Installation af gulvvarme

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Hvis du skal have installeret gulvvarme, skal du alliere dig med en autoriseret VVS-installatør. Der er nemlig dele af arbejdet, der kræver, at man har den rette autorisation, såfremt arbejdet skal være lovligt udført.

Ganske vist må du gerne selv stå for at montere gulvvarmemåtter og gulvvarmeslanger, men en person med rette autorisation skal stå for tilslutningen og samlingen af gulvvarmestyringen. Derfor kan det ofte bedst betale sig at udlicitere hele opgaven.

Hvad koster installation af gulvvarme?

Der er flere faktorer, der har betydning for prisen på gulvvarme. Derfor er det også vanskeligt at give en konkret pris på installationen. Som udgangspunkt afhænger prisen af de følgende punkter:

  • Ønsker du at få installeret vandbaseret eller elektrisk gulvvarme?
  • Skal gulvet brydes op først? Eller klarer du det selv?
  • Hvilket rum er der tale om? Og hvor stort et areal drejer det sig om?

Hvis du skal have lavet gulvvarme ovenpå et eksisterende gulv, kan du forvente en pris, der lyder på mellem 1.000 kr. og 1.300 kr. pr. m2.

Skal du derimod have installeret gulvvarme i et rum, hvor gulvet først skal brydes op, eller hvor det gamle gulv skal fjernes, er prisen højere. Her kan du forvente en pris, der lyder på ca. 2.200 kr. pr. m2.

Hvis du har i sinde at få lavet gulvvarme i et rum, hvor gulvet skal brydes op, kan du overveje at gøre det selv. Ved at gøre det selv, er der naturligvis penge at spare, da du undgår at betale et firma for denne del af arbejdet.

Skal jeg vælge vandbaseret eller elektrisk gulvvarme?

Har du besluttet dig for, at du skal have installeret gulvvarme, er der flere aspekter, du skal overveje. Bl.a. skal du beslutte dig for, om du vil have vandbaseret eller elektrisk gulvvarme. Ingen af delene er rigtigt eller forkert, da der er fordele og ulemper ved begge dele.

Skal du kun have lavet gulvvarme i ét rum, kan elektrisk gulvvarme ofte bedst betale sig. Det er nemlig den billigste løsning at få installeret. Dog skal du være opmærksom på, at der er en del regler, der skal overholdes.

Hvis du ønsker at bruge gulvvarmen som primær opvarmningskilde, er elektrisk gulvvarme dog ikke en god idé. Det er nemlig dyrere i drift, og vil derfor koste dig dyrt. Samtidig er det heller ikke just gavnligt ift. beregningen af din boligs energimærke, hvis du beslutter at sælge.

I denne forbindelse er du bedre stillet ved at vælge vandbaseret gulvvarme. Det er nemlig både billigere og mere miljøvenligt på sigt. Hertil kan det også bruges til at varme hele boligen op i modsætning til elektrisk gulvvarme.

For at kunne få vandbaseret gulvvarme, er du dog nødt til at bryde dine gulve op. Derfor er det en god idé det installeret, hvis du er i færd med at bygge nyt eller renovere. Er du ikke det, er det dyrt at få lavet denne type gulvvarme, men det tjener sig selv ind på sigt, da det er billigere i drift.