Selvrensende pillefyr

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Før i tiden var det ofte gas- eller oliefyr, der var det foretrukne valg, når vi skulle vælge opvarmning til hjemmet. Siden hen er vi blevet mere bevidste omkring miljø og klima, og der er derfor kommet flere miljøvenlige alternativer frem på markedet.

Et pillefyr er blevet et populært valg blandt danskerne, da det er et rigtig godt alternativ til det traditionelle fyr med olie eller gas. Det er mindst lige så effektivt, men det er meget mere miljøvenligt, da det giver varme direkte fra naturen af. Samtidig er det en totalløsning, der både sørger for at varme hjemmet op og varmt vand i hanerne. Læs med her og blive klogere på, hvorfor du bør vælge et pillefyr – og fordelene ved at vælge et selvrensende pillefyr.

Få gratis tilbud på selvrensende pillefyr

 

Hvordan fungerer et pillefyr?

Et pillefyr minder på mange måder om et olie- eller gasfyr. Det består nemlig overordnet af et magasin til træpillerne, en kedel og en brænder. Forskellen er, at pillefyret fyrer med træpiller fremfor olie eller gas. Træpillerne bliver placeret i magasinet, som derefter bliver ført over i brænderen. Anlægget bliver automatisk fyldt med nye træpiller, så der hele tiden er den rette mængde træ i brænderen. På den måde sørger den for, at forbrændingen hele tiden er optimal, så opvarmningen af hjemmet og det varme brugsvand fungerer, som det skal.

Den store efterspørgsmål for pillefyr gør, at der efterhånden er kommet mange forskellige varianter på markedet. Men hvilken en skal man så vælge?

Kort sagt så afhænger pillefyrets af kedeltypen. Her findes der to forskellige slags:

  • Brændekedel med akkumuleringstank
  • Automatisk pillekedel.

Hvis du vælger en brændekedel med akkumuleringstank, så bliver varmen fra forbrændingen ført over i en vandtank, som herefter sørger for at føre det varme vand rundt i boligen og på den måde forsyne med varme. Denne variant kræver, at kedlen bliver fyret mest optimalt for at sikre den bedste effektivitet og laveste belastning af miljøet.

Hvis du derimod vælger en automatisk pillekedel, så får du en kedel, hvor der sidder en driftstermostat. Ligesom ved et ganske almindeligt oliefyr. Denne termostat sørger for at regulere, hvornår vandet i kedlen rammer den temperatur, der kræves for at opvarme hjemmet optimalt. Også denne kræver, at du afpasser kedlens ydelser med det forbrug af varme, der er i boligen.

De seneste par år har teknologien udviklet sig, så styringen af et pillefyr er blevet meget nemt. Der er rig mulighed for at købe forskelligt ekstraudstyr, og det er f.eks. også blevet almindeligt med fjernstyring via internet og mobiltelefonen.

Derfor skal du vælge et selvrensende pillefyr

Måske tænker du, at et pillefyr kommer til at kræve en masse vedligeholdelse, men det behøver det ikke længere. Hvis du ikke gider at bruge en masse timer på at vedligeholde og ordne en masse ting omkring opvarmningen, så bør du vælge et selvrensende pillefyr.

Når danskerne har ønsket en mere miljøvenlig løsning til opvarmning, så har de ofte valgt varmepumper, som også er en rigtig god løsning. De kræver minimal vedligeholdelse, men nu kan pillefyret også komme med på vognen ved at være selvrensende.

Et selvrensende pillefyr er automatisk, hvilket betyder, at det renser sig selv. På den måde passer det stort set sig selv, og du skal ikke bekymre dig om at ordne en masse. Det eneste du skal huske at gøre, er at fylde træpiller på og regelmæssigt tømme askeskuffen og rense selve fyret. Nemmere bliver det næsten ikke, og det er derfor også sikkert i drift. Du får optimal brugervenlighed og minimal rengøring, og det kræver derfor ikke særlig meget af dig for at få pillefyret til at fungere optimalt.

Fordelene ved at vælge et pillefyr

Der er mange fordele ved at vælge et pillefyr, og der er derfor gode grunde til, at det er blevet så populært at skifte over til denne løsning.

For det første er det en langt billigere løsning. Det skyldes, at træpillerne er væsentlig billigere sammenlignet med f.eks. olie. En ganske almindelig familie på fire bruger cirka 4-4,5 tons træpiller årligt, hvilket svarer til cirka 8.000 kroner. Det betyder, at dig og familien kan spare helt op til 60 % af varmeregningen i forhold til det klassiske oliefyr. Derudover er et pillefyr også forholdsvis billig i startomkostninger, så din investering kommer til at tjene sig relativ hurtigt ind igen.

Endnu en fordel er, at det er en miljøvenlig løsning med træpillerne, der skåner miljøet og vores kære klode. Der bliver meget lidt affaldsprodukt tilbage, når træpillerne forbrændes, og det er derfor en god måde at opvarme hjemmet på.

Med et pillefyr får du også en meget behagelig varme, der er jævnt fordelt i hele hjemmet i løbet af dagen. Der er derfor ikke nogen udfordringer med, at temperaturen svinger kraftigt op og ned. Så slipper du for skiftevis at gå og fryse og svede i løbet af dagen.

vvs pillefyr

Få et godt tilbud på et selvrensende pillefyr

Der er mange gode grunde til at skifte over til et selvrensende pillefyr. Det kan være, at du på nuværende tidspunkt har et olie- eller gasfyr, men det kan også være, at du har en ældre version af et pillefyr og trænger til en udskiftning. Uanset hvad så er det en beslutning, du vil blive glad for.

Hvilket selvrensende pillefyr du skal vælge afhænger især af hvor stort et areal, der skal opvarmes. Et pillefyr er dog generelt god til at opvarme forholdsvis store arealer, så det er ikke fordi, at du skal ud og investere i den største model for at kunne varme villaen op. Uanset hvad så er det altid en god idé at kontakte en fagmand på området, så du kan få rådgivning i hvilken løsning, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Er du blevet overbevist om, at et selvrensende pillefyr er vejen frem? Så har vi hos VVS-oversigt gjort det nemt for dig. Her kan du nemlig hurtigt og effektivt få et gratis tilbud på et selvrensende pillefyr med kvaliteten i top, så du kan få en miljøvenlig og billig opvarmning af hjemmet.

Få gratis tilbud på selvrensende pillefyr