Udskiftning af faldstamme

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Udskiftning af faldstamme

En faldstamme er et stående afløbsrør, der opsamler regn- og spildevand, som bliver ført ned til et kloaksystem under terræn. En faldstamme kan være sluttet til flere steder, hvilket f.eks. kan være under en køkkenvask, et toilet eller en brusekabine.

Der kan opstå flere problemer med en faldstamme, der gør, at man er nødt til at få den skiftet ud. I mange tilfælde er det muligt at reparere den, mens den i andre tilfælde ikke står til at redde. Skal man have udskiftet sin faldstamme, skal det overlades til en VVS’er.

Hvornår giver udskiftning af faldstamme mening?

Som angivet herover, er det ikke altid, at det er den rette løsning, at man får udskiftet sin faldstamme. Der er scenarier, hvor det bedre kan svare sig at reparere på den. Er du i tvivl om, hvorvidt det er tilfældet for din faldstamme, bør du få en fagmand til at se på den.

Hvis det viser sig, at din faldstamme ikke står til at redde, er du nødt til at sætte gang i en udskiftning. Det kan der være flere grunde til, at det vil være nødvendigt at udskifte en faldstamme. Det kan f.eks. være i disse tilfælde:

  • Er det ikke muligt at gøre sit forarbejde ordentligt, ved blandt andet at rengøre den ordentligt, uden at den falder fra hinanden, skal den skiftes.

  • Oplever du, at der er for ringe adgangsforhold i forhold til en reparation, vil det også være nødvendigt at skifte den ud.

  • Hvis din faldstamme er i meget ringe stand, vil en VVS’er som regel vurdere, at den ikke kan repareres.

Flere muligheder for udskiftning af faldstammer

Skal du have udskiftet din faldstamme, er der flere måder at gøre det på. Ofte skelner man mellem en hel og en delvis udskiftning. Hvad der giver bedst mening for dig, afhænger af den stand, som din faldstamme er i.

Hel udskiftning

Her vil man fjerne hele den gamle faldstamme og dens sideledninger på alle etager. Når det er gjort, vil der blive etableret en helt ny faldstamme. Alle vandrette ledninger og lodrette faldstammer vil blive fritlagt, så man kan erstatte dem med nye.

Delvis udskiftning

Her er det kun den gamle faldstamme, der vil blive fjernet, mens man i stedet vil renovere sideledningerne. Det betyder, at det kun er de lodrette ledninger, der bliver skiftet. Hvis det vurderes, at de vandrette ledninger er i god stand, bliver der ofte ikke pillet ved disse.

Udskiftning af faldstamme skal overlades til en VVS’er

Har du en faldstamme, der skal udskiftes, er det vigtigt, at du ikke gør det selv. I stedet skal du finde et VVS-firma, der kan tage sig af arbejdet. Det skyldes, at det er et meget omfattende og vanskeligt stykke arbejde, der skal udføres.

Vil du være sikker på, at der ikke er noget, der går galt, skal du derfor ikke tøve med at finde et firma, der kan klare arbejdet for dig. Heldigvis er det en meget gængs VVS-opgave, som de fleste firmaer kan tage sig af.