Nyt badeværelse pris

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Det siger selv, at et helt nybygget hus skal have et splinternyt badeværelse. Men også hvis man i forvejen er husejer, kan det være nødvendigt at få bygget et helt nyt badeværelse på et tidspunkt. Det kan for eksempel være i forbindelse med en tilbygning til huset. Vi skal nu se lidt på, hvad det koster at bygge et helt nyt badeværelse. Det skal siges med det samme, at det ikke er helt billigt at få bygget et helt nyt badeværelse fra bunden. Faktisk er det det rum i huset, som er dyrest at få lavet. Det kommer nok ikke bag på mange. For der er rigtig mange specielle hensyn, der skal tages, når det gælder lige nøjagtig badeværelset. Blandt andet er det af helt afgørende betydning, at vægge og gulve bliver lavet helt korrekt, så der ikke kan trænge vand og fugt ind i dem. Derfor er badeværelse i huset, som det koster mest pr. m2 at bygge. Her vil vi nu tage en gennemgang af, hvad et nyt badeværelse koster at opføre, samt hvilke overvejelser det er værd at gøre sig, inden byggeriet kan gå i gang.

Få gratis tilbud og pris på nyt badeværelse (Svar inden for 24 timer)

 

Hvad koster et nyt badeværelse?

Vi kan lige så godt slå det fast med det samme. Det er ikke billigt at få bygget et helt nyt badeværelse. Slet ikke i et hus, hvor der i forvejen er et badeværelse, som skal fjernes helt, og et helt nyt skal opbygges. Der er det faktisk noget billigere at bygge et nyt badeværelse i et helt nyt hus. Men den relativt høje pris opvejes kraftigt af, at et nyt badeværelse er en fremragende investering på lang sigt. Husets værdi kan nemlig stige betragteligt, hvis man får lavet det perfekte badeværelse i det. Det er noget, de fleste vægter meget højt, når de skal ud og købe hus. At badeværelset er i orden. Har man friværdi i sit hus, kan man med fordel veksle nogle af murstenene til et nyt badeværelse. På den måde får opførelsen af et nyt badeværelse heller ikke den store indflydelse på ens daglige privatøkonomi. Man skal regne med, at et nyt badeværelse af gennemsnitlig størrelse – hvilket er ca. 6 m2 – koster et sted mellem 165.000-175.000 kr. at bygge. Men prisen kan variere med adskillige tusinde kroner, alt afhængigt af hvilke materialer man vælger. Desuden har badeværelsets placering i huset en hel del at sige, den dag regningen kommer. For hvis badeværelset placeres i umiddelbar nærhed af et bryggers, bliver omkostningerne til det noget mindre, end hvis man placerer det andre steder i huset. Det hænger sammen med, at der i forvejen findes afløb og en del vandrør under gulvet i et bryggers, hvilket gør det mindre bekosteligt at forbinde det til badeværelset.

I et nyt badeværelse er det alle de skjulte installationer, der koster. Man kan som hovedregel regne med, at over halvdelen af de penge, man betaler for et nyt badeværelse, går til varme, vandinstallationer og afløb. Badeværelset er boligens mest regulerede rum. Her skal vægge og gulve flere gange dagligt kunne blive ved med at holde til, at der rammer både koldt og varmt vand direkte på det. Og det er noget, der slider på materialet. Specielt hvis det ikke er lavet ordentligt fra start. Derfor er det helt essentielt, at man får faglærte og erfarne håndværkere med vådrumscertifikat ud og udføre arbejdet, så badeværelset kan holde til den konstante hårde belastning, der er på det, år efter år. Når man vil lave gammelt badeværelse til nyt, er der imidlertid flere forskellige måder hvorpå, man kan gøre – måske ikke ligefrem nyt badeværelse billigt – men i hvert fald få prisen ned på et niveau, hvor det er til at have med at gøre. Først og fremmest kan man tænke på, hvilket interiør man gerne vil have i sit nye badeværelse. Hvis man fra starten er sikker på, at man ikke vil få brugt for eksempel et badekar eller et boblebad særlig meget, kan det være en rigtig god idé at overveje, simpelthen at spare det væk. For det er et par af de ting i et nyt badeværelse, som er rigtig dyrt at få bygget – primært på grund af alle de forskellige el-installationer, som skal indbygges i det.

