Gasfyr service

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Et gasfyr passer langt hen ad vejen sig selv, men fyret skal naturligvis serviceres regelmæssigt. Den regelmæssige service er bl.a. med til at sikre, at fyret er sikkerhedsmæssigt i orden, ligesom professionel service kan være med til at forebygge uønskede driftsstop.

Service på gasfyr er ikke noget, du selv skal give dig i kast med. Denne opgave skal du i stedet overlade til en specialiseret tekniker. Du kan ikke desto mindre drage fordel af at vide, hvad gasfyr service indebærer, hvad det koster, hvor ofte der skal foretages service og andre vigtige detaljer.

I denne guide vil du kunne læse alt, hvad der er værd at vide om gasfyr service. Du vil – foruden førnævnte – blive introduceret for, hvordan du finder de bedste teknikere nær dig, og hvad du skal gøre, hvis dit gasfyr ikke virker.

Hvad indebærer gasfyr service?

Gasfyr service indebærer kontrol og justering af dit gasfyr – gasfyret skal nemlig serviceres og efterses for at fastholde en god fyringsøkonomi, sikkerhed og funktionalitet.

Teknikere med speciale i at udføre gasfyr service griber opgaven an på nogenlunde samme måde. De gennemgår fyret fra ende til anden og kigger efter potentielle problemer.

Det typiske serviceeftersyn omfatter følgende:

 • Der foretages kontrol og rensning efter producentens anvisninger
 • Der foretages kontrol og justering af varmestyring
 • Der foretages kontrol af alle øvrige indstillinger (for at sikre, at gasfyret er indstillet korrekt)
 • Der foretages en overordnet vurdering af gasfyrets stand og funktionalitet
 • Anden kontrol og service

Varigheden af dette eftersyn kan afhænge af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af, hvor kompliceret det givne gasfyr er, og hvilken tekniker der udfører servicen. Typisk vil gasfyr service tage omkring 30-60 min.

Har du ikke mulighed for at være hjemme, når teknikeren kommer på besøg, så husk at informere om dette i god tid, så der kan laves en individuel aftale.

Ønsker du at vide mere om, hvad service af gasfyr indebærer, så kontakt en lokal tekniker med speciale i sådanne serviceeftersyn.

Prisen for gasfyr service

Gasfyr service er ikke gratis, men har du frygtet, at det koster en formue, så vil du blive positivt overrasket. Sådanne serviceeftersyn udbydes nemlig til priser, hvor alle kan være med.

Prisen på serviceeftersynet afhænger af flere faktorer. Det afhænger i første omgang af, om du betaler ved hvert serviceeftersyn, eller om du indgår en serviceaftale med eftersyn og frit tilkald. Betaler du blot for hvert serviceeftersyn, så skal du forvente, at prisen bliver på mellem 1.000 og 2.000 kr. pr. gang.

Da prisen sagtens kan variere med 1.000 kr. fra den ene tekniker til den anden, kan det være en god idé at indhente tilbud fra forskellige teknikere. Det kan du gøre helt gratis og uforpligtende via vores website. Samme princip (med at indhente flere tilbud) bør du benytte dig af, hvis dit gasfyr skal repareres.

I næste afsnit vil vi afsløre, hvordan du kan spare penge på fremtidig gasfyr service. Fremgangsmåden er ret simpel.

Der kan være penge at spare med en fast serviceaftale

Eftersyn og service af gasfyr kan løbe op i nogle høje beløb, hvis der afregnes fra gang til gang. Derfor vælger rigtig mange ejere af et gasfyr at indgå en serviceaftale med en pålidelig leverandør. Dette kan du også vælge at gøre, hvis du gerne vil spare penge og samtidig opnå maksimal tryghed.

Typisk kan der opnås følgende fordele med en serviceaftale:

 • Inkluderet eftersyn
 • Gratis servicebesøg
 • Reservedele uden beregning (ikke altid inkluderet)
 • Telefonisk vejledning (hvis du har brug for hjælp til noget)

Når du tegner en fast serviceaftale, så skal du ikke længere huske på, hvornår dit gasfyr blev serviceret sidst, og hvornår det så skal serviceres igen. Dette skal teknikeren nok sørge for. Og er der inkluderet gratis servicebesøg, så kan du kontakte leverandøren, hvis der opstår fejl, der skal udbedres. Det kan f.eks. være, at der opstår driftsstop.

Med en serviceaftale er det tilmed sandsynligt, at du vil kunne reducere dit gasforbrug. Det regelmæssige eftersyn kan nemlig være med til at sikre, at gasfyret udnytter gassen på så effektiv vis som muligt.

En fast serviceaftale koster hos mange leverandører mellem 1.500 og 3.000 kr. pr. år. Indhent igen flere tilbud for at have noget at sammenligne med.

