Varmepumpe

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et vvs-tilbud phone 42 90 73 35

Få gratis tilbud og pris på varmepumpe inkl. montering (Svar inden for 24 timer)

Varmepumper er efterhånden blevet ret udbredt, når danskerne skal finde alternativer til olie og naturgas til opvarmning af boligen. Olie og naturgas har tidligere været meget udbredt, men nu vinder varmepumper for alvor frem i de danske hjem. Man kan allerede se flere tusinde af dem rundt omkring i de danske haver, og det er der flere forskellige grunde til. Først og fremmest er de fleste danskere meget prisbevidste, når de skal ud og finde energikilder til forsyning af varmt vand i deres hjem. Der er ingen grund til at betale mere end højst nødvendigt for varmt vand i sin villa eller i sit parcelhus. Slet ikke når det ikke går ud over kvaliteten af den varme, man får. Med varmepumper er dette heller ikke tilfældet. Faktisk er det, trods billigere priser, faktisk omvendt. Altså, at varmepumper er billigere i drift end for eksempel olie og naturgas. Desuden er varmepumper en meget miljøvenlig energikilde, som er skånsomt mod miljøet og er med til at forbedre klimaet og mindske den globale opvarmning. Og det er virkelig noget, som har taget de miljøbevidste danskere med storm. Varmepumper er heller ikke bare én ting. Man kan i dag både vælge at investere i en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe. De sidste er de mest udbredte i almindelige huse, da disse varmer boligen bedst op. Dermed ikke sagt, at det er uhensigtsmæssigt at købe en luft til luft varmepumpe. Hvis man for eksempel skal have varmet et mindre sommerhus op, er denne pumpe ideel. Her får man nemlig en billig varmepumpe, som den lokale VVS-mand altid vil kunne give et godt varmepumpe tilbud på. Vi vil nu se nærmere på, hvordan en varmepumpe virker, og hvad forskellige mærker og størrelser af dem koster.

Hvordan virker en varmepumpe?

Varmepumper fungerer på den måde, at pumpen trækker den energi den tilføres ud af, i dette tilfælde luften og omdanner det til varmt vand eller varm luft, afhængigt af om det er en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe, der er tale om. Luft til luft varmepumper er ideelle, hvis man skal have varmet mindre sommerhuse eller enkelte rum i huset, såsom et værksted eller et hobbyrum, op. Derimod egner en luft til vand varmepumpe sig meget bedre, hvis der er tale om et større hus. Varmepumper har også den store fordel, at de er lydsvage i såvel den udendørs del, som i den del man har stående inde i huset. Det er sjældent, at en varmepumpe udsender et støjniveau på mere end 60 dB.

Det er en fordel, da de fleste jo ikke bryder sig om støj i deres hjem, der helst skulle være et fristed, hvor man kan koncentrere sig om sit arbejde, hvis man arbejder hjemme fra, og hvor børnene skal have ro til at lave deres lektier og også meget gerne skulle kunne sove om natten, uden de er unødvendigt larm i nærheden af deres værelser. De fleste varmepumper giver en høj varmeydelse, og selv ved meget lave udetemperaturen, har de fleste luft til vand varmepumper en fremløbstemperatur op mellem 60-65 grader, så man altid kan have sit hjem godt varmet op – uanset årstiden. De høje vandtemperaturer genereres selv ned til meget lave minustemperaturer. Det fleste holder vandtemperaturen på 60-65 grader, selvom termometeret udenfor, hvor udedelen af varmepumpen står, rammer minus 25 grader. Så lave temperaturer har vi yderst sjældent i Danmark, så en varmepumpe af god kvalitet vil altid virke, uanset hvilket vejr det er udenfor.

 

Hvad er en varmepumpe?