Desuden er der en del penge at spare, hvis ikke man ligefrem behøver at have markedets mest eksklusive armaturer, brusere og brusekabine i sit nye badeværelse. Priserne på armaturer svinger meget, og man kan sagtens få noget godt solidt armatur, uden at man behøver bevæge sig op i den helt dyre ende af prisskalaen. Noget, man også kan spare rigtig mange penge på, når man skal have opført et nyt badeværelse i sit hjem, er loftet. Loftet i et badeværelse kan nemlig laves i flere forskellige materialer. For eksempel er det langt billigere at få bygget et loft af træ, end det er, hvis loftet skal være lavet af glasfilt – dels fordi glasfilt er markant dyrere, og dels fordi det kræver mange flere arbejdstimer, end et loft af træ gør. Din pris på nyt badeværelse afhænger også i høj grad af, hvor meget af arbejdet, du selv udfører. Hvis du ellers har tid til det, er det værd at overveje, om du selv skulle lave det af arbejdet, du må, så du derved kan spare mange penge på timeløn til faglærte håndværkere. Du må eksempelvis gerne selv sætte fliser og klinker på vægge og gulv, hvorimod kyndige fagfolk bliver nødt til at lave afløb og installationer, så du har sikkerhed for, disse fungerer, som de skal. Hvis der er noget, du er i tvivl om, når du skal have lavet nyt badeværelse i lejlighed eller hus, kan du altid kontakte din lokale fagmand, som så vil aflægge dig et besøg, hvor i sammen gennemgår, hvad behovet og kravene til dit nye badeværelse er, og VVS´eren vil derefter kunne give dig et fornuftigt prisoverslag på håndværkernes del af arbejdet. Han vil altid kunne give dig tilbud på nyt badeværelse, uanset hvor stor en del af det, du vælger at lave selv.

Hvad koster et nyt badeværelse pr. m2?

Når man skal have bygget et nyt badeværelse i sin bolig, skal man regne med, at prisen kommer til at ligge på mellem 25.000-30.000 kr. pr. kvadratmeter. Det er det rum i boligen, som har den højeste kvadratmeterpris, når man skal have bygget nyt. Det er det, fordi det er boligens mest gennemregulerede rum, hvor der er masser af forskellige både store og små installationer, og at vægge og gulve skal være fuldstændig vandtætte, så man undgår fugt- og vandskader. Som tidligere nævnt, er der dog hen hel del måder, hvorpå man kan få kvadratmeterprisen ned ad. Det er primært ved at undgå at få bygget det allermest luksuriøse, såsom for eksempel en spa, hvis man på forhånd er sikker på, man ikke vil få den brugt særlig meget. Desuden kan der spares tusindvis af kroner på materialer, samt på at udføre så meget som muligt af arbejdet selv.

Få gratis tilbud og pris på nyt badeværelse (Svar inden for 24 timer)

En lav pris på nyt badeværelse skal ikke være målet

Det er helt naturligt, at man har et ønske om at holde sin nyt badeværelse pris i bund. Derfor har de fleste en tendens til at vælge det tilbud, der har den laveste pris på nyt badeværelse. Det er ærgerligt, da en lav pris ikke bør være et mål i sig selv.

Tværtimod bør dit fokus være at finde et tilbud på badeværelse, der giver dig god værdi for pengene. Desværre er det ikke alle tilbud, der gør det. Mange af dem kan virke gode, fordi de har lave priser på badeværelser, men når man ser nærmere på dem, opdager man sandheden.

Ofte er sandheden, at man ikke får specielt meget for sine penge. Derfor er det vitalt at være opmærksom på dette, når man skal vælge sit tilbud på nyt badeværelse. Kun ved at vælge med omhu, kan man derfor sikre, at man ikke accepterer et forkert tilbud.

Netop derfor er det også vigtigt at bede om tilbud fra flere firmaer. Det gør det muligt, at du kan lave en sammenligning af de modtagne tilbud. Formålet med dette er ikke at finde frem til det billigste tilbud, som mange tror. Derimod skal fokus være at finde tilbuddet med mest værdi.

vvs badeværelse pris