Montering af vandhane

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Der kan være flere årsager til, at du gerne vil skifte din gamle vandhane ud, og have monteret en ny. Måske er din gamle i stykker? Det kan også være, at du står i den situation, at du er i gang med et bygge eller renovere hus, hvorfor du skal have en ny vandhane, der passer ind i din boligs øvrige stil.  Måske skal du endda have flere vandhaner, både en vandhane til din køkkenvask, en til badeværelset og en til bryggerset. Det kan endda være, at du har brug for at få monteret en vandhane udenfor, så du nemt kan vaske bil.

Når du skal have monteret din nye vandhane, kan du vælge at gøre det selv, men du er også meget velkommen til at tage kontakt til os hos VVS-oversigt. Vi har VVS’ere i hele Danmark, som er klar til at hjælpe dig med montering af din nye vandhane både i badeværelset, køkkenvasken og bryggerset. Vi hjælper dig naturligvis også med evt. afmontering af din gamle vandhane.

Hvilke former for vandhaner findes der?

En vandhane, som også går under navnet blandingsbatteri, blander varmt og koldt vand. Ved gamle vandhaner er der to greb, hvor man selv skal regulere det kolde og det varme vand. Nye vandhaner derimod, har blot et greb og regulerer forholdet mellem koldt og varmt vand og vandets tryk. Skal du have monteret en ny vandhane, er det formentligt en af de nyere slags, du skal have.

Hvilket materiale skal min vandhane være i?

Hvis du er kommet frem til, at montering af en ny vandhane er løsningen for dig, så skal du bl.a. tage stilling til, hvilket materiale din nye vandhane skal være i. Din vandhane kan f.eks. være i:

  • Rustfrit stål
  • Krom
  • Kobber

Med disse forskellige muligheder, kan du vælge lige præcis den vandhane, der passer bedst ind i din boligs øvrige indretning.

Har du brug for hjælp til montering af din nye vandhane, så er du velkommen til at tage kontakt til os hos VVS-oversigt. Så hjælper vi dig på vej med gode råd.

Hvilke funktioner har en vandhane?

Når du har valgt, at du skal have monteret en ny vandhane, skal du tage højde for, om der er nogle bestemte funktioner du ønsker, din vandhane skal have. Mange vandhaner kan nemlig mere, end blot at levere vand.

Du kan få vandhaner, der har en sparefunktion, så du bruger mindre vand. Det fungerer på den måde, at når du tænder for vandhanen med sparefunktionen, så vil den give lidt modstand, så du ikke så nemt kan skrue helt op for vandet.

Derudover kan du få vandhaner med termostater, som blander vandet til den temperatur du ønsker. Og så kan du også få vandhaner med en bundventil, der kan åbne for bundproppen i din håndvask.

Berøringsfri vandhane

Du har måske mest set den berøringsfrie vandhane på offentlige toiletter, men du kan rent faktisk få en berøringsfri vandhane monteret i dit eget hjem.

De giver en bedre hygiejne, og de er meget komfortable. Desuden gør en berøringsfri vandhane det nemt for børn at tænde og slukke for vandet. Der er således ikke den risiko, at nogen glemmer at slukke for vandet. Har du børn, er det derfor oplagt at overveje, om montering af en vandhane der er berøringsfri, er en løsning.

Mere hygiejnisk og komfortabel

Grundet de hygiejnemæssige fordele ved at få en berøringsfri vandhane, er det vær at overveje, om du bør få en montering af sådan en. En berøringsfri vandhane fungerer på den måde, at du tænder for vandet med en sensor. Du skal altså, som navnet også angiver, ikke røre ved vandhanen. Det betyder, at du undgår at flytte bakterier fra dine hænder over på vandhanen, og når du ikke skal røre ved vandhanen igen for at slukke den, får du dermed ikke bakterier på hænderne. De berøringsfri vandhaner er desuden også meget nemme at rengøre. Tilslutning af en sådan vandhane, er heller ikke besværlig.

Berøringsfri vandhane med strøm

En berøringsfri vandhane kan fås med enten strøm eller batteri. Hvis du gerne vil tilslutte vandhanen via strøm, kræver det, at du har et strømstik under håndvasken f.eks.

Berøringsfri vandhane med batteri

Monteringen af en berøringsfri vandhane med batteri er meget simpel, da den kan monteres, selvom du ikke har et strømstik under din håndvask. Batteriet er af typen lithium.

Temperaturregulering

En berøringsfri vandhane fås også med eller uden en blander, der regulerer temperaturen. Det er værd at være opmærksom på, hvis du skal have monteret en berøringsfri vandhane.

Hvordan monterer jeg en vandhane i køkkenvasken?

Monteringen af en vandhane er noget du gerne selv må foretage dig, hvis du har mod på det. Det er ikke en kompliceret opgave.

Du skal sikre dig, at der er lukket for vandet, før du går i gang med at monterer din nye vandhane.

Når du har afmonteret den gamle vandhane (genbrug gerne møtrikker herfra) skal du:

  • Skubbe o-ringen om den nye vandhanes slanger og trække dem gennem hullet i bordpladen
  • Under bordet kan du så trække pakningen på slangerne og skrue vandhanen fast
  • Når vandhanen sidder lige, skal du spænde møtrikken under bordpladen

Det kan være, at du har brug for at købe en ny pakning eller o-ring. Her kan du få hjælp i et byggemarked, så du er sikker på at få den rigtige størrelse.