Overordnet kan varmepumper deles op i tre kategorier. Luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarmepumper. Begge slags er et fremragende alternativ til både el-varme, gas og olie, da det både er billigere og mere miljøvenligt. En jordvarmepumpe fungerer på samme måde som de to ovennævnte, blot med den forskel, at energien her trækkes op af jorden, og ikke fra luften. Varmepumper fås i flere forskellige størrelser, så der findes til et hvert tænkeligt behov – hvad enten der er tale om en stor villa, et gennemsnitligt parcelhus, et sommer- eller fritidshus eller hvad man nu kunne tænke sig, pumpen skulle bruges til. Til disse forskellige huse kræves der selvfølgelig også forskellig kraft og opvarmning af vandet, hvilket producenterne selvfølgelig også har taget højde for. Hvis du er i tvivl om eller har spørgsmål til, hvordan en varmepumpe virker, kan du altid rådføre dig med din lokale VVS-mand, som vil kunne give dig alle svar på dine eventuelle spørgsmål. Han vil også kunne oplyse dig om bedste varmepumpe, hvor du kan få en billig varmepumpe til for eksempel dit sommerhus, og hvilke pumper, der har vundet i varmepumpe test.

vvs varmepumpe

Hvad koster luft til vand varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe afhænger fuldstændigt af, hvilken varmepumpe du har planer om at anskaffe dig. Luft til vand varmepumper og jordvarmepumper er en del dyrere end luft til luft varmepumper. Det skyldes, at luft til vandpumperne skal kunne varme vandet en del mere op, end der skal til, for at varme luft op. Jordvarmepumperne koster typisk mere, fordi der er en del mere arbejde forbundet med monteringen af dem, end der er ved luft til luft-modellerne. En luft til vand varmepumpe af højeste kvalitet, starter typisk ved 100.000 kr. Det kan for nogle lyde som en dyr investering, men den er dét værd. En varmepumpe holder i rigtig mange år, og har man noget friværdi i sit hus, er en varmepumpe noget, det klart kan anbefales at investere nogle af dem i. Når man vælger at anskaffe sig en varmepumpe, er det heller ikke helt uvæsentligt at gøre sig overvejelser om, hvilken pumpe, man ender med at vælge. De forskellige mærker har nemlig forskellige fordele og ulemper, og det er en ret god idé, at vide noget om dét, inden man går ud og køber noget. Her kan nævnes ting som den kraft, pumpen har, energitilskud til varmepumpe, hvor du får den bedste varmepumpe og hvor du kan indhente de bedste varmepumpe tilbud. Nederst i denne artikel vil vi tage et nærmere kig på, hvilke mærker der findes på markedet, hvad deres fordele og ulemper, samt hvad de forskellige pumper koster i såvel indkøbspris og i drift.

Hvor mange kWh bruger en luft til vand varmepumpe?

Det er altid en fordel at vide, hvor mange kWh (kilowatttimer) en luft til vand varmepumpe bruger, når den er i drift. Her regner man som tommelfingerregel på en faktor 3 til 4. Det vil sige, at nær pumpen tilføres 1 kWh i energi, får man 3-4 kWh ud i den anden ende, som det er vigtigt at vide, når man skal have varmet sit hus op. En anden grund til, at det er en god idé at have et overblik, er, at hvis man pludselig ser, at pumpen yder mindre end de 3-4 kWh, ja, så er det på tide, man lige kontakter sin lokale VVS-mand, så han kan komme ud og identificere et eventuelt problem, så det kan blive udbedret og pumpen igen kommer op på sin maximale effekt. Der er samtidig, på grund af at man har valgt en miljørigtig løsning, store økonomiske fordele ved en luft til vand varmepumpe. De miljømæssige fordele ved en varmepumpe til at opvarme boligen med, er nemlig kommet politikerne i folketinget for øre, og derfor har de gennem afstemninger besluttet at belønne danskere, som vælger miljørigtige løsninger med både energitilskud og lavere afgifter på el. Man har fra folketingets side sænket prisen med intet mindre end 36,8 øre inkl. moms pr. kWh. Og denne markante nedsættelse er virkelige noget, som kan mærkes på bundlinjen, når årets samlede energiregnskab skal gøres op.

Hvad koster en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe, som er den klart foretrukne og mest solgte type af varmepumper, hos danskerne i dag – koster fra 100.000 kr. og opad, hvis man vælger den rigtige kvalitet. Man kan også vælge en jordvarmepumpe, som koster omtrent det samme, men hvor visse modeller også fås lidt billigere. Endelig kan man vælge en billig varmepumpe, hvis man tager en luft til luftvarmepumpe. Denne pumpe er ideel, hvis man bare skal have varmet enkelte rum som for eksempel et værksted, et lille sommerhus eller et anneks op. Her vil den lokale forhandler af varmepumper altid kunne give dig et varmepumpe tilbud, så prisen kommer til at matche det behov, du har for opvarmning af såvel et stort som et lille hus.

