Gulvvarme shunt

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Er du på udkig efter en gulvvarme shunt, og vil du have lidt gode tips med på vejen, så du får valgt den rigtige? Eller er du bare interesseret i at vide lidt mere om gulvvarme shunter? Så er du kommet til det helt rette sted. I denne artikel er det nemlig lige netop de ting, som du kan blive klogere på.

Vi vil først og fremmest kigge lidt nærmere på, hvad en shunt til gulvvarme er. I forlængelse af dette, vil vi også forklare, hvad det er den gør – og dermed også, hvorfor den er vigtig at have, når du installerer gulvvarme i boligen.

Efterfølgende kommer vi med nogle gode råd til valg af gulvvarme shunt, og du får også tips med på vejen i forhold til, hvordan du sparer penge på indkøb af shunt og installation af gulvvarme. Det betyder, at du i sidste ende gerne skulle være blevet meget klogere på både shunter og gulvvarme i en mere bred forstand.

Inden vi flytter fokus helt over på, hvad en shunt til gulvvarme er, vil vi gerne slå et slag for vores øvrige artikler her på siden, hvor du kan læse meget mere om andre vigtige ting i forbindelse med gulvvarme. For at gøre hele forløbet nemmere for dig, har vi nemlig opbygget en vidensportal med – måske – al den information, som du behøver, når du får eller overvejer at få lavet gulvvarme derhjemme.

Hvad er en shunt til gulvvarme?

En shunt til gulvvarme er en enhed, der typisk er udført i metal og har en indbygget termostat. Den bliver også kaldt for en blandesløjfer, og minder på mange måder om et blandingsbatteri, men mere om det senere.

Man kommer ikke udenom at skulle anskaffe sig en shunt til gulvvarme, da det er en ret essentiel del af hele systemet. De koster som udgangspunkt et sted mellem 2.000 kroner og helt op mod 30.000 kroner alt afhængig af kvalitet, kapacitet og meget mere.

Man kan i nogle tilfælde købe en gulvvarme shunt i pakker, der fungerer som en komplet gulvvarmepakke med termostater, gulvvarme shunt, de nødvendige rør, pumpe og så videre. Det er især her, at prisen kommer op og kysser de helt høje beløb, hvilket naturligvis giver god mening, men det er også et udtryk for, at det ikke er billigt at installere gulvvarme.

Hvad gør en gulvvarme shunt?

Nu har vi styr på, hvad en gulvvarme shunt er – men spørgsmålet er fortsat, hvad den gør. Vi har allerede antydet det en smule, da vi kaldte en shunt for en blandesløjfer, og sagde, at den på mange måder minder om et blandingsbatteri.

En shunt til gulvvarme har nemlig til formål at regulere temperaturen i vandbåren gulvvarme. Det gør den ved at blande det varme vand, der strømmer ind i systemet med det afkølede vand, der løber ud af systemet. Dermed reguleres den såkaldte fremløbstemperatur til det niveau, som du har angivet på din termostat, at du gerne vil have.

Der er naturligvis forskellige typer af gulvvarme shunter, som kan noget forskelligt. Nogle har forskellige kapacitet, andre har en sikkerhedstermostat, nogle har en indbygget elektronisk pumpe med variabel hastighed og andet.

På trods af alle disse forskelligheder, så er en gulvvarme shunts eneste formål i bund og grund at sikre den korrekte temperatur i boligens gulvvarmesystem. Som du måske kan forstå, så er det også nødvendigt med en sådan anordning, da man ellers vil have svært ved at regulere temperaturen og dermed gøre gulvvarmen mindre praktisk at have.

Vælg en shunt til det rigtige antal af kredse

Når eller hvis du skal anskaffe dig en gulvvarme shunt, så er der nogle forskellige ting, som du bør være opmærksom på. Først og fremmest skal du naturligvis fastlægge et budget, som angiver, hvor meget sådan en shunt må koste. Det kan i mange tilfælde være fristende at vælge den billigste model, men det er ikke sikkert, at den lever op til de behov som du har. Omvendt er det heller ikke nødvendigvis sikkert, at den dyreste model er nødvendig, hvis en billigere udgave kan løse det behov, som du står med.

En af de ting, som dog er ret kritisk, er antallet af kredse, som gulvvarme shunten kan håndtere. En kreds er et område af gulvvarmen, som har egen styreenhed (det vil sige, at man kan justere temperaturen individuelt for den ene kreds). I mange tilfælde vil hvert rum have en kreds for sig selv, da man gerne vil kunne justere temperaturen individuelt i boligens forskellige rum.

For at dette kan fungere, er man nødt til at vælge en shunt til gulvvarmen, der kan håndtere alle de kredse, som man nu engang har installeret i boligen. Det gør ikke noget, at shunten kan håndtere flere kredse, men den må helst ikke kunne håndtere mindre end det man har behov for, da det kan give problemer i forhold til installationen af gulvvarmen.

Få hjælp fra en fagkyndig til at vælge og installere din gulvvarme shunt

Det kan alt sammen virke en anelse kompliceret, og det er det faktisk også. Hvis du aldrig har haft noget at gøre med gulvvarme før, vil det være svært at tage den helt rette beslutning, da det ofte vil ende med at være mere gætværk end noget andet.

Derfor er vores anbefaling, at du kontakter en fagkyndig installatør, der arbejder med gulvvarme til daglig. Vedkommende vil kunne assistere med rådgivning i forhold til, hvilke enheder og produkter man skal købe, og vil dertil også kunne hjælpe med indkøb af disse, hvis ikke du selv ønsker at stå for det.

Som du måske ved, må man gerne selv lægge sin gulvvarme, så længe, at det er en autoriseret installatør, der tilslutter systemet. Men selvom det er lovligt, så er det ikke nødvendigvis den bedste idé. Vi anbefaler generelt, at man involverer en installatør fra projektets start til slut af flere årsager.

Først og fremmest er man mere sikker på, at alt bliver lavet rigtigt og, at de rigtige beslutninger bliver taget undervejs. Dernæst er man også bedre sikret efterfølgende, hvis det viser sig, at der er lavet fejl i processen, da de vil stå med erstatningsansvaret i stedet for dig selv.

Indhent tilbud på installation af gulvvarme

Hvis du vælger at tage fat i en installatør, der kan hjælpe med installation af gulvvarme, valg af gulvvarme shunt eller noget helt tredje, så anbefaler vi, at du indhenter tilbud på dette fra flere forskellige virksomheder.

Ved at få flere forskellige tilbud, får du en bedre mulighed for at vælge den bedste samarbejdspartner til lige netop dit projekt. Det kan du basere på priser, leveringstider, ekspertise, garantier, forsikringer og så videre.

Samtidig vil du også få en bredere kendskab til gulvvarme, gulvvarme shunts og så videre, når du læser flere tilbud igennem og er i dialog med forskellige installatører. Det er uden tvivl en viden, som du kan bruge senere hen i projektet og fremadrettet, hvilket naturligvis også er en fordel.

Så medmindre, at du føler, at du har 100 procent styr på, hvad du skal købe af gulvvarme shunt eller hvordan du installerer din gulvvarme, er det helt klart vores anbefaling, at du går i gang med at indhente gratis og uforpligtende tilbud på din opgave.