Udskiftning af varmtvandsbeholder

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Varmtvandsbeholderen er velkendt for de fleste. Det er, som navnet antyder, en lille ”tank”, der indeholder en god mængde varmt vand til boligen. Det varme brugsvand i rigtig mange husstande kommer fra en varmtvandsbeholder.

Den hurtige og effektive adgang til både rent og varmt vand er en ting, som nemt bliver taget for givet. Men derfor er det oplagt at spørge sig selv, om ikke det kan blive bedre. Det er der mange husejere, der gør. Og det medfører, at der bliver skiftet en hel del gamle varmtvandsbeholdere ud i de danske husstande. Enten med nye udgaver – eller med helt andre installationstyper.

Er du interesseret i, hvordan du får dit varme vand? Vil du vide, hvad du opnår ved at skille dig af med varmtvandsbeholderen? Med vvs-oversigt.dk kan du både komme videre med overvejelserne – og komme fra tanke til handling. Fortsæt læsningen og find mere nyttig viden.

Hvad er fordelene ved en varmtvandsbeholder?

Gamle varmtvandsbeholdere har ry for at være dyre og klodsede. Men nyere udgaver er mere effektive og velisolerede end de ældre modeller, og der er et par fordele, som er værd at fremhæve ved dem:

  • Hvis du oplever vandstop, kan du stadig få varmt vand, så længe der er vand i beholderen.
  • Varmtvandsbeholdere er relativt nemme at vedligeholde.
  • Styringen og betjeningen er enkel.

Når flere skifter til varmevekslere, er det blandet på grund af de ulemper, der generelt er ved varmtvandsbeholdere:

  • De er ofte dyrere i drift på lang sigt.
  • De optager betragteligt mere plads i ejendommen.

Varmtvandsbeholdere er stadig meget anvendte og udbredte i Danmark. Mange danskere bruger fjernvarme, og det er desuden ikke alle fjernvarmesystemer, som muliggør et skift til andre installationer end varmtvandsbeholdere.

Hvad kendetegner de andre produkter?

Har du ikke foretaget en udskiftning af varmtvandsbeholder før, så er der to ord, du helt sikkert vil støde på i søgningen, som du måske ikke kender. Varmeveksler og gennemstrømningsvandvarmer.

Det, som gør sig gældende for den type af varmtvandsapparater er, at vandet kun opvarmes efter behov. Den er en opvarmningsform, som har klare fordele:

  • Det er en økonomisk – og energibesparende løsning.
  • Energibesparelsen er miljøvenlig i sig selv, og varmetabet er minimeret.
  • Apparatet fylder mindre og er typisk pænere at se på.

Der er dog også visse ulemper:

  • Der er intet varmt vand, hvis den generelle vandforsyning stopper.
  • Ikke alle med fjernvarme kan installere det, pga. kravene til differenstrykket.

Varmevekslere og gennemstrømningsvarmere kan enten bruges til opvarmning af vandet i en hel ejendom – eller til kun enkelte tappesteder.

Variationen i denne produkttype er forholdsvist stor. Der er en del forskellige modeller og fabrikater. Du kan også komme ud for, at det samme produkt sælges som både gennemstrømningsvandvarmer og varmeveksler. Se dig godt for, når du vælger din nye installation.

Kan jeg spare ved at skifte varmtvandsbeholderen ud?

Nyere opvarmningsformer, som for eksempel brugsvandsvekslere og gennemstrømningsvarmere, der kun opvarmer vandet efter behov, regnes generelt for at være mere energivenlige. Der er gode chancer for, at du også kan opnå en væsentlig besparelse på varmeregningen, hvis du skifter den gamle varmtvandsbeholder ud.

Det kan variere meget. En udskiftning af varmtvandsbeholder skal ses som en investering. Og det kræver, at du regner på det. Hvis du vil opnå de optimale fordele.

Det allerførste, du skal finde ud af, er, hvad du betaler i forvejen. Og hvor mange kWh, du bruger med din nuværende installation. Dit forsyningsselskab har også betydning for, hvad du betaler.

Hvad er prisen for udskiftning af varmtvandsbeholder?

Udskiftning af varmtvandsbeholder er en opgave for et VVS-firma. Hvis du har mulighed at skifte den ud, og du har vurderet fordelene, kan du begynde at indhente vejledning og forskellige tilbud.

Med køb – og installation til sammen vil du højst sandsynlig skulle regne med en udgift på over 10.000 kr. 12- til 15.000 er ikke urealistisk. Købsprisen for den nye varmeveksler vil måske udgøre en lille halvdel af det beløb.

Udover anskaffelsesprisen for din nye installation bør du også lægge mærke til, hvad udskiftningen og monteringen indebærer. Det kan for eksempel være: Bortskaffelse af gammel vandmåler. Indkøring og tilpasning. Kontrol ved færdiggørelse.

Omkostningerne kan variere en del, og de kan for eksempel påvirkes af, hvor meget besvær, der er forbundet med at afmontere din gamle installation. Købspriserne for varmtvandssystemerne i sig selv kan også være forskellige.

Hvis du gerne vil have en fordelagtig udskiftning af varmtvandsbeholder pris, så lad vvs-oversigt.dk hjælpe. Der er penge at spare ved at finde den bedste pris i dit område.

Må jeg skifte til varmeveksler?

Ikke alle, der har fjernvarme, kan skifte til varmeveksler. Fordi der ikke opretholdes en konstant temperatur som i en varmtvandsbeholder, skal varmen i en varmeveksler genereres hurtigt og med stor effekt på meget varierende tidspunkter Det er ikke alle fjernvarmesystemer, der er gearede til at kunne klare det i et område, hvor mange har både fjernvarme og varmevekslere.

Derfor er fjernvarme ofte forbundet med det, der kaldes tilslutningspligt. Det betyder, at du ikke kan ændre på den måde, du får varmt vand i selve din bolig på. Du skal derfor konsultere selskabet, der står for din varmeforsyning, inden du beslutter dig for at købe en varmeveksler.

Hvis du ikke er tilkoblet fjernvarmen – eller hvis din varmeforsyning tillader udskiftningen – kan du skifte varmtvandsbeholderen ud med en varmeveksler.

Bor du i lejebolig eller i etageejendom, er det ikke sikkert, at det er noget, du selv kan beslutte. Men så behøver du på den anden side heller ikke bekymre dig om den sag.

Få arbejdet udført professionelt – og lokalt

Blev du mere nysgerrig – eller er du klar til at gå i gang med projektet? Hvis du vil vide mere, kan du for eksempel også læse om varmepumper og vandrør og vandtryk her på siden. Det er altid en god ide at udbrede perspektivet, og det kan vvs-oversigt.dk hjælpe med.

Siden gør det også muligt at finde autoriserede VVS’ere i alle områder i landet. Med de praktiske links og den geografiske oversigt kan du også finde et firma tæt på dig.  Tag forbi til en uforpligtende samtale om din varmeinstallation, eller skaf et gratis tilbud på udskiftning.