Varmtvandsbeholder

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Mange danskere vælger at anskaffe sig en varmtvandsbeholder til deres hjem eller deres sommer- eller fritidshus. Specielt til de to sidstnævnte, hvor forbruget er knapt så stort, som i ens primære bolig, er en varmtvandsbeholder ideel. I beholderen er der altid et lager af varmt vand på eksempelvis 50 liter, hvis det er det rumfang, beholderen har. Varmtvandsbeholderen fyldes gradvist med vand, men bruger man meget vand på én gang, vil man opleve, at vandet i for eksempel en bruser, den er tilsluttet, bliver koldt. I så fald må man lige vente, typisk mellem 10 minutter og en halv time, på at vandet i beholderen igen er opvarmet til den temperatur, det skal have.

Få gratis tilbud på varmtvandsbeholder inkl. montering (Svar inden for 24 timer)

 

Hvor stor varmtvandsbeholder skal man have?

I dag giver det ikke rigtig nogen mening at spørge sig selv, hvor stor en varmtvandsbeholder skal være, for at den kan dække ens behov for varmt vand. Havde man før i tiden en beholder på for eksempel 60 liter, blev vandet i den varmet op, og når vandet var brugt, måtte man vente på, at beholderen igen var fyldt op, og det nye vand i den var blevet opvarmet. Sådan er det ikke i dag. Ny teknologi har gjort det muligt løbende at fylde vand i beholderen i takt med, at det bruges, så der – stort set – altid vil være varmt vand i den. Med stort set menes, at bruger man rigtig meget vand på én gang, kan man komme ud for, at varmtvandsbeholderen ikke kan følge med, og i det tilfælde må man, som før i tiden, vente til den er fyldt og vandet opvarmet igen. Beholderne er i dag meget bedre isoleret og dermed mere effektive, end de var for bare ti år tilbage. Det betyder, at har man for eksempel en beholder, som kan rumme 100 liter varmt vand, behøver beholderen stort set aldrig at være helt fyldt op, og man vil stadig kun yderst sjældent opleve at løbe helt tør for varmt vand. Varmtvandsbeholder størrelse er altså i dag for så vidt underordnet, men hvad er det så, man i stedet bør kigge på, inden man anskaffer sig en varmtvandsbeholder? Et bedre spørgsmål at stille sig selv er, hvor meget vand, man omtrent bruger i døgnet. I en almindelig dansk husstand forbruges der ca. 50-300 liter vand dagligt, og gennemsnitsforbruget ligger på omkring 85 liter i døgnet. Da vandet, af sundhedsmæssige årsager, alligevel bør udskiftes dagligt, vil en beholder på mellem 100-150 liter således nemt kunne dække husstandens behov for varmt vand. Er man i tvivl, kan man altid rådføre sig med kyndige fagfolk i branchen, som vil kunne give svar på alle de spørgsmål, man måtte have. En varmtvandsbeholder er til lige for de fleste en investering, som er til at overse.

En varmtvandsbeholders pris ligger typisk på mellem 1.600-4.300 kr., og så er der også levering med i prisen. Desuden findes der en del ekstraudstyr til en varmtvandsbeholder. Ikke alt af det er nødvendigt i et hvert tilfælde, men afhænger i høj grad af, hvad den enkeltes behov er. Dette vil man også altid kunne få kyndig vejledning i af professionelle fagfolk i branchen, inden man køber en varmtvandsbeholder, så man er sikker på, man køber lige netop den beholder, som dækker det behov, man har.

Hvordan virker en varmtvandsbeholder?

En varmtvandsbeholder, eller en vandvarmer som den også under tiden kaldes, fungerer på dén måde, at det brugsvand den indeholder, opvarmes i beholderen, og derefter ledes vandet rundt til vandhaner og brusere i boligen. Hvis man bruger rigtig meget varmt vand inden for et meget kort tidsrum, vil man under tiden kunne opleve, at man løber tør for varmt vand. Dette er dog i langt de fleste tilfælde ikke noget problem, da man jo sjældent tager brusebade i timevis, og det faktum, at beholderen hele tiden løbende tager nyt koldt vand ind, som den varmer op, gør, at der stort set altid vil være varmt vand i beholderen. Uanset hvor stor eller lille en beholder, det er, da de fleste varmtvandsbeholdere på markedet har et rumfang på 60 liter og opad. Man kan dog godt få mindre beholdere på for eksempel 30 liter. En sådan beholder vil egne sig fint til et sommerhus.

 vvs ydelser varmtvandsbeholder

Hvor varmt skal vandet være i en varmtvandsbeholder?

Det er ikke ligegyldigt, hvor varmt vandet i en varmtvandsbeholder er. Vandet skal være minimum så varmt, at sundhedsskadelige bakterier bliver slået ihjel i det, inden vandet ledes rundt i huset, hvor det jo enten skal bruges som drikkevand eller brugsvand. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at der ikke er bakterier i vandet. Her siger man, at en temperatur på 55 grader er nok til, at bakterierne elimineres, og samtidig er vandet varmt nok til, at man både kan vaske op i det og tage bad i det. I mange tilfælde varmes vandet dog betydeligt højere op end til 55 grader.

Varmeveklser eller varmtvandsbeholder?

Til udskiftning af varmtvandsbeholder kan det i visse tilfælde være hensigtsmæssigt at vælge en varmeveksler. Disse to former for kilder til opvarmning af brugsvand til boligen, adskiller sig derved, at en varmeveksler kun lige netop producerer den mængde vand, man står og skal bruge lige her og nu. Dette kan have sine fordele i forhold til en varmtvandsbeholder, da varmtvandsbeholder el hele tiden vil blive forbrugt i større mængde, end i en varmeveksler, da indholdet af beholderen hele tiden skal holdes over en vis temperatur, og det er noget, som kræver en hel del mere strøm, end varmeveksleren gør. Så man vil helt givet kunne mærke det positivt på sin el-regning, hvis man benytter sig af en varmeveksler. Endelig er der den klare fordel ved varmeveksleren, at den ikke som beholderen, skal have skiftet vand hele tiden. Så en varmtvandsbeholder udskiftning til en varmeveksler vil i mange tilfælde være noget, fagfolk i branchen vil kunne anbefale. Men det er noget med at finde ud af, hvad netop ens behov er, og derfor vil det under alle omstændigheder altid kunne betale sig at konsultere en fagmand, så han vil kunne fortælle, hvad der er mest hensigtsmæssigt i et hvert tænkeligt tilfælde.

Få gratis tilbud på varmtvandsbeholder inkl. montering (Svar inden for 24 timer)