Blødgøringsanlæg

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Kalkgener i køkken og bad er noget, som langt de fleste kender til. Og Danmark er et land, hvor der generelt er et ret højt kalkindhold i vandet. Men det kan alligevel variere meget fra kommune til kommune og fra husstand til husstand. Derfor bør du også tjekke, hvor kalkholdigt vandet er netop der, hvor du bor.

Oplever du, at din kaffemaskine hurtigt kalker til, selvom du lige har renset den? Eller ser du, at der ofte danner sig generende kalkstriber i brusekabinen? Det er typiske og velkendte tegn på, at du bor i en kommune med et højt kalkindhold i grundvandet.

Meget forenklet sagt er kalkindholdet i grundvandet højest i det østlige Danmark, navnlig i hovedstadsområdet, mens det er lavere i det centrale og vestlige Jylland, omkring Silkeborg og Ringkøbing-Skjern.

Hvad betyder det, at der er meget kalk i vandet?

Kalkaflejringer er ikke kønne at se på, og det kan nogle gange give et indtryk af, at der er problemer med hygiejnen. Også selvom du er god til at gøre rent. En kaffemaskine, der er belagt med kalk på indersiden, lyder også forkert, nærmest dunkende eller klikkende.

Men kalk er ikke kun et æstetisk problem. Alle de rør og apparater, hvor kalken kan sætte sig, bliver påvirket af det.

Vandrør med vedvarende kalkaflejring kan få sværere ved at transportere vandet. Simpelthen fordi den åbne diameter, som vandet skal løbe igennem, bliver mindre. Derfor kræver det også mere energi at føre den samme mængde vand derhen, hvor du skal bruge den.

Et højt kalkindhold i vandet påvirker også husholdningsmaskiner og varmelegemer, hvor vandet bliver brugt. Ligesom den dunkende kaffemaskine skal alle de maskiner, der arbejder med meget kalkholdigt vand, bruge mere energi efterhånden som kalken sætter sig fast.

Det meget kalkholdige vand slider med andre ord på de apparater og installationer, du har i hjemmet.

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Kalkholdigt vand betegnes ofte som værende hårdere end vand, der ikke indeholder så meget kalk. Et apparat, der fjerner kalken fra vandet, gør derfor også vandet blødere. Det er formentlig en af grundene til at mange afkalkningsanlæg sælges under betegnelsen blødgøringsanlæg.

Blødgøringsanlægget kan se ud på forskellige måder og komme i forskellige størrelser. Men det er næsten altid et apparat, som skal monteres der, hvor vandet kommer ind i dit hus. Som regel der, hvor du også har din vandmåler.

Andre former for kalkfjernelse

Mange har sikkert prøvet at fjerne kalk ved hjælp af eddike fra husholdningen eller flydende rengøringsmidler. De fleste, som har en opvaskemaskine, vil sikkert også have oplevet, at resultatet bliver bedre, hvis man af og til bruger et afkalkningsmiddel.

Det kan være nyttigt eller nødvendigt i mange sammenhænge. Måske behøver du heller ikke gøre mere end det, for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Et blødgøringsanlæg kan imidlertid være en mere vedvarende løsning på de problemer og gener, som kalkholdigt vand påfører husstanden. Det har også den fordel, at det behandler alt det vand, der kommer ind i hjemmet på en gang. Samtidig er der også rør og installationer, som du i sagens natur ikke selv kan rengøre indvendigt. Eksempelvis radiatorer og vandhaner.

Vurdér formål og pris, inden du køber blødgøringsanlæg

Hvis du kigger efter et nyt blødgøringsanlæg, vil du sikkert opdage, at de priser, der står hos forhandlerne varierer utrolig meget. Det billigste, du ser, koster måske nogle hundrede kroner, mens det dyreste koster flere tusind.

Det er en produkttype, som findes i mange varianter. Prisforskellene på blødgøringsanlæg afspejler blandt andet, at produktet fås i forskellige varianter, der tjener forskellige formål. For eksempel vil et anlæg, der vedvarende skal fungere og behandle store mængder vand, typisk være dyrere end et simpelt anlæg til en lille husholdning.

Før du anskaffer et blødgøringsanlæg, bør du nøje vurdere de fordele, du kan opnå ved det.

De fleste private, der køber et blødgøringsanlæg, regner også med, at det skal blødgøre drikkevandet, der kommer ud af hanerne. Derfor skal du sikre dig, at det anlæg, du køber egner sig – og er godkendt til kalkfjernelse af drikkevand i husholdningen.

Priser på BWT blødgøringsanlæg

Hvis du leder efter blødgøringsanlæg, eller har prøvet at læse om det, vil du helt sikkert være stødt på forkortelsen BWT. Det kan lyde som endnu en teknisk betegnelse, du nu skal tage stilling til.

Men BWT er i denne sammenhæng navnet på et af de firmaer, der producerer vandbehandlingsløsninger – som for eksempel blødgøringsanlæg. Selskabet hed oprindeligt Benckiser Wassertechnik, men i dag er det mest af alt kendt under navnet BWT.

Også BWT’s blødgøringsanlæg kommer i forskellige typer og til forskellige priser. VVS-oversigt.dk hjælper dig med at skabe overblik over de mange muligheder og priser i forbindelse med køb af blødgøringsanlæg

Hvem kan hjælpe med montering af blødgøringsanlæg?

Ønsker du at få monteret et blødgøringsanlæg i hjemmet, skal du ikke gøre det selv. Derimod skal du finde en kyndig person, der kan stå for din montering af blødgøringsanlæg. Det vil sige, at du skal have fat i en VVS-installatør, da det er den rette fagperson til opgaven.

Hvis et blødgøringsanlæg skal fungere optimalt, er det vigtigt, at det er korrekt installeret. Af denne grund bør du ikke selv kaste dig ud i det. For at være på den sikre side, bør du i stedet hyre en dygtig VVS’er til at klare arbejdet for dig.

Hvad koster montering af blødgøringsanlæg?

Skal du have en VVS’er til at montere et blødgøringsanlæg, er det naturligvis ikke gratis. Derimod skal du betale for det. Hvad du skal betale, afhænger af flere ting. Bl.a. afhænger prisen af, om du har købt dit blødgøringsanlæg, eller om du vil købe en samlet pakke.

Køber du en samlet pakke, kan du forvente en pris på 15-17.000 kroner. Hvis du har købt dit anlæg, og blot skal have hjælp til monteringen, vil du ofte skulle betale en timepris. Denne varierer en del, men i de fleste tilfælde lyder den på mellem 250 kroner og 700 kroner.

Få professionelle råd og tilbud på vvs-oversigt.dk

Med vvs-oversigt.dk kan du nemt sammenligne priser og produkter, når du overvejer at købe blødgøringsanlæg. Her på siden kan du også meget enkelt se hvilke forhandlere og VVS’ere, der er i dit lokalområde, som kan rådgive dig og svare på spørgsmål i forbindelse med køb og installation af blødgøringsanlæg.