Når det kommer til montering af en vandhane i din køkkenvask, så er der flere ting, du skal tage højde for inden monteringen. F.eks. er mange køkkenvaske placeret ved et vindue. Du skal derfor sikre dig, at vandhanen ikke står i vejen for, at vinduet kan åbnes.

Montering af vandhane udendørs

Tilslutning af en vandhane udendørs er også en mulighed. Det kan være praktisk, hvis du f.eks. gerne vil vaske din bil eller skal vande en køkkenhave.  Skal du have monteret en vandhane udendørs, er det mest praktiske, at den er frostsikker.

Du kan forholdsvist nemt selv montere en frostsikker vandhane udendørs, ved at bore nogle huller i væggen til vandhanen. Vandhanens dele skal sættes op på både inder- og ydersiden af væggen.

Hvis du har brug for hjælp til montering af en vandhane udendørs, er du velkommen til at kontakte os hos VVS-oversigt. Vores VVS’ere hjælper dig gerne med det, du har brug for.

Hvad er prisen på en ny vandhane?

En vandhane kan fås til en masse forskellige priser. Prisen afhænger af, hvilke funktioner du ønsker. Skal den blot være god og funktionel, kan du sagtens finde en billig vandhane. Du kan også få nogle der er mere luksuriøse og har et stilfuldt design, men så vil prisen også være derefter. Uanset hvilken smag du har, er det muligt at finde en vandhane til dine behov.

Jeg har problemer med min vandhane, hvad gør jeg?

Er der problemer med din vandhane, er det formentlig noget, som du selv kan fikse. Men vi hos VVS-oversigt er altid klar til at hjælpe.

Utæt og dryppende vandhane

Hvis din vandhane er utæt, kan det hjælpe at skifte kartouchen. Husk at bruge en, der passer til din vandhane. Det kan også være, at du bare har brug for at få monteret en helt ny vandhane, hvis din nuværende er gammel og slidt.

Lavt tryk

Mangler der tryk på vandet, kan årsagen være kalk, da kalk kan forhindre vandet i at strømme igennem. Det kan også skyldes rustne rør. Det kan være en god idé at få en VVS’er til at skifte rør, hvis de er kalket til eller rustne.

Få hjælp til montering af din nye vandhane

Har du brug for hjælp til montering af din vandhane, så er vi hos VVS-oversigt klar til at hjælpe dig. Vi har VVS’ere i hele Danmark, der er klar til at hjælpe dig med tilslutning af vandhane og meget mere. Vi hjælper dig også gerne, hvis du har problemer med din nuværende vandhane. Selvom en del problemer kan klares selv, kan det være rart og betryggende af få en professionel til at kigge på det.

Pris: Hvad koster montering eller udskiftning af vandhane?

Har du et ønske om at få en VVS’er til at stå for din montering af vandhane? I så fald vil du sikkert gerne vide, hvad det koster. Heldigvis kan du glæde dig over, at prisen for udskiftning af vandhane ikke befinder sig i den høje ende af prisskalaen.

Når du skal have en VVS’er til at stå for at udskifte din vandhane, skal du nemlig blot betale for vedkommendes timeløn og de materialer, der bruges. Har du indkøbt vandhane og øvrige materialer selv, er det blot VVS’erens timeløn, du skal betale for.

Da der er tale om en rutineopgave, er det sjældent, at det tager særlig lang tid at udskifte en vandhane. Af denne grund skal du heller ikke forvente, at prisen er høj. Faktisk er det som regel en opgave, der kan klares på et par timer, da det er meget ligetil at skifte en vandhane.

Er du i tvivl om, hvorvidt du selv kan eller vil stå for det, vil det bestemt ikke ruinere dig at overlade det til en dygtig VVS’er. Netop af denne grund bør du også gøre det, da du er sikker på, at alt bliver monteret, som det skal, hvis en VVS-installatør står for det.

Flere ting kan have indflydelse på prisen

Har du planer om at få en VVS’er til at stå for at montere din nye vandhane, er det vigtigt, at du er klar over, at der er flere ting, der kan have indflydelse på prisen. Derfor er det altså ikke helt ligegyldigt for den endelige pris, hvilken vandhane, der skal monteres – og hvor.

Hvis du har brug for hjælp til at få monteret en vandhane med kobberrør, skal du forvente at betale en kende mere. Det er nemlig dyrere at få monteret en sådan vandhane, end en model med flexslange. Det bør du være opmærksom på, inden du køber din vandhane.

Dertil kan det også koste mere og være mere omfattende at få installeret en udendørs vandhane, hvis det kræver, at der trækkes nye rør. Er der blot tale om en udskiftning, er det dog næppe nødvendigt at trække nye rør, hvorfor prisen naturligvis vil være medgørlig.

Det faktum, at priserne varierer, er dog med til at understrege, at det er vigtigt, at du sørger for at få flere tilbud på din opgave. Der er nemlig også forskel på, hvordan hver enkelt VVS-firma tager sig betalt for en sådan opgave.