Opvaskemaskine larmer

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

En opvaskemaskine er som udgangspunkt ikke ligefrem lydløs, men der er forskel på et højt støjniveau og konkrete mislyde. Hvis din opvaskemaskine larmer, skal du spørge dig selv, om den altid har sagt den samme lyd, eller om den er begyndt at sige en ny lyd. Hvis den siger en ny lyd, kan det betyde, at der er sket en ændring, som kan indikere en fejl på maskinen.

Start med at tjekke sien i bunden

Som det allerførste bør du rense filtret i bunden for at se, om der skulle sidde noget her. Dette bør du i øvrigt gøre jævnligt, da der meget nemt kan ophobe sig madrester og lignende her, som kan lede til, at maskinen ikke kan komme ordentligt af med vandet.

Opvaskemaskine larmer ved udpumpning af vand

Det er som udgangspunkt helt normalt, at vaskemaskinen larmer ekstra meget ved udpumpningen af vandet, da spulepumpen bruger en del kræfter på at fylde maskinen op. Dermed betyder det ikke, at spulepumpen ikke kan være defekt. Hvis spulepumpen er defekt, vil du typisk høre en hylen, som indikerer, at der sidder noget fast i spulepumpe eller spulearm.

Det vil typisk være madrester eller små genstande, som blokerer for noget. Fjern da disse uønskede elementer forsigtigt. Det kan også ganske enkelt være, at spulearm eller spolepumpe er defekte, og skal derfor have dem udskiftet, hvis du ikke vil købe en ny opvaskemaskine.

Opvaskemaskinens afløb larmer – problem med pumpe eller slange

Det kan være nødvendigt at rense afløb, hvis din opvaskemaskine larmer, og ingen af de ovenstående ting har virket. Vi anbefaler, at du følger manualen for at sikre dig, at kigger på de rigtige elementer, men typisk sidder afløbspumpen i bunden af opvaskemaskinen, og du kommer frem til den ved at dreje på den filterenhed, der ligeledes sidder i bunden af maskinen.

Herefter skal du muligvis fjerne en lille lås, hvorefter du vil have adgang til pumpen. Du skulle nu gerne kunne se, om der sidder noget fast i maskinen. Finder du ikke nogen blokader her, betyder det dog ikke, at afløbspumpen ikke nødvendigvis er defekt. Hvis du gerne vil være helt sikker på, at du finder grunden til fejlen, bør du kontakte en VVS’er, som kan afklare problemet relativt hurtigt.

Hvad med andre former for larm?

Placeringen og mængden af ting i opvaskemaskinen kan også have betydning for, hvor meget din opvaskemaskine larmer. Hvis dine ting står forkert i maskinen, kan det lede til, at spulearmen rammer disse ting. Du bør derfor måske overveje at vaske disse ting i hånden, hvis de er for store til opvaskemaskinen.

Hvis du sætter en opvask i gang uden så mange ting i, kan det også i nogle tilfælde lede til en unormal larm. Det skyldes, at spulearmen rammer ind i siden på opvaskemaskinen. Forsøg derfor så vidt muligt at fylde opvaskemaskinen helt op, inden du sætter en opvask i gang. Ikke alene vil din opvaskemaskine stoppe med at larme unormalt, men du sparer også på vandet.

Hvordan opdager jeg mangel på vandtilførsel?

Hvis du oplever en mærkelig lyd, