Gulvvarme i kælder

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Gulvvarme i kælder eller ej? Det er muligvis en overvejelse, som du sidder med, hvis du har en kælder, der bliver brugt regelmæssigt til andet end bare opbevaring af gamle ting og sager.

Spørgsmålet er bare, om det kan betale sig? Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at installere gulvvarme i kælderen, og det er ikke altid til at blive lige klog på, hvorvidt det ene opvejer det andet.

Derfor vil vi i denne artikel forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvornår det kan være en rigtig god idé med gulvvarme i sin kælder, men samtidig også forklare, hvad du skal være ekstra opmærksom på.

Dertil kan du også se frem til at læse om, hvad det typisk vil koste at få installeret gulvvarme i kælderen, og så får du et par gode råd med på vejen i forhold til, hvordan du kommer godt i mål med projektet; både rent praktisk og økonomisk.

Der er altså rigeligt at tage fat i, og det er bare at sætte dig godt til rette og påbegynde læsningen. Forhåbentligt vil du efterfølgende være blevet lidt klogere på, om gulvvarme i kælderen er det rette valg i dit hjem.

God fornøjelse!

Hvorfor installere gulvvarme i kælderen?

Lad os starte med nogle af de positive ting ved at installere gulvvarme i kælderen; for de skal jo helst opveje for nogle af de ting, som vi kommer ind på senere.

Gulvvarme i kælder er en oplagt måde at opvarme kælderen på en stabil, jævn og ikke mindst behagelig måde. Som altid med gulvvarme får du her en jævn varmefordeling, hvilket i den grad kan være guld værd i en kælder. Det kan være med til at holde kælderen tør og lækker, især hvis gulvvarmen kombineres med en regelmæssig udluftning af kælderrummene.

Dertil er der også det faktum, at gulvet i en kælder typisk er fliser, klinker eller måske bare ren beton. Fælles for alle disse gulvtyper er, at de kan være utrolig kolde at gå på. At der er fodkoldt, kan både være ubehageligt, men kan også risikere at blive et sundhedsmæssigt problem, hvis man bruger meget tid i sin kælder.

Det problem kommer man heldigvis udenom med gulvvarme, da gulvet med ét bliver varmt og behageligt at gå på. Både er det rart og øger komforten, men det gør også kælderen mere indbydende at gå ned i.

Hvad skal man være opmærksom på ved installering af gulvvarme i kælder?

Ved installering af gulvvarme i kælder kan man altså se frem til en generelt højere komfort og forhåbentligt også et bedre indeklima. Men hvad er det så, at man skal være opmærksom på?

Jo først og fremmest vil en kælder ofte være rigtig dårlig isoleret. Det gælder blandt andet i kælderens ydermure, men det gælder især også under kældergulvet. Det skyldes simpelthen, at isolation ikke har været helt så højt på listen over ting, der skulle gøres, dengang man byggede en stor del af de huse i Danmark, der har kælder.

Men det kan altså give problemer for dig, der gerne vil have gulvvarme i den dårligt isolerede kælder. For hvis ikke der er isoleret godt under den gulvvarme, som du lægger ind (det vil sige under det støbte betongulv), så kan du se frem til et stort varmetab hver gang, at du tænder for gulvvarmen.

Varmetab er noget af det værste, man kan forestille sig, når man er gulvvarmeejer. Det betyder nemlig, at man bruger en masse penge på at holde regnormene varme. Selvom det kan være nok så nobelt, så er det sjældent det, man har i tankerne, når man vælger at installere gulvvarme i kælderen.

Gulvvarme i kælder pris: Her er, hvad du kan forvente at investere

Apropos det med at installere gulvvarme i sin kælder – og i øvrigt bruge penge på at opvarme den efterfølgende; hvad koster det så?

Jo det afhænger naturligvis af en række forskellige faktorer. Blandt andet skal du på forhånd tage stilling til følgende ting:

 • Skal det være vandbåren eller el gulvvarme?
 • Hvor stor en del af kælderen skal have gulvvarme?
 • Vil du lægge gulvvarmen ovenpå det eksisterende gulv og tage noget af loftshøjden, eller vil du brække det gamle gulv op og støbe gulvvarmen ind i det nye gulv?
 • Vil du efterisolere gulvet for at reducere varmetab?
 • Hvor stor en del af arbejdet vil du lave selv?

Som du nok efterhånden er ved at gennemskue, så kan det være vældig kompliceret at give en pris på gulvvarme i kælderen. Det kan nemlig koste alt mellem 500 kroner pr. kvadratmeter og helt op mod 4.000 kroner pr. kvadratmeter.

Her er det især spørgsmålet om, hvorvidt hele det gamle gulv skal brækkes op, så man kan efterisolere og efterfølgende støbe på ny, eller om man vælger en billigere, men knap så effektiv løsning.

Indhent tilbud på rådgivning, installation og tilslutning af gulvvarme i kælder

Nu har du forhåbentligt ikke fået kaffen galt i halsen, men hvis du har, så kan vi måske få lidt liv i dig igen. Det er nemlig sådan, at der er mulighed for at spare lidt penge på installation af gulvvarme i kælder, hvis man ellers er lidt snu.

Vores råd er, at du tager kontakt til flere forskellige virksomheder, der kan hjælpe med rådgivning omkring, samt installation og tilslutning af gulvvarme i kælder. Bed virksomhederne om at sende deres bedste tilbud på lige netop dette, og vent på, at du får noget tilbage.

Resultatet skulle vældig gerne være en lille håndfuld forskellige tilbud på den samme opgave. Disse tilbud kan du efterfølgende sammenligne på kryds og tværs, så du til sidst kan vælge det bedste tilbud med den bedste pris og ikke mindst fra den bedste samarbejdspartner.

I tilbuddene bør du blandt andet holde øje med følgende – og husk, at det er okay at stille opfølgende spørgsmål til virksomheden, hvis der er noget, som du er i tvivl om:

 • Prisen på opgaven
 • Hvornår arbejdet kan udføres
 • Hvor hurtigt arbejdet kan udføres
 • Hvorvidt virksomheden står for indkøb af materialer eller ej
  • Hvis de står for indkøb af materialer, hvordan ser priserne så ud?
 • Garantier på udført arbejde
 • Eventuelt forsikringer på udført arbejde
 • Vilkår, hvis du ikke overholder det aftalte
 • Vilkår, hvis virksomheden ikke overholder det aftalte

Dertil bemærkes det også, at det kan være en god idé at inddrage anmeldelser fra tidligere kunder hos de enkelte virksomheder i sin vurdering.

Lav en stor del af arbejdet selv eller få fagkyndig hjælp

Så snart, at man har en virksomhed inde over installation af gulvvarme derhjemme, som vi har beskrevet det ovenfor, så er det naturligvis dem, der laver arbejdet fra start til slut. Det er også det, som vi helt klart anbefaler, fordi det har en række fordele til trods for, at det naturligvis kræver, at du får flere penge op af lommen.

Men du er bare mere sikker på, at arbejdet bliver udført korrekt og efter alle kunstens regler. Det giver færre bekymringer for dig, da du ikke behøver at bruge energi på at tænke over, hvorvidt det nu også er blevet gjort rigtigt.

Samtidig kan du glæde dig over, at projektet typisk også vil være overstået væsentligt hurtigere, end hvis du selv skulle stå med det. Dertil er det værd at bemærke, at du vil kunne rejse erstatningskrav ved skader som følge af det arbejde, de har udført – i tilfælde af, at de skulle lave en fejl. Det er ikke en mulighed, hvis du selv har installeret gulvvarme i din kælder.