Afløb på badeværelse

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Er du i færd med at renovere eller etablere et nyt badeværelse? I så fald er afløbet en kritisk ting at få styr på. Det er ikke blot et lovkrav at have et afløb på dit badeværelse. Det vil også gøre det muligt at benytte din bruser, hvis ikke der er et afløb.

Når du skal have etableret et afløb badeværelse, bør du ikke stå for det selv. I stedet skal du finde et firma med rette ekspertise, der kan stå for det. Ved at overlade det til nogen med erfaring, er du sikker på etablering af dit gulvafløb badeværelse, forløber problemfrit.

Hvad koster montering af gulvafløb i badeværelse?

Hvis du har planer om at få monteret et ny afløb badeværelse, er det naturligt at ville vide, hvad det koster. Desværre er det ikke noget, der kan gives et konkret svar på. Det skyldes, at der er flere variabler, der spiller ind i forhold til den endegyldige pris.

Er der f.eks. tale om et eksisterende gulvafløb badeværelse, som blot skal friskes op, vil prisen være en anden, end hvis et nyt skal etableres. Ønsker du at få et mere pris på, hvad montering af gulvafløb i badeværelse koster, skal du indhente tilbud fra flere aktører.

Ved at gøre dette, er du sikker på at have flere tilbud, du kan holde op imod hinanden. Det er en fordel, da det kan sikre, at du får en god pris på din opgave. Inden du hyrer nogen til at udføre arbejdet med etablering af badeværelse afløb, bør du derfor indhente 3-5 forskellige tilbud.

Hvad er reglerne for fald mod gulvafløb på badeværelset?

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er en række gulvafløb badeværelse regler, der skal overholdes. Det er en af årsagerne til, at du ikke selv bør give dig i kast med det. Derimod bør du overlade det til en erfaren aktør, der har kendskab til disse.

Det er dog ikke selve afløbet, der er krav til. Derimod er det gulvet omkring afløbet, der skal leve op til en række regler. Konkret er der regler om, at der skal være et bestemt fald mod afløbet. Det har selvfølgelig til formål at sikre, at vandet kan løbe væk fra andre områder af badeværelset.

Reglerne for dette forholder sig således:

  • Inde i selve brusenichen skal der være et fald på mellem 1 og 2 procent. Det samme gør sig gældende for rundt om håndvasken.

  • Har du et badekar eller fast inventar på badeværelset, skal gulvet herunder have et fald på mindst 2 procent.

Når gulvet har et fald på 1 procent, svarer det til, at det falder 1 cm for hver meter. Andre dele af gulvet må gerne være vandrette, men de må ikke have fald den forkerte vej. Derfor bør hele gulvet have en svag hældning hen mod gulvafløbet.

Derfor bør du ikke stå for det selv

Har du i sinde at få lavet afløb på dit badeværelse? Uanset om det er et nyt afløb eller du blot have ændret på det gamle, så bør du ikke stå for det selv. Det skyldes, at det ikke er nemt at få udført arbejdet korrekt, hvis man ikke har den rette ekspertise til det.

I stedet bør du hyre et firma, der har stor erfaring med denne type arbejde, Ved at gøre dette, er du sikker på at få et godt resultat. Naturligvis undgår du ikke at betale for det, men pengene vil være godt givet ud. Derfor er det helt afgjort ikke noget, du skal tøve med.

Som angivet før, gør du klogt i at bede om tilbud fra flere aktører. På den måde kan du bedre sikre, at du ikke ender med at betale overpris for arbejdet. Vil du have udført arbejde på eller ved afløbet i forbindelse med andet, så bør du naturligvis få et samlet tilbud på hele arbejdet.