Få gratis tilbud og pris på varmepumpe inkl. montering (Svar inden for 24 timer)

 

Hvor stor skal min varmepumpe være?

En varmepumpe, hvad enten der er tale om en jordvarmepumpe, en luft til luft varmepumpe, eller en luft til vand varmepumpe, skal altid være så stor, at den kan dække behovet for varmt vand, i hvilket som helst hus. Omvendt er der ingen grund til at vælge en varmepumpe, som kan yde større mængder varmt vand, end dét der er behov for. Derfor er det vigtigt, at man vælger en pumpe, som passer præcist til det behov, den skal dække. En god tommelfingerregel her er, at man ganger energiforbruget i kWh (kilowattimer) pr. m2 med det antal kvadratmeter, som skal opvarmes. Hvis vi tager et eksempel, der hedder et hus på 140 m2, skal der så bruges 0,05 kWh/m2 x 140 m2 = 7 kWh. Eller 0,05 kWh x 50 m2, hvis stuen der skal opvarmes, har et areal på 50 m2. Har man dette forhold, vil man altid, ved at udskifte arealet på huset – i dette tilfælde de 140 m2 og de 50 m2 med det antal kvadratmeter, huset eller rummet er. Dette er som sagt kun en tommelfinger, for der er flere forskellige forhold, der spiller ind. Hvor stor en del af huset skal opvarmes, og hvor godt er huset isoleret? Det er noget, man lige bør undersøge præcist, inden der investeres i en varmepumpe. Hvis man er i tvivl om noget, kan man altid få kyndige VVS-folk ud og hjælpe med at beregne det, så man er sikker på, varmepumpen passer præcist til dét, den skal bruges til.

Hvordan fylder man kølemiddel på en varmepumpe?

Med jævne mellemrum skal man fylde kølemiddel på sin varmepumpe. Det gælder både for en varmepumpe luft til luft, og for en varmepumpe luft til vand. Det er vigtigt at passe og vedligeholde sin varmepumpe, så den kan blive ved med at holde år efter år. Heldigvis er det ikke svært at fylde nyt kølemiddel på sin varmepumpe, og her vil vi tage en gennemgang af, hvordan man gør. Når der tilføres atmosfærisk luft udefra, altså den luft, vi indånder, og den luft som skal bruges til at få pumpen til at fungere, indeholder luften små støvpartikler, som må sies fra, før den rene luft i pumpen kan omdannes og bruges til opvarmning af luft eller vand til brug i boligen. Når luften kommer ind i varmepumpen, sker det gennem filtre, som filtrerer partiklerne væk. De sidder så i filtret, som derfor må renses en gang i måneden, og i visse tilfælde hver 14. dag. Det er meget nemt at rense filtret. Du kan tydeligt se, om filtret trænger til at blive renset. Er det gråt og fuld af støv, er det tid til en rensning. Når det er gjort, er det tid til at fylde kølemiddel på varmepumpen. Uden på varmepumpen sidder en lille label, hvor du altid kan se, hvor meget kølemiddel der er tilbage på pumpen. Det er vigtigt at fylde kølemiddel på varmepumpen, når det bliver nødvendigt. For vedligeholder man den ikke, yder den ikke den maksimale effekt, og derfor kan man, hvis man ikke overholder de regelmæssige påfyldninger af kølemiddel, få sig en slem overraskelse, når el-regningen kommer.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe om året?

Hvor meget en varmepumpe koster i strøm om året, afhænger af, hvilken slags pumpe der er tale om. Der vil være forskel på en jordvarmepumpe, en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe. Som hovedregel skal man regne med, at en luft til vand varmepumpe, som mange i dag får installeret til opvarmning af deres bolig, yder en faktor mellem 3-4. Det vil sige, at når pumpen tilføres 1kWh, kommer der mellem 3-4kWh ud af varmepumpen, når luften føres til indedelen af pumpen, som står i huset, og hvorefter det opvarmede vand fordeles som brugsvand i hanerne, til gulvvarme og til husets radiatorer. Det er vigtigt, løbende at holde kontrol med pumpen, for hvis noget pludselig ikke fungerer, som det skal, er det med hurtigst muligt at få fat i en tekniker, som kan identificere problemet og afhjælpe det. Ellers kan det komme til at koste dyrt, når man modtager den næste el-regning. Yderligere skal man være opmærksom på, at staten yder tilskud til klimavenlig energi, så der er mange penge at spare ved at vedligeholde sin luft til vand varmepumpe. Udover at holde godt øje med pumpen, er der også penge at spare andre steder. Hvis du installerer solceller, har du gratis 100% ren energi til varmepumpen. Desuden er det af yderste vigtighed, at man husker at isolere sit hjem korrekt, da dårlig isolation også er noget, som hurtigt kan give en bét på el-regningen.

