Gulvvarme virker ikke - Få tilbud og book servicebesøg

Gulvvarme virker ikke

Har tid til din opgave

tickModtag et tilbud i dag

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Gulvvarme er en løsning, som oplever stigende popularitet blandt danskerne, men det er også en løsning, som desværre også indimellem lider af nogle problemer, der kan være svære at fikse på fem minutter. Det er sværere at fikse et problem med gulvvarme end eksempelvis en normal radiator, fordi du ikke har direkte adgang til rør, ventiler og lignende.

Det er særligt komplekst i et etagebyggeri, hvor du måske ikke engang selv er indehaver af de forskellige dele. Her skal du have fat i den ansvarlige for ejendommen eller en vicevært, som kan udrede problemet for dig. Nogle oplever, at gulvvarmen ikke virker i hele hjemmet, men det kan også bare være i enkelte rum. Vi hjælper dig i denne artikel med råd til selvhjælp, samt hvordan du kommer videre fra dit problem.

Gulvvarme virker ikke – hvad er det hyppigste problem?

Det hyppigst anmeldte problem vedrørende gulvvarme er, at gulvvarmesystemet ikke virker efter en lang sommerperiode, hvor gulvvarmen ikke har været aktiv. Hvis pumpen ikke er i gang, hvilket den ikke er, hvis man slukker den om sommeren, så cirkulerer der ikke vand rundt. Det betyder, at der sætter sig kalk i selve pumpeelementet, hvilket betyder, at du kan risikere, at den ikke starter, når du forsøger at tænde op igen til fyringssæson.

Hvis du selv har adgang til pumpen, kan du forsøge at sætte pumpen i rotation med en skruetrækker eller noget andet småt og hårdt, som kan skubbe til pumpen. Det bedste råd er dog at tænke præventivt og lade gulvvarmen køre om sommeren også, da et totalt stop kan forkalke pumpen.

Gulvvarme i badeværelse virker ikke

Hvis du døjer med, at det er enkelte rum, som gulvvarmen ikke når ud til, så skal du først og fremmest sikre dig, at termostaten til det specifikke rum virker. Din gulvvarme termostat virker ikke, fordi det måske mangler batterier og derfor ikke kan forbinde med elementet, som sender varmen videre. Prøv derfor at skifte batterier ud på termostatmodulet som det første.

Hvis det stadig ikke hjælper, så kan det betyde, at du skal kode rumtermostaten på igen. Hvis der ikke har været varme på længe i ét rum, kan dette være tilfældigt, men ved langt de fleste problemer med enkeltrumsudfordringer skyldes det manglende batterier i modulet. Hvis ingen af delene hjælper, bør du kontakte professionelle eller dem, som installerede gulvvarmen hos dig.

Tjek trykket i anlægget

Vandstand og tryk i anlægget kan også have en betydning for gulvvarmen. Du skal sørge for, at der er den korrekte tilførsel af vand til anlægget. Det vil være individuelt for det enkelte anlæg, men du kan typisk regne med at skulle fylde på op til 2 bar. Husk altid at slukke for gulvvarmen, inden du begynder at udbedre problemet.

Hvis du har fjernvarme på din gulvvarme, og du mistænker, at problemer ligger her, bør du tage kontakt til dit selskab for fjernvarme.

Varmen kommer ikke med det samme

Hvis din gulvvarme ikke virker, og der er iskoldt i hjemmet, skal du ikke forvente, at varmen kommer tilbage lige med det samme, når du har forsøgt at udbedre problemet. Giv det 24 timer og se, om det ikke har hjulpet på varmen derhjemme.

Hvis det her stadig ikke er kommet tilbage, og du har forsøgt dig med de løsninger, som du kunne stå inde for, så er det nok bedst, at du tager kontakt til professionelle, som kan hjælpe. Hvis du bor i lejlighed, er det bedst ikke at gøre noget overhovedet, før du har ladet viceværten se på det.

Hvad er den bedste løsning for mig?

De fleste moderne systemer til gulvvarme kan godt finde ud af, om rummene er varme nok via nogle sensorer. Derfor skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt det koster mange tusinde kroner at holde gulvvarmen kørende hele året rundt. Det gør det nemlig typisk ikke.

Det er bedre at lade systemet køre, og så undgå problemer som ovennævnte. Hvis problemerne alligevel skulle opstå, og du ikke helt ved, hvad du skal foretage, så ring til en professionel VVS’er med erfaring på området. Det er vigtigt at finde kilden til problemer korrekt, så den rigtige løsning kan implementeres.