Energioptimering

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Energioptimering er vigtigt at flere årsager. Derfor er det også noget, som både private og virksomheder i stigende grad bliver bevidste om at gøre noget ved.

Man kan energioptimere på et hav af måder, men i de fleste tilfælde handler det om at udskifte udstyr og apparater, der ikke længere kan bryste sig af at være tidssvarende. Når de ikke er tidssvarende, har de sandsynligvis også et alt for højt energiforbrug.

Når man kaster sig ud i energi optimering, hvad enten det er et i privat eller erhvervsmæssig regi, sker det naturligvis med det formål at nedsætte energiforbruget. Som et resultat af dette, kommer man naturligvis også til at have reducerede energiomkostninger.

Hvad er energioptimering?

Det er vigtigt, at du er klar over, at energioptimering kan være mange ting. Derfor er det også svært at give et konkret svar på, hvad det er. Det er dog primært et begreb, der dækker over en række tiltag, der bl.a. består af at analysere, overvåge og styre dit energiforbrug.

Når man energioptimerer, handler det nemlig om, at man ikke skal tage unødvendige ressourcer i brug. Af denne grund er det muligt at energioptimere alt, hvad der bruger energi fra dit forsyningsnet. Det tæller både lys, varme, ventilation og udstyr som PC, TV, kaffemaskiner m.m.

Handler også om dit forbrug

Energioptimering handler dog ikke blot om at finde mere energivenlige alternativer. Det handler i lige så høj grad om at optimere dit forbrug. Når du skal optimere energioptimere dit hjem, er det ikke blot at effektivisere, men også at ændre sit eget mønster og sine egne vaner.

Hertil skal det gøres klart, at der er forskel på energieffektivisering og energioptimering. Det første handler primært om at udskifte gammelt med nyt, mens energioptimering i højere grad handler om at finde ud af, hvordan man kan bruge sine nuværende installationer på bedst mulig vis, så man ender med at spare på energien.

Energioptimering er en investering

Som angivet herover, så handler energioptimering ganske enkelt om at spare på energien. Derfor er det også vanskeligt at svare konkret på, hvad det indebærer. Det er nemlig muligt at energioptimere sin bolig eller ejendom på flere måder.

Er der tale om en ældre bebyggelse med dårlig isolering, gamle vinduer og et ældre varmeanlæg, vil der som regel være nok at tage fat om. Er det derimod en nyere bolig, kan det kræve, at man går mere kreativt til værks.

Det er meget vigtigt, at du ikke ser på energioptimering som noget, du blot kaster penge efter. Du skal derimod se det som en investering. Selvom det ofte vil føre store udgifter med sig til en start, vil det med tiden tjene sig selv ind – og endda også give dig ‘overskud’.

Får du udført effektiv energioptimering af din bolig, vil det medføre, at du opnår besparelser på din energiregning. Det er naturligvis denne besparelse, der medfører, at din investering med tiden tjener sig selv hjem – og mere til.

Hvordan kan man energioptimere sit hus?

Er du træt af, at du bliver ved med at åbne din postkasse til dyre varmeregninger? Har du et ønske om at nedbringe dine samlede energiomkostninger? Og ønsker du i samme ombæring også at gøre noget godt for miljøet? I så fald har du flere gode grunde til at energioptimere din bolig.

Når du arbejder med at energioptimere din bolig, får du nemlig nedbragt dit samlede energiforbrug. Som der er givet udtryk for tidligere, så er det noget, du kan nå i mål med på mange måder.

Det sker dog som udgangspunkt ved at udskifte udstyr og forbedre forhold i din bolig med mere energieffektive løsninger. Det vil i sidste ende betyde, at du kan spare en del penge på dit energiforbrug. Hertil vil du også kunne spare miljøet for unødig udledning af CO2.

Sådan kan du energioptimere

Som angivet herover, er der flere måder, du kan energioptimere din bolig på. Herunder bliver du præsenteret for tre forskellige muligheder.

Efterisoler gulve, vægge, loft og tag

Et godt sted at starte, hvis du har et ønske om at energioptimere, er ved at få foretaget en efterisolering fra gulv til loft.

Varmen i din bolig bliver nemlig ikke blot holde inde af væggene. Det er også gulvet, loftet og taget, der står for dette. Jo bedre din bolig er isoleret, jo bedre er den til at holde på varmen. Dermed vil det også sikre, at dit energiforbrug bliver lavere.

Udskift vinduer med lavenergivinduer

Det er vinduerne, der er det sted i dit hjem, hvor varmen har lettest ved at sive ud. Vil du gerne energioptimere, er dine vinduer derfor et rigtig godt sted at undersøge.

Hvis du bor i et ældre hus, er det ikke sikkert, at du har energiruder i dine vinduer. Dertil er der også en risiko for, at der med tiden er opstået utætheder. Derfor vil det være en fordel at skifte til lavenergivinduer, da det vil reducere dit energiforbrug.

Udskift din varmekilde

Det er bestemt også værd at se nærmere på din varmekilde. Det er nemlig et af de steder, hvor du kan gøre en stor forskel for din samlede energiregning.

Bor du i et hus, som du for tiden varmer op med et oliefyr, kan du med fordel vælge at skifte til varmeanlæg med naturgas. Det leverer den samme gode varme, men med et markant lavere energiforbrug.

Det er en stor investering at skifte varmekilde, men du kan dog være sikker på, at det vil være yderst givende på sigt.