Ventilation på badeværelse

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Vil du gerne have ventilation på dit badeværelse? I så fald er der flere ting, der er vigtige at overveje. Blandt andet skal du finde ud af, om du ønsker at kaste dig ud i det selv. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, men det betyder ikke, at det kan anbefales.

Ønsker du at være på den sikre side, bør du finde et firma, der kan hjælpe med at installere ventilation badeværelse. Uanset hvor i landet du holder til, er der heldigvis rig mulighed for dette. Derfor er der selvfølgelig heller ikke nogen grund til at forsøge at kaste sig over det selv.

Hvad koster installation af ventilator på badeværelse?

Har du besluttet dig for at få et ventilationsanlæg badeværelse installeret, ønsker du sandsynligvis at vide, hvad det koster. Desværre er det ikke muligt at give et konkret svar på prisen. Det skyldes, at der er flere faktorer, der har indflydelse på, hvad det koster.

Som udgangspunkt er det dog ikke specielt dyrt at få installeret en ventilator på dit badeværelse. Er det noget, du har gjort dig tanker om, bør du derfor ikke tøve med det. I mange tilfælde kan en ventilator købes for 6-700 kr. Derudover skal du betale for monteringen, hvilket skal udføres af en elektriker.

Arbejdet med at installere en ventilator, er ikke specielt stort. Derfor skal du ikke være bekymret for, at det koster en stor sum penge. Tværtimod er det som regel klaret inden for ganske få timer. Det betyder, at den samlede pris på opgaven, vil være meget overkommelig.

Må man selv installere en ventilator?

Som angivet tidligere, er det ikke en god idé at installere din ventilator selv. Derimod bør du overlade det til et firma, der har den rette ekspertise. Foretrækker du derimod at gøre det selv, skal du sikre, at de faktisk er tilladt. Det skyldes, at det ikke er alle ventilatorer, du selv må installere.

På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside fremgår det, at en ventilator med stikprop må udskiftes af alle. Er der tale om en ventilator uden dette, kræver det, at den monteres af en autoriseret el-installatør. Det betyder, at hvis ikke den er udstyret med en stikprop til en stikkontakt, må du ikke selv stå for det.

Opfylder din ventilator ikke disse krav, skal du have fat i en autoriseret el-installatør. Som angivet herover, er det heldigvis ikke noget, der er synderligt dyrt. Overlader du det til en ekspert, kan du endda være sikker på, at arbejdet er udført korrekt. Derfor er det altid værd at betale for kvalificeret arbejdskraft.

Derfor bør du have en elektrisk ventilator på badeværelset

Det er en rigtig god idé at investere i en elektrisk ventilator til dit badeværelse. Har du gjort dig overvejelser om dette, bør du derfor ikke tøve, da det forbedrer indeklimaet på dit badeværelse. Det kan være svært at sikre dette, hvilket især er tilfældet, hvis badeværelset ikke har vinduer.

I og med, at prisen er medgørlig, er der kun endnu mere grund til at få installeret en ventilator. Netop derfor er det også de færreste, der ikke har det på deres badeværelser i dag.