Brændeovn priser

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Hvis du er på udkig efter en brændeovn, så er der mange overvejelser, som du skal gøre dig, inden du tager beslutningen om det endelige køb. En af disse er naturligvis økonomien. I den forbindelse er det en god idé at kende lidt til de aktuelle brændeovn priser, da det uden tvivl spiller en stor rolle.

Derfor har vi i denne artikel valgt at gå i dybden med lige netop priserne på brændeovne, men også brændeovne mere generelt. Først og fremmest kigger vi blandt andet på, hvad der egentligt kendetegner sådan en brændeovn. Efterfølgende står den på tal; både i forhold til selve prisen på ovnen og de efterfølgende omkostninger, der er til at holde ovnen i gang.

Afslutningsvis gennemgår vi, hvad der taler for, at man køber en brændeovn, samt hvordan du får den installeret på sikker vis, uden at det koster en formue. Der er med andre ord rigeligt at tage fat i, og vi håber naturligvis, at du går herfra og er blevet meget klogere på, hvad en brændeovn koster, og om det er noget for dig.

God læselyst!

Hvad er en brændeovn?

Lad os starte fra starten af og kort beskrive, hvad en brændeovn er. Det er naturligvis noget, som de fleste kender svaret på, men der er alligevel nogle, der godt kan ende med at blive en anelse forvirret over, hvornår der er tale om en brændeovn, og hvornår der er tale om en pejs.

Hvor en pejs er et ildsted, der er åbent, er en brændeovn i stedet lukket. Den kan komme i flere forskellige former, hvor den enten kan stå selvstændigt fri i rummet, hænge ned fra loftet, være monteret på væggen eller simpelthen være muret ind i husets murværk.

Når du tænder op for en brændeovn, sker det typisk med brænde eller andet træ, og du lukker efterfølgende for lågen – som ofte er glas, så man kan nyde flammerne. Det kan være utroligt hyggeligt, men kan også spille en stor rolle i opvarmning af hjemmet på en kold vinterdag, og det er naturligvis også værd at tage med.

Der er alternativer til brændeovne, hvis man ikke ønsker at døje med at skulle få ilden til at gribe fast i sit brænde. Her kan man blandt andet overveje pilleovne, biopejse og lignende. De giver dog sjældent den samme hyggelige fornemmelse, som en brændeovn gør.

Brændeovn pris: Hvad koster det at købe en brændeovn?

Nu har vi styr på, hvad en brændeovn er, så lad os da endelig komme videre til omkostningerne – for det er jo derfor, at vi er her. Prisen på en brændeovn kan variere meget, og det kan derfor være utrolig svært at give en konkret pris.

I stedet kan vi angive et interval, hvor man som regel vil kunne finde en brændeovn i. Det interval er mellem 1.000 og 50.000 kroner. Det spænder med andre ord rigtig bredt, og er derfor også en tydelig indikator på, at det kan være nærmest umuligt at svare på spørgsmålet: Hvad koster en brændeovn?

Dertil bemærkes det, at disse priser typisk kun dækker over selve brændeovnens pris. Dertil kommer naturligvis omkostninger til levering og montering, hvilket – alt efter type – også kan løbe op i et par tusinde kroner (eller mere).

Hvad koster det at holde gang i en brændeovn?

Udover selve anskaffelsesprisen for brændeovnen, så er det også vigtigt at tage højde for de løbende omkostninger, som er forbundet med at have en brændeovn. Disse vedrører primært udgifterne til brænde og optændingsklodser, hvis man bruger sådanne nogle.

Brænde købes typisk i palletårn, hvilket svarer til omtrent 1,8 m3. Priserne kan variere meget, men ifølge en undersøgelse fra Bolius kan man slippe afsted med at få sådan en mængde brænde for omkring 1.700 kroner til 2.500 kroner.

Hvor lang tid de 1,8 kubikmeter holder, kan være svært at sige, da det naturligvis afhænger meget af, hvor meget du benytter din brændeovn. Ofte vil det kunne strække sig til et års tid, hvis man primært bruger sin ovn som en hyggelig tilføjelse til stuen. Hvis den i stedet bliver brugt målrettet til at varme huset op store dele af året, vil man skulle bruge mere brænde.

Dertil er det værd at bemærke, at der også vil være omkostninger til vedligehold og eventuelle reparationer af husets skorsten og lignende.

Hvorfor købe en brændeovn?

Der er mange gode grunde til at købe en brændeovn. Først og fremmest kan det være utroligt hyggeligt. Der er nemlig få ting, der er lige så hyggeligt, som at sidde i sofaen eller lænestolen på en kold og mørk vinteraften med den knitrende brændeovn, der buldrer derudaf.

Det kan virkelig gøre noget for humøret, og det er i den grad en vigtig fordel. Dertil er det naturligvis de mere praktiske fordele, som primært vedrører, at det er en relativ billig måde at varme boligen op på. Her er det dog værd at bemærke, at varmen sjældent vil kunne sprede sig ud i hele boligen, men den vil uden tvivl kunne varme rummet op, hvor den er placeret.

Brænde er generelt meget billigt, og det kan derfor være med til at spare på varmeregningen. Hvis du vil have lavet nogle mere konkrete beregninger på de økonomiske konsekvenser af at installere en brændeovn derhjemme, kan du med fordel kontakte en fagkyndig, der kan assistere.

Køb din nye brændeovn på tilbud og spar penge

Som vi nævnte tidligere, er det ikke ualmindeligt, at man skal betale flere tusinde kroner for at anskaffe sig en brændeovn. Derfor kan det være velkomment med en mulighed for at spare penge på købet, da det i den grad kan betyde noget for økonomien.

Heldigvis er der regelmæssigt mulighed for at købe en brændeovn på tilbud; både i fysiske byggemarkeder og lignende forhandlere af brændeovne, samt på nettet hos webshops, der sælger brændeovne til fordelagtige priser.

Det kan i den grad være værd at holde øje med de tilbud, der måtte være i løbet af året, da det i så fald bare er med at slå til. Hvis ikke du er fastsat på én bestemt model, men er åben for forskellige brændeovne, kan du store dele af årets uger finde en brændeovn på tilbud, som samtidig er værd at købe.

Få en fagkyndig til at klare monteringen

Når du har købt din nye brændeovn, så skal den naturligvis monteres. Det kan være en opgave af varierende sværhedsgrad alt efter, hvordan dit hus er opbygget og typen af brændeovn, som du har købt. Bor du ikke et sted med skorsten eller eksisterende brændeovn, skal der naturligvis ekstra arbejde til, før brændeovnen kan blive installeret.

Har du omvendt en brændeovn stående, som blot skal udskiftes, vil det sandsynligvis vise sig, at monteringen ikke behøver at koste så meget. Uanset hvad, er det en god idé at hyre en installatør til at klare monteringen for dig.

Ved at få en fagkyndig til at gøre arbejdet, slipper du for en masse besvær og bekymringer, og du sikres i øvrigt også, at brændeovnen er monteret korrekt. Det betyder naturligvis, at den endelige pris på din nye brændeovn kommer til at blive lidt højere, men det er i den grad en investering, der er pengene værd, hvis du spørger os.