Blandingsbatteri drypper

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Både vandhaner og brusere benytter sig af blandingsbatterier, som er den enhed, der styrer det kolde og varme vand, når du benytter dig af det respektive armatur. Jo ældre batterier er, jo større chance er der for, at det snart skal udskiftes, da enheden langsomt mister effekt over tid samt både ruster og kalker til.

Hvis du ikke har den store erfaring på området, anbefaler vi, at du bruger en professionel, der kan gøre det for dig. Men hvis du er frisk på et gør det selv-projekt, og du gerne vil spare lidt penge, så kommer vi i denne artikel med råd til, hvordan du undgår, at dit blandingsbatteri drypper.

Hvad gør man som det første?

Det skal siges, at du kun bør begive dig ud i dette projekt, hvis du har mulighed for at slukke for både det kolde og varme vand selv. Hvis du døjer med et utæt blandingsbatteri, og du bor i en lejelejlighed, hvor du ikke kan styre vandet selv, bør du ikke kaste dig ud i at reparere det dryppende blandingsbatteri. I stedet bør du kontakte din vicevært, som herefter vil tage handling.

Hvis du derimod har mulighed for at slukke for vandet, kan du godt klare det selv – og det behøves ikke tage så lang tid igen, så husstanden igen kan få lov at bruge vandet.

Blandingsbatteri til bruser drypper – prøv at udskifte pakningen

I mange tilfælde kan det være nok at udskifte pakningen, da denne måske er blevet for gammel. En ny pakning er nemlig en del billigere, end hvis du skal udskifte hele armaturet, men du kan risikere, at det ikke kun var pakningen, der var problemet. Pakningen sidder inde i armaturet, og det er den enhed, som forhindrer vandet i at fosse ud.

Afkalk dit armatur

Hvis du har et ældre armatur, kan det ganske enkelt bare være på tide at skifte det hele, men det kan man også godt gøre selv. Hvis du vil give dit armatur en ny chance, kan du afmontere det og lægge det i en omgang eddike til afkalkning. Så sparer du i hvert fald omkostningerne til et nyt armatur, og hvis du samtidig skifter pakningen, burde det fungere igen.

Køb et nyt blandingsbatteri

Selvom det kan lyde dyrt at købe et nyt blandingsbatteri, så kan det i mange tilfælde erhverves for under 1.000 kroner, og hvis du ikke orker at skulle igennem ovenstående trin, er det faktisk en økonomisk rimelig favorabel løsning. Her får du altså et helt nyt armatur, som gerne skulle have mindst 10 år i sig.

Du skal blot huske at sætte ny pakning i også, hvis det ikke følger med armaturet. Start med at sikre dig, at alt det nødvendige tilbehør følger med dit nye blandingsbatteri, så du ikke står forvirret tilbage, når du modtager armaturet.

Hvad er den bedste løsning for mig?

Den store grund til, at det simpelthen bedre kan betale sig at købe nyt er, at gamle møtrikker og installationer kan være meget besværlige at pille fra hinanden uden, at det giver sved på panden og mange timers frustrationer. Hvis dit blandingsbatteri til bruser drypper, og du gerne selv vil fikse den gamle installation, kan vandet være lukket i mange timer, og det er til gene for alle i husstanden.

Hvis du ikke har gjort det før, kan du med fordel hyre en VVS’er til at udføre arbejdet, selvom det selvfølgelig koster nogle penge. Men for mange nybegyndere i faget er et blandingsbatteri, der drypper, ikke ulejligheden værd.