banken, vil det som regel også kræve et budget. Når du laver dit budget, bør du altid lægge 15% oveni beløbet. Dermed er du sikker på at have en pulje, der kan trækkes på, hvis budgettet overskrides – og det kan bestemt ikke udelukkes.