Cirkulationspumpe

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

En cirkulationspumpe sørger for, at du har varmt vand i dit hus. Den sørger for, at du har varmt vand i hanen samt i gulvet, hvis du har gulvvarme. Hvis du har et ældre hjem med en gammel cirkulationspumpe, kan det være en god idé at overveje, om den skal udskiftes. En gammel cirkulationspumpe bruger nemlig mere energi end en ny, og kan derfor gå hen og blive en dyr fornøjelse. Ved at udskifte den, kan du dermed spare en del penge på strøm og samtidig gøre en god gerning for miljøet.

Et normalt hus har ca. 1 – 2 cirkulationspumper, men nogle huse har op til 3 eller 4 cirkulationspumper. Der findes et væld af cirkulationspumper, der passer til forskellige boliger og behov.

Bør jeg skifte min cirkulationspumpe ud?

Hvis du har en gammel cirkulationspumpe, kører den hele tiden, og den bruger derfor strøm konstant, hvilket kan ende med en meget dyr regning. Vælger du derimod at skifte din cirkulationspumpe ud med en nyere version, kan den spare dig for en del.

En ny cirkulationspumpe tilpasser sig din bolig og din boligs behov, og arbejder derfor kun, når der er brug for det. De nye cirkulationspumper er mere intelligente end de game, og kan derfor selv regulere sig f.eks. i takt med, at årstiderne skifter og temperaturen ændrer sig. Det betyder altså, at en ny pumpe ikke kører hele tiden, men kun når der er behov for det.

Udover at en ny cirkulationspumpe kan resultere i en billigere regning, kan den også mindske risikoen for rørskade, da en gammel pumpe, som er i gang hele tiden, har større risiko for at blive slidt og dermed få en skade.

Overvejer du, om en udskiftning er aktuel for dig, skal du f.eks. tage højde for, om du har fået vandbaseret gulvvarme, eller om din bolig er efterisoleret.

Hvis din bolig har vandbaseret gulvvarme, har du brug for en effektiv cirkulationspumpe, der kan cirkulere varmen rundt. Hvis du har en bolig, der er efterisoleret, kan det være, at du har brug for en mindre cirkulationspumpe, da dit varmebehov vil være mindre, og dermed skal der ikke pumpes så meget vand rundt.

Det er ganske simpelt at få udskiftet sin cirkulationspumpe, da de nye pumper ofte har samme mål som de ældre. Ofte kan du se målene må din gamle cirkulationspumpe, og dermed nemt finde ud af, hvilke mål en ny pumpe skal have. Når du skal have en ny pumpe, er der flere forskellige mærker og varianter, du kan vælge imellem.

Du kan altid finde råd hos VVS-oversigt, vi hjælper dig gerne med at finde en VVS-installatør, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du bør udskifte din cirkulationspumpe.

Sådan tjekker din cirkulationspumpe

Det kan være en god idé at tage et kig på sin cirkulationspumpe for at finde ud af, om du kan spare penge og energi ved at skifte den ud. Hos VVS-oversigt kan du altid finde råd og vejledning, hvis du gerne vil vide om den cirkulationspumpe, du har, er den rigtige for din bolig.

Men du kan faktisk også nemt og enkelt selv tjekke din cirkulationspumpe:

  • Start med at finde din boligs cirkulationspumpe. Den sidder formentlig i dit bryggers eller kælder. Der er stor sandsynlighed for, at din bolig har to cirkulationspumper. En, der giver varme til dine radiatorer, eller en til gulvvarme og en til vand.
  • Hvis din varmtvandsbeholder og vandhanen ikke sidder langt fra hinanden, kan det være, at din cirkulationspumpe til det varme brugsvand er unødvendig.
  • Tjek om din pumpe er forældet ved at tjekke strømforbruget. Hvis mindste watt er 50 eller mere, så kan det være en god idé at udskifte pumpen. Det samme gælder, hvis din pumpe er 10 år gammel eller ældre. Det kan også være, at din pumpe har forskellige indstillinger til at regulere driften, i så fald ville pumpen kunne indstilles fra 1 til 3. Men har den kun én indstilling, er den sandsynligvis meget gammel.

Har din bolig kun én cirkulationspumpe, er det samme pumpe, der styrer både varme og vand. Det kan være fristende at slukke for cirkulationspumpen om sommeren, når der ikke er brug for varme, men det er ikke en god idé at slukke helt for pumpen, da den kan sætte sig fast.

For at opsummere kan det altså betale sig at tage et kig på sin cirkulationspumpe og evt. få hjælp til at vurdere, om den bør udskiftes. Der er mange penge at spare, hvis din pumpe er forældet og dermed bruger en masse unødvendig energi.

Vi hos VVS-oversigt sidder altid klar til at rådgive og vejlede dig angående din cirkulationspumpe samt svare på spørgsmål, hvis du overvejer om en ny pumpe er en løsning for dig.