Brændeovn med vandtank

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Overvejer du at købe en ny brændeovn med vandtank? Eller er du en af dem, der tænker, at vi da nu for alvor har mistet forstanden, når nu vi begynder at tale om vand i en brændeovn? Uanset hvad, så er du kommet til det rette sted, for her i artiklen vil vi nemlig kigge lidt nærmere ind i disse brændeovne med vand.

For den er god nok; det er rent faktisk en ting, og det er noget, som vi vældig gerne vil gøre dig og vores øvrige læsere klogere på. Derfor vil du i det nedenstående kunne læse mere om, hvad en brændeovn med vandtank egentligt er for noget. Samtidig får du også en introduktion til, hvorfor det kan være en god idé at overveje sådan en installation.

Efterfølgende kigger vi lidt nærmere på det store udvalg af brændeovne med vand, og giver dig i øvrigt også nogle gode tips og tricks med på vejen i forhold til, hvordan du kommer godt i mål med installationen og monteringen af sådan en enhed.

Der er altså rigeligt, som du kan give dig i kast med. Forhåbentligt vil du blive meget skarpere på, hvad en brændeovn med vandtank er, og om det giver mening at investere i sådan en model til dit hjem.

God læselyst!

Hvad er en brændeovn med vandtank?

En brændeovn med vandtank (også kaldet for brændeovn med gris) er i bund og grund et ret simpel anordning. Som du måske har gennemskuet, er det nemlig en regulær brændeovn; bare med den ene forskel, at den har en vandtank indbygget.

Vandet i vandtanken bliver naturligvis opvarmet, når der ellers er ild i brændeovnen, og brændeovnen bidrager derfor ikke kun til at opvarme rummet, men også til at skaffe varmt vand i boligen. For optimalt forbrug af dette vand, skal en brændeovn med vandtank gerne være koblet sammen med husets øvrige vandrør, så det varme vand kan sendes rundt i hjemmet og ud til alle hanerne og radiatorerne.

Det kræver naturligvis en vis form for ekspertise at installere en sådan brændeovn med vandtank, hvorfor du bør kontakte en installatør, der kan assistere med opgaven. Det kan du læse lidt mere om senere i artiklen, hvor vi giver dig nogle gode råd til, hvordan du sikrer dig en kompetent installatør til en god pris.

Hvorfor vælge en brændeovn med vandtank?

Der er en hel del gode grunde til at vælge en brændeovn med vandtank, hvis man påtænker, at man gerne vil have en brændeovn i hjemmet. Ved at vælge modellen med vandtank får man nemlig muligheden for at skære en stor del af varmeregningen, da brændeovnen vil klare opvarmning af både bolig og vand, når den er tændt.

Brænde er en af de billige typer af brændsel, og mange danskere kan som regel finde noget gratis brænde, hvis ellers de spørger lidt rundt i deres omgangskreds – i hvert fald til fritidsbrug, da mange kender en, der har fældet et træ i haven eller lignende.

Hvis det samtidig kan bidrage til, at man får varmt vand i hanerne og i radiatorerne, er der således lagt op til store besparelser på udgifterne til opvarmning af vand og bolig. Dertil er en brændeovn jo en hyggelig ting, og det ændrer sig ikke bare fordi den har vandtank med.

Så hvis du sætter pris på den hygge, der bliver skabt, når man tænder op for brændeovnen, og i øvrigt gerne vil spare lidt penge på din varmeregning, kan en brændeovn med vand være et oplagt valg.

Stort udvalg af brændeovne med vand

Der findes et stort udvalg af brændeovne med vand, og en hurtig Google-søgning vil præsentere dig for flere forskellige modeller. Som med almindelige brændeovne, er der naturligvis forskel på både typen, størrelsen, prisen, udseendet og så videre – så det er med at finde en, som du kan lide.

Det bemærkes dog også, at selvom idéen bag en brændeovn med vandtank er relativ simpel, så kræver det noget ekstra teknik at producere sådan en på ordentlig vis, end det gør med en traditionel brændeovn. Du bør derfor sikre dig, at den model som du ender med at købe, har fået positive anbefalinger fra eksperter eller tidligere kunder.

Der er masser af fabrikanter – og en del danske – der producerer brændeovne med vand. Det tæller eksempelvis ABC, Lotus, HETA, Svendsen og mange flere. Det er således bare med at beslutte sig for, hvilken der er den rigtige til dit hjem.

Her bør du i øvrigt holde øje med blandt andet virkningsgraden, samt ydelsesfordelingen på henholdsvis rum og vand. Det kan lyde lidt teknisk, men det er en udmærket ting at sætte sig ind i, inden man tager beslutningen om at købe.

Få en fagkyndig til at klare installationen

Hvis det hele virker en anelse uoverskueligt, kan det være en rigtig god idé at tage fat i en fagkyndig allerede tidligt i processen. Vedkommende vil som regel kunne give grundig og troværdig vejledning i forhold til valg af den rette brændeovn med vand. Du vil typisk også kunne få assistance med beregninger og lignende, så hvis økonomien spiller en stor rolle i den endelig beslutning, kan det være guld værd.

Udover at kunne give rådgivning, vil en fagkyndig også kunne klare installationen, monteringen og ikke mindst tilslutningen af din nye brændeovn med vandtank. Det er ikke en øvelse, som vi anbefaler, at du gør selv. Få i stedet en erfaren og ikke mindst autoriseret fagkyndig til at klare det for dig. Det kan virke som penge, der er irriterende at bruge, men i realiteten er det ofte en rigtig god investering, der reducerer risikoen for, at der sker fejl.

Især når brændeovnen med vand skal tilsluttes husets øvrige rørføring, er det utrolig vigtigt, at der ikke er utætheder eller lignende problemer. Det kan nemlig resultere i alvorlige vand- og fugtskader, og hvis du selv har lavet de fejl, er der sjældent nogen erstatning at komme efter.

Indhent tilbud på installation af brændeovn med gris

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en brændeovn med gris – så tag fat i en fagkyndig med det samme. Vores anbefaling er, at du indhenter tilbud fra flere virksomheder, der kan assistere med rådgivning og installation.

Når de vender tilbage med tilbud på, hvad det skal koste at få udført den opgave, som du har bedt dem om, så er det en rigtig god idé at sætte sig ned og sammenligne det, som de tilbyder. Her bør du blandt andet kigge på pris, kvalitet af rådgivning, den service som de har givet dig i forbindelse med indhentningen af tilbud, om de stiller ekstra garantier, om de tilbyder at indkøbe en god brændeovn med vand for dig og så videre.

Ved at indhente tilbud på brændeovn med gris fra flere forskellige virksomheder, får du muligheden for at sammenligne ovenstående. Det stiller dig meget bedre som forbruger, da du dermed vil kunne få en idé om, hvilken virksomhed, der kan give dig de bedste betingelser, priser og så videre.

Det er i den grad en god idé at gøre – ikke bare, når du skal have installeret en brændeovn med gris, men også mere generelt, når du skal have fat i en håndværker eller andre gange skal købe en ydelse eller et produkt.