Hvad koster en varmepumpe i drift?

Varmepumper er generelt, uanset hvilken slags der er tale om, meget billige i drift i forhold til andre energikilder som for eksempel olie og gas. En luft til luft varmepumpe producerer godt og vel 5kWh for hver enkelt kWh el, pumpen bruger. En luft til luft varmepumpe har et årligt forbrug på 3.620 kWh. Det giver en varmeudgift pr. år. På 5.140 kr. Luft til luft varmepumpen koster årligt 1.300 kr. i drift og service. El luft til vand varmepumpe er noget dyrere i drift, og den har også et noget højere forbrug af energi. Til gengæld producerer den meget mere varme til huset, end en luft til luft varmepumpe gør. Pumpen har et årligt energiforbrug på 5.171 kWh, og den koster årligt 1.700 kr. i drift og service. Endelig har vi jord til vand varmepumpen. Den bruger om året 4.525 kWh, og den koster, som en luft til vand varmepumpe, 1.700 kr. årligt i drift og service.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe fungerer på dén måde, at når kølemidlet på den koger, fordamper det, og dampen presses gennem kompressoren, som hæver dampens temperatur og tryk. Denne proces gentages gang på gang, og herved genererer de fleste varmepumper en faktor 4,5, som betyder, at den producerer 4,5 gange så meget varme, som den bruger i energi. Det betyder, at en god mængde varme, bliver trukket gennem pumpen og ind i ens hjem, så det bliver godt varmet op. År efter år. Når man anskaffer sig en luft til luft varmepumpe, må man holde sig for øje, at den ikke kan opvarme det brugsvand, man har behov for i boligen. Den opvarmer kun vand til f.eks. gulvvarme og radiatorer. Men luft til luft varmepumpen er et rigtigt godt supplement. Der er masser af penge at spare, ved at få installeret en luft til vand varmepumpe, som dels er energivenlig – de fleste er mærket i energiklasse A+++ og A++, og dels er den betydeligt billigere i drift, end hvis man får sit hus opvarmet af eksisterende energikilder som for eksempel olie eller gas. Luften optages i fordamperen, og kølemidlet koger ved minus 20 grader. Herefter fortsætter dampen fra kompressoren over i kondensatoren, og herefter omdannes den til luft, der via husets recirkulation omdannes til varme i systemets lukkede kredsløb. Dampen nedkøles yderligere i ekspansionsventilen, som er placeret i varmepumpens yderdel, og omdannes til kølemiddel igen.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Det er utroligt svært at sige præcist, hvor meget en varmepumpe bruger i strøm. Det afhænger nemlig af en lang række forskellige forhold. Forhold, man dog som regel selv er herre over. Varmepumper har det, der kaldes en SCOP-værdi. SCOP-værdien er forholdet mellem den mængde strøm, pumpen forbruger, og den mængde varme, som efterfølgende kommer ud af varmepumpen. Man siger som tommelfingerregel, at tilføres en varmepumpe 1kW, skal der gerne komme 3-4kW ud i den anden ende. Jo højere SCOP-værdien er, des bedre og mere effektiv er varmepumpen. Som al anden elektronik, er varmepumper også mærket med energiklasse. Her ligger de fleste i Energiklasserne A++ og A+++. Noget af det allervigtigste for at holde en varmepumpe på et lavt strømniveau er, at man søger for at have sin bolig korrekt isoleret. Utæt eller manglende isolering er virkelig noget, som kan mærkes negativt på el-regningen.

Hvad koster en varmepumpe i strøm?

