Renovering af gulvafløb

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Alle hjem med et badeværelse har et gulvafløb, hvor vand fra en bruser går ned, men der kan opstå mange problemer med dette afløb, som ikke lige er til at se. Faktisk vurderes det, at op mod 60 % af alle fugtskader i hjemmet skyldes ikke funktionelle gulvafløb, fordi det er dette afløb, som i de fleste hjem tager imod mest vand.

Hvis skaden er sket, skal du have fat i professionelle, som kan udbedre fugtskaderne og eventuelt hjælpe dig med en renovering af gulvafløb.

Hvad kan jeg selv gøre?

Da vi har at gøre med et kritisk afløb i hjemmet, kan vi ikke anbefale, at du prøver dig af med diverse løsninger til tætning af gulvafløb. Selv små fejl kan være kritiske, og de kan vokse sig større med tiden, uden at du opdager det i tide, hvorefter det kan blive dyrt.

Derfor er en investering i professionelle, som kan sætte det op korrekt, nødvendig og også den billige løsning på sigt. Dog kan du foretage andre foranstaltninger, hvorved du kan nedsætte din risiko for, at du har problemer med dit gulvafløb.

Rengør ofte, og led efter sprækker

Du bør rengøre dit afløb relativt ofte for at sikre dig to ting. Du vil opleve et bedre gennemløb af vand, og der vil ophobe sig mindre vand i bunden af din bruseniche, som kan gå op ad væggene og trænge ind her. Hvis der er et problem med fugningerne i bunden af din bruseniche, vil den store mængde vand trænge ind, hvilket kan lede til ubehagelige fugtskader.

Derfor kan du med god rengøring faktisk indirekte forhindre fugtskader. Den anden grund er, at god rengøring tydeligt vil vise, om der er sprækker eller andre problemer med selve afløbet, som kan lede til en renovering af dit gulvafløb. I nogle tilfælde er det dog umuligt at identificere disse problemer, hvorfor det kan være svært at vide, om det er et reelt problem eller ej, som kræver en renovering af gulvafløb.

Hvad koster renovering af gulvafløb?

Hvis uheldet er ude, kan det godt blive rigtig dyrt at få foretaget en renovering af gulvafløb. Det kan nemlig kræve, at hele gulvet skal hugges op, så problemet kan fikses ved roden. Dette skal du naturligvis have professionelle til, så du kan være sikker på, at det foretages efter de gældende forskrifter på området.

Hvis problemet ikke er så udtalt, at det kræver en ophugning af gulvet, findes der nye og moderne løsninger, som ikke behøves at koste mange tusinde kroner og flere dages arbejde. Dette kræver dog, at de rette betingelser for arbejdet er til stede. Uanset hvad er dette ikke en vurdering, du bør tage, men noget som din fagmænd bør gøre.

Bor du til leje? Kontakt din vicevært

Hvis du bor til leje, bør du ved mistanke om problemer med gulvafløbet kontakte din udlejer eller vicevært. Hvis problemet har været der længe, kan der være fugt i gulv og vægge, uden at du nødvendigvis ved det. En renovering af gulvafløb kan herved komme på tale, og det kan være, at du nødt til at flytte stedet for en kort periode, da det er et stort indgreb.

Du bør ikke begynde at gøre ting selv, da det med stor sandsynlighed står i din kontrakt, at du ikke må foretage sådanne reparationer selv.