Ingen varmt vand i hanen

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Vi bruger varmt vand hver dag til en masse af vores daglige gøremål. Vi bruger det flere gange om dagen, og det er derfor svært at leve uden det varme vand. Opvasken, badet og rengøringen, er bare skønnere og nemmere, hvis der er varmt vand til rådighed. Det er dog normalt, om end irriterende, at der pludselig ingen varmt vand er, hverken i hanen eller bruseren. Når du står utålmodigt ved hanen eller frysende i badet og undrer dig over, hvorfor der ingen varmt vand er, og hvor det dog bliver af, kan det virke uoverskueligt at løse problemet på egen hånd.

Der er heldigvis hjælp at hente, og du kan muligvis også løse problemet selv. Har du dog ikke mod på at give dig i kast med de tekniske problemer selv, for at finde ud af, hvorfor du ingen varmt vand har i hanen, er der naturligvis hjælp at hente hos en VVS’er. Her hos VVS-oversigt har vi VVS’ere i hele Danmark, der er klar til at hjælpe dig med at finde ud af, hvorfor du ingen varmt vand i hanen har. Det eneste, du skal gøre, er at kontakte os, så hjælper vi dig hurtigst muligt.

Hvorfor har jeg ingen varmt vand i hanen eller i bruseren?

Hvis du ingen varmt vand har, hverken i din vandhane eller din bruser, kan du først prøve at tjekke, om dit varmesystem virker. Find ud af, om der er varme i dine radiatorer, og hvis du har gulvvarme, om der er varme der. Hvis du har varme i dine radiatorer eller gulvvarme, skyldes det manglende varme vand måske en fejl på dit varmesystem. Men hvis dit varmesystem virker, kan du prøve at høre, om dine naboer også har samme problem. Har de ikke det, kan fejlen skyldes et problem med dit eget fjernvarmeanlæg.

Når du skal undersøge dit anlæg for fejl, der kan være skyld i, at du ingen varmt vand i hanen har, kan du gøre følgende:

 • Tjek at der er flow i dine radiatorer. Derefter kan du aflæse indgangstemperaturen på måleren.
 • Se om temperaturen er over eller under 55 grader. Hvis den er under 55 grader, kan du prøve at finde ud af, om der er afbrydelse i nærheden af, hvor du bor.
 • Er den over 55 grader, kan du prøve at udlufte dit anlæg gennem rørsystemets skruer. Disse finder du på dine radiatorer.
 • Du kan også tjekke, om snavsfilteret er problemet. Er det snavset, kan det lukke for vandgennemstrømningen. Prøv at rens det.

Har du ikke lyst til at gøre ovenstående selv, er du altid velkommen til at kontakte VVS-oversigt. Så hjælper vi dig med at løse problemet om, hvorfor du ingen varmt vand i hanen har.

Det altid en god idé at tjekke, om der er driftsforstyrrelser i dit område. Forstyrrelser af vandforsyningen kan du for det meste finde ved at tjekke hjemmesiden til det vandværk, der leverer vand til dig.

Mit vand er lang tid om at blive varmt, hvad gør jeg?

Oplever du, at der går lang tid fra, at du tænder for det varme vand til, at det rent faktisk bliver varmt? Så kan der være flere årsager hertil:

 • En årsag kan være, at der er for stor afstand mellem det sted, hvor det varme vand produceres, til den vandhane, som vandet kommer ud af.
 • Dine vandrør kan også forhindre hurtig gennemstrømning, hvis de er fyldt med rust eller kalk.
 • Brugsvandscirkulationen er defekt. Du kan se, om du har cirkulation på det varme vand ved at se, om du har to cirkulationspumper ved dit fyr. Er der kun en pumpe, er der ikke cirkulation på det varme vand.
 • Det kan også være reguleringsventilen, der ikke virker.
 • Endelig kan det være perlatoren, der er problemer med. Det er en dyse, der sidder på vandhanen. Den blander vandet med luft, hvilket gør, at man bruger mindre vand. Hvis denne er kalket til, løber vandet ikke frit. Det tager dermed længere tid for det varme vand at nå frem.

Bor du i en etageejendom og oplever, at du ingen varmt vand har, eller at vandet er længe om at blive varmt, kan du prøve at forhøre dig hos din vicevært. Måske har han løsningen på problemet.

Der er imidlertid flere ting, som du selv kan gøre, hvis du synes, at vandet er for lang tid om at blive varmt. Du kan f.eks. få installeret en brugsvandscirkulation med en pumpe. I dette tilfælde skal du også have installeret et returrør, som fører afkølet vand tilbage til varmtvandsbeholderen. Denne installation skal foretages af en VVS’er, og prisen er meget varierende, alt efter hvilken cirkulationspumpe du skal have.

Har du brug for hjælp til at finde ud af, om dette er den rigtige løsning for dig, er du velkommen til at kontakte os hos VVS-oversigt. Vi finder gerne en VVS’er, der kan hjælpe dig med råd og vejledning.

En anden ting, du kan gøre, hvis din vandhane, i f.eks. et badeværelse, sidder langt fra varmtvandsbeholderen, er at få installeret en eldreven varmtvandsbeholder. Det behøver blot at være en lille en, som kan sidde ved håndvasken.

At få installeret en kogende vandhane er endnu en mulighed. Denne kan forsyne dig med både kogende vand samt vand ned til ca. 50 grader. På den måde mindsker du i hvert fald risikoen for ingen varmt vand i hanen.

Endelig kan det også være, at du har brug for at få installeret helt nye vandrør. Dine vandrør kan være tilstoppede af kalk eller rust, og i så fald skal de skiftes. Det er den dyreste løsning sammenlignet med de to ovenstående, men prisen afhænger bl.a. også af, hvordan forholdende i din bolig er.

Kan jeg selv installere en ny vandhane?

Oplever du tit, at du ingen varmt vand i hanen har, kan det også være, du tænker, at det er på tide at få en ny vandhane eller bruser, hvis dine nuværende apparater simpelthen er gamle og slidte.

Kan du selv installere en ny vandhane? Ja, det kan du godt, men du skal være opmærksom på følgende:

 • Du må kun skifte vandhanen, hvis der er en afspændingsventil ved vandhanen. Den kan f.eks. befinde sig under vasken. Hvis der ikke er en afspændingsventil, skal du kontakte en VVS’er.
 • Inden du begynder reparationen, skal du lukke for vandet. Du skal sikre dig, at både det varme og kolde vand er lukket.

Skal du have hjælp til at løse problemet om, hvorfor du ingen varmt vand i hanen har, er du altid velkommen til at kontakte os hos VVS-oversigt. Vi hjælper dig også, hvis du vil have en ny vandhane eller have vurderet, om dine vandrør skal skiftes. Vi har VVS’ere i hele Danmark, som kan hjælpe dig.