En varmepumpe kører på strøm, så den er selvfølgelig ikke gratis i drift. Til gengæld er den meget billigere end mange andre energikilder, fordi en varmepumpe udnytter den strøm, den bliver tilført, meget effektivt. Som hovedregel siger man, at en luft til vand varmepumpe, når den skal varme et gennemsnitligt hus på 160 m2 op, har et strømforbrug på omkring 4.000 kWh pr. år. Det betyder, at med en gennemsnitlig pris i Danmark på 2,30 kr./kWh – prisen kan variere fra selskab til selskab – koster det omkring 9.200 kr. om året at varme et gennemsnitligt hus op ved hjælp af en varmepumpe.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes mange gode varmepumper på markedet, men det er ikke ligegyldigt, hvilken du vælger. Der er meget stor forskel på, hvilket behov den enkelte varmepumpe kan dække, og derfor er det vigtigt, du vælger den, som passer præcist til din bolig. Det er heldigvis ikke særlig svært. Det er noget med at regne lidt på tallene. Hvor stort et husareal skal du have varmet op, hvor meget støj må der komme fra varmepumpen, hvilken energiklasse ønsker du, at din nye varmepumpe skal ligge i m.m. Her vil vi gennemgå nogle af markedets bedste varmepumper, så du kan danne dig et godt overblik, inden du går ud og investerer. Det skal for en god ordens skyld nævnes, at de priser som kommer i dette afsnit udelukkende er prisen på selve varmepumpen. Prisen inkluderer ikke levering og montering.

Den første luft til vand varmepumpe, vi skal se på, er en Panasonic varmepumpe. De fleste kender det  solide japanske mærke – for eksempel for deres TV og deres bilradioer. Varmepumpen, vi her skal se nærmere på, hedder Panasonic All in one 7kW J-Generation. Denne varmepumpe er en videreudvikling af Panasonics allerede kørende serie, og den er helt ny, da den er lanceret i 2020. Modellen her er en videreudvikling af Panasonics tidligere H-Generation, som var bedst i luft til vand varmepumpe test. Varmepumpen her laver både brugsvand og vand til gulvvarme og radiatorer, og den er en af markedets billigste i drift. Selv i forhold til tidligere generationer af Panasonic-varmepumper, som også var utroligt driftssikre, er J-Generation en højdespringer, når det gælder om at spare energi. Beregninger viser, at med denne model er der en besparelse på helt op til 60-70% at hente, ved at investere i en J-Generation. Panasonic All in one 7kW J-Generation er mærket med energimærke A++, og kan holde et lavt energiforbrug selv ved meget lave udendørstemperaturer. Prisen på denne varmepumpe er 53.740 kr. inkl. moms, og Panasonic yder 5 års total garanti og 10 års garanti på den rustfri stålbeholder.

Vi bliver i de japanske mærker, og det næste produkt vi skal se nærmere på, er en forholdsvist billig varmepumpe af mærket Mitsubishi, som de fleste forbinder med deres biler. Firmaet producerer også varmepumper af høj kvalitet, og dette produkt er ingen undtagelse. Mitsubichi MSZ-LN35 er det perfekte valg, hvis du har brug for en støjsvag og energivenlig varmepumpe til at varme et mindre hus op med. Støjen fra denne varmepumpe når ikke længere op end 19dB på indedelen, og er dermed én af de mest støjsvage modeller på markedet. Du vil aldrig opleve støjgener i din bolig, hvis dit valg falder på denne varmepumpe. Mitsubishi MSZ-LN35 er mærket med energimærke A+++, og kan med en max. Kapasitet på 6,6kW opvarme et velisoleret hus på ca. 135 m2. Vintertemperaturerne i Danmark når sjældent under de minus 20 grader, og med fuld effektivitet helt ned til minus 35 grader, vil du aldrig komme i nærheden af problemer, hvis du vælger denne varmepumpe. Pumpen er mere end fem gange så effektiv som en el-radiator, og som et lille kuriosum kan nævnes, at den har indbygget Wifi, så du kan styre den fra internettet på din computer eller smartphone. Mitsubishi MSZ-LN35 koster 11.250 kr. inkl. moms.

Den næste varmepumpe, vi skal se på, er en luft til vand varmepumpe fra den tyske producent, Bosch. Modellen hedder Robert Bosch Compress 7000i aw 17kW. Her er der tale om en varmepumpe af de helt store, som med lethed varmer en stor villa op hele året rundt. Pumpen er testet på Teknologisk Institut og en høj SCOP-værdi sikrer dig en lav varmeregning år efter år. Lydeffekt-niveauet på denne pumpe ligger på 68 dB, og så er der det specielle ved denne varmepumpe, at der findes tilbehør til den, så man kan varme en swimmingpool op med den. Robert Bosch Compress 7000i aw 17kW koster 60.681,75 kr. inkl. moms og er det sikre valg, hvis du bor i et stort parcelhus eller en stor villa med tilhørende swimmingpool.

Den sidste varmepumpe, vi skal kigge på, er en luft til luft varmepumpe af mærket Daikin. Modellen hedder Daikin C35-R 4kW. Her er tale om en billig varmepumpe, som samtidig er meget driftssikker og økonomisk. Pumpen egner sig til opvarmning af husarealer mellem 25-160 m2, og er dermed ideel til såvel mindre fritidshuse som til huse af gennemsnitlig størrelse. Daikin C35-R 4kW er mærket med energimærke A++ og har en SCOP-værdi på 5,1, hvilket vil sige, at den er godt 5 gange så effektiv som en almindelig el-radiator. Støjniveauet fra denne luft til luft varmepumpe er meget lavt, så du vil ikke opleve gener på grund af støj, hvis du vælger denne pumpe til opvarmning af dit hjem. Daikin C35-R 4kW koster 9.013 kr. inkl. moms, og Daikin yder 3 års garanti på varmepumpen. Endelig kan man vælge en OK varmepumpe. Det danske benzinselskab er leveringsdygtige i flere forskellige modeller af varmepumper, og vælger du OK, får du alletiders totalløsning. OK står nemlig for såvel levering og installation, de koordinerer med håndværkere og hjælper dig fra start til slut i hele processen. Desuden tilbyder OK fire forskellige finansieringsformer, når du skal investere i en luft til vand varmepumpe.

Så der findes varmepumper i en hver størrelse og prisklasse, så du altid har mulighed for at finde den pumpe, som passer perfekt til det husareal, du skal have opvarmet.

Få gratis tilbud og pris på varmepumpe inkl. montering (Svar inden for 24 timer)

Gode grunde til at skifte til en varmepumpe

Overvejer du at skifte til en varmepumpe? Men er du ikke overbevist om, at det er den rette beslutning? I så fald bør du læse med herunder, hvor du præsenteret for en række gode grunde til at skifte til en varmepumpe.

Opnå store besparelser

Den primære grund til, at en varmepumpe bliver en mere og mere populær løsning i Danmark er, at man kan opnå store besparelser på varmeregningen.

Det koster naturligvis penge at få installeret en varmepumpe, men den tjener sig selv hjem igen. Det sker over en årrække i form af besparelser på varmeregningen, men også i form af værdistigning på boligen.

En miljørigtig løsning

Det er bestemt også værd at påpege, at det er en miljørigtig løsning. Den leverer nemlig grøn energi, og bruger du en varmepumpe, bidrager du dermed til et bedre miljø.

Hertil kommer de med luftrensningssystemer, som er i stand til at reducere forekomsten af partikler, vira, bakterier og pollen med op til 99%. Det er sundt for alle, men det er især en fordel, hvis der er nogen i husstanden, der har allergi.

Du får støtte fra staten

Bor du i Danmark, kan du også glæde dig over, at du faktisk kan få tilskud til installationen af din varmepumpe. I Danmark får man nemlig støtte, såfremt man iværksætter diverse former for energibesparende boligprojekter.

Dette er også noget, der inkluderer at få installeret en varmepumpe, da det er en både energi- og miljøvenlig løsning. At du får et tilskud til installationen medfører, at du ikke selv skal finansiere hele anlægget.

Nyt varmepumpeanlæg sikrer mod frost

Det er ikke nogen hemmelighed, at vinteren kan være hård i Danmark. Det kan blive enormt koldt, og derfor er det vigtigt at have en optimal varmekilde. Det kunne med fordel være et nyt varmepumpeanlæg.

De nye anlæg er nemlig i stand til at beskytte mod selv hård frost. Det er ikke gældende for alle ældre varmepumpeanlæg, da de kan have svært ved at varme boligen ordentligt op, såfremt der er frostgrader udenfor. Og det er ikke just en sjældenhed, at der er det i Danmark.

I dag er det muligt at få en vvs varmepumpe, der gør brug af overskudsvarmen fra kompressoren til at forkorte afrimningen. Det vil sige, at den sørger for, at varmen altid er intakt – også selvom der er frostgrader udenfor. Derfor er det naturligvis oplagt at investere i et sådant anlæg.