Gulvvarme virker ikke - vvs-oversigt.dk

Gulvvarme virker ikke

Til tider, heldigvis opstår dette problem sjældent, men det kan hænde, vil man opleve, at ens gulvvarme i boligen ikke fungerer, som den skal. I det følgende vil vi se lidt på, hvad der kan være årsag til, at gulvvarmen i boligen pludselig enten ikke virker, eller at den ikke virker optimalt. Der kan være flere forskellige grunde til dette, og her kommen nogle gode råd, der kan bruges, såfremt varmen i husets gulve pludselig ikke fungerer, som de skal.

Få gratis tilbud på reparation af gulvevarme (Svar inden for 24 timer)

 

Hvorfor virker min gulvvarme ikke?

Helt overordnet er der tre væsentlige grunde til, at gulvvarmesystemet i et hus ikke fungerer efter hensigten. Det første, der kan være galt med gulvvarmen, er, at pumpen ikke vil starte. Det skyldes for det meste, at gulvvarmesystemet har været slukket i en længere periode, for eksempel hvis man har været ude at rejse i sommermånederne, og vil spare penge på gulvvarme, mens man ikke er hjemme. Det kan dog ikke anbefales, at man slukker helt for gulvvarmen, selvom man i længere tid ikke har brug for det, eller simpelthen fordi man ikke opholder sig i huset. For omkostningerne til at få repareret gulvvarmen igen, vil i alle tilfælde overstige det beløb, man sparer ved at slukke for gulvvarmen. Man kan dog i visse tilfælde selv få gulvvarmen til at fungere igen, ved at motionere rotoren i pumpen ved hjælp af en skruetrækker gennem det lille hul forrest på pumpen. Men det kan stadig ikke anbefales at slukke helt for gulvvarmen i længere perioder. Skru hellere ned for det og hold det på minimalt blus. Et andet problem kan være, at dioderne i styreboksen pludselig begynder at blinke. Dette kan indikere, at anlægget har mistet forbindelsen til én eller flere af de rumtermostater, som er placeret rundt i boligens forskellige rum.

Når dét sker, begynder anlægget automatisk at sende varme rundt i kredsløbet flere gange i timen, så man opdager det typisk først, når der bliver alt for varmt i forhold til, hvad der plejer i ét eller flere af rummene. I langt de fleste tilfælde er det blot fordi, batterierne i rumtermostaten skal skiftes, og det er noget, man nemt kan klare på egen hånd. Endelig kan der være det problem, at telestaten ikke vil åbne, selvom dioderne i styreboksen kalder på varme. Om sommeren kan nogen føle sig fristet til at slukke helt for gulvvarmen, men netop problemet med telestaten kan opstå her ved. Det kan være pakdåsen under telestaten, der har sat sig, og problemet afhjælpes ved, at man slukker kortvarigt for strømmen til styreboksen, og tænder den igen inden for ti minutter. Gør man dette, vil der i langt de fleste tilfælde igen blive sendt strøm ud i telestaterne, og det er værd at bemærke, at indkodningen af rumtermostaterne ikke slettes i tilfælde af, at man bliver nød til at køre denne lille test på sit anlæg. Konklusionen må altså være, at det aldrig er en god idé at slukke helt for sit gulvvarmesystem i længere perionde, selvom det kan være fristende, specielt i sommervarmen, hvor man alligevel ikke bruger gulvvarmen. Skru hellere helt ned på minimum, uden at lukke helt ned for gulvvarmen. Er der noget, du ikke kan ordne selv eller er i tvivl om, kan du altid få hjælp til din gulvvarme hurtigt, ved at kontakte en fagmand, som yder gulvvarme service.

Få gratis tilbud på reparation af gulvevarme (Svar inden for 24 timer)