Service af gasfyr udbydes i hele landet

Du behøver ikke at bo i en af landets større byer for at kunne få udført gasfyr service. Det er nemlig en service, der udbydes i hele landet. Dermed ikke sagt, at der er lige mange specialiserede teknikere i alle byer og landsdele (det er der selvfølgelig ikke).

Mange udbydere af gasfyr service opererer i hele landet og yder service på både nye og gamle gasfyr. Den landsdækkende service kan dog begrænse sig til brofaste øer. Bor du derfor på en ikke-brofast ø, må du affinde dig med, at mulighederne er lidt færre.

Her på siden kan vi hjælpe dig med at få en god aftale på gasfyr service i stand, hvad end du er bosat i Skagen, Sønderborg, København, Odense eller noget helt femte.

Service og reparation af gasfyr bør altid varetages af specialiserede teknikere. Sørg derfor for at sikre dig, at teknikeren har den fornødne erfaring og viden på området.

Overvej dette i dit valg af serviceudbyder

Service af gasfyr hvert andet eller tredje år er et lovkrav. Derfor er spørgsmålet ikke, om dit gasfyr skal efterses, men nærmere hvem der skal efterse og servicere det. Du skal i den forbindelse have fundet den helt rigtige serviceudbyder. Dette vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med.

Gode råd til at finde den rette serviceudbyder:

 1. Dan dig et overblik over mulighederne – Det første du skal gøre er at danne dig et overblik over mulighederne. Du skal finde ud af, hvilke installatører og gasteknikere der tilbyder gasfyr service, og så skal du undersøge, hvad de hver især kan tilbyde af priser og vilkår.
 2. Vær ikke kun fokuseret på prisen – Det bør ikke kun være dit mål at finde den billigste udbyder af gasfyr service. Det er også vigtigt, at kvaliteten er i top, og at der bliver ydet en service, som du er tilfreds med. Lad derfor ikke udelukkende det økonomiske aspekt afgøre dit valg.
 3. Læs anmeldelser og spørg naboerne til råds – Du behøver ikke at vælge den samme udbyder af gasfyr service som alle naboerne, men har de fundet en tekniker, som de er glade for, så kan du med fordel vælge den samme. Har ingen af dine naboer, venner eller kollegaer gasfyr, så kan du i stedet støvsuge internettet for anmeldelser af de forskellige teknikere med speciale i at udføre service på gasfyr.

Og husk: Medmindre du tegner en serviceaftale med binding, så kan du altid skifte den givne tekniker ud, hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, servicen eller noget helt tredje.

Gasfyrets mærke kan have betydning for dine valgmuligheder

Der findes teknikere, der kan servicere alle gasfyr uanset mærke, men der findes nok lige så mange teknikere, der har specialiseret sig i bestemte mærker. Det betyder, at dine valgmuligheder kan afhænge af, hvilket mærke dit gasfyr stammer fra. Det er især nemt at finde specialiserede teknikere til at udføre service og reparation af gasfyr fra mærker som Bosch og Vaillant.

En tekniker behøver ikke at vide alt om dit specifikke gasfyr for at kunne udføre et professionelt serviceeftersyn. Ikke desto mindre kan der være visse fordele ved at vælge en udbyder, der har kendskab til det mærke, som dit gasfyr stammer fra. Så er det nemlig mere sandsynligt, at teknikeren vil kunne løse de problemer, der kan risikere at opstå.

Der er bl.a. mange udbydere med speciale i følgende mærker:

 • Bosch
 • Baxi
 • Milton
 • Vaillant
 • Wolf
 • Vølund
 • Elco
 • Beretta
 • … og mange flere!

Mit gasfyr virker ikke – hvad skal jeg stille op?

”Mit gasfyr virker ikke, mit gasfyr larmer, mit gasfyr lugter….”

Det er nogle af de beskeder, som specialiserede teknikere får, når de bliver ringet op af ejere af gasfyr. Og da de færreste kan undvære varme i hjemmet, så er behovet altid akut. Står du også i den irriterende situation, at dit gasfyr ikke virker, så er du kommet til det rigtige afsnit.

Selv de dygtigste teknikere kan sjældent fortælle dig, hvad der er galt med dit gasfyr, inden vedkommende har kigget på det. Der er dog nogle ting, man med fordel kan prøve, inden man ringer efter en tekniker.

Virker dit gasfyr ikke, så bør du først og fremmest forsøge at genstarte det. Virker dette ikke, så vil der måske dukke en fejlkode op, som du bør notere (til senere brug).

Det kan f.eks. være, at den manglende funktionalitet skyldes strømsvigt eller vandmangel. Er vandtrykket lavt, så fyld vand på fyret efter producentens anvisninger. Skyldes problemet strømsvigt, så tjek op på, om sikringerne er intakte.

Skal der en reparation til for at vække dit gasfyr til live, så er det meget vigtigt, at du ikke selv begynder at rode med dette. Reparationer bør nemlig udelukkende udføres af specialiserede teknikere. De har nemlig den fornødne viden, det fornødne værktøj og ikke mindst de fornødne reservedele. Har du en serviceaftale, så kontakt den givne serviceudbyder.

Gode grunde til at få foretaget det regelmæssige gasfyr eftersyn / service

Der er al mulig god grund til at få foretaget lovpligtig gasfyr service.

Alene det faktum, at det er lovpligtigt bør være grund nok til at få det gjort. Skulle dette mod forventning ikke være grund nok for dig, så læs med herunder.

Derfor er service af gasfyr en god idé – og decideret nødvendigt:

 1. Omfattende og dyre reparationer kan forebygges – Det kan være rigtig dyrt at reparere et gasfyr, men heldigvis kan langt de fleste almindelige reparationer forebygges med hyppig service. Det kræver dog, at driftsproblemerne bliver opdaget i tide. Det er ikke uden grund, at gasfyr service er et lovkrav, og at det skal foretages relativt hyppigt.
 2. Du opnår en bedre fyringsøkonomi – Et velfungerende gasfyr, der er indstillet korrekt, bruger mindre gas end et gasfyr, der pga. dårlig vedligeholdelse og manglende service ikke virker, som det skal. Kort og godt opnår du en bedre fyringsøkonomi, og det er bestemt en fordel, der er værd at tage med.
 3. Du kan øge din tryghed – Du løber en unødig stor risiko, hvis du ikke får efterset og serviceret dit gasfyr hvert andet eller tredje år. Omvendt vil du kunne øge din tryghed betydeligt, hvis du sørger for at følge lovens og producentens anvisninger mht. service.

Hvor længe holder et gasfyr?

Det er altid svært at sige, hvor længe et gasfyr holder. De fleste gasfyr vil have en levetid på mellem 10 og 30 år, men grundet den hurtige teknologiske udvikling kan der være god idé i at skifte gasfyret ud efter 10-15 år.

Den reelle levetid afhænger af mange faktorer, herunder kvalitet, vedligeholdelse, slid m.v. Du kan forlænge gasfyrets levetid ved at få det serviceret jævnligt.

Gasfyr service hvor ofte?

De fleste ejere af et gasfyr er bevidste om, at deres fyr skal serviceres regelmæssigt, men ikke alle ved, hvad regelmæssigt indebærer. I dette konkrete tilfælde betyder regelmæssigt hvert andet eller hvert tredje år.

Det er ikke kun en god idé at få udført et serviceeftersyn af sit gasfyr. Det er også lovpligtigt. Ifølge dansk lovgivning skal et gasfyr med åben forbrænding have udført service hvert andet år. Nogle gasfyr skal dog kun efterses hvert tredje år. Mere om dette herunder.

Serviceintervaller for gasfyr:

 • Kondenserende gasfyr: Hvert andet år (*)
 • Gasfyr med åben forbrænding: Hvert andet år (*)
 • Ikke-kondenserende gasfyr: Hvert tredje år (*)

* Som hovedregel (der er visse undtagelser)

Der findes også eksempler på gasfyr, der skal efterses oftere, end hvad loven foreskriver. Hyppigere eftersyn kan være nødvendige, hvis producenten anbefaler det. Hyppigheden for eftersyn afhænger af faktorer som gasfyrets alder, størrelse og andre faktorer.

Er du i tvivl om, hvor tit dit gasfyr skal efterses, så tøv ikke med at kontakte en tekniker. Det er nemlig alfa og omega, at reglerne og anbefalingerne følges.

Påfyldning af vand på gasfyr hvor ofte?

Det er forskelligt fra gasfyr til gasfyr, hvor ofte påfyldning af vand er nødvendigt.

I langt de fleste tilfælde er det tilstrækkeligt at fylde vand på en eller to gange om året. Dette kunne meget passende ske i forbindelse med det årlige serviceeftersyn (hvis dette foretages årligt).

Du kan meget hurtigt og nemt finde ud af, om dit gasfyr mangler vand. På dit gasfyr kan du nemlig aflæse vandtrykket, og er det for lavt, så skal du fylde vand på, så der kommer vand ud til boligens radiatorer.

Hvor højt vandtrykket skal være afhænger af dit gasfyr. Dyk ned i manualen, hvis du er kommet i tvivl. Her vil det også fremgå, hvordan du fylder vand på, hvis vandtrykket viser sig at være lavt. Første trin er som regel at slukke fyret.

Fylder du vand på dit gasfyr mere end to gange om året, så kan der være noget, der tyder på, at der er noget galt. Kontakt derfor en tekniker og få stillet din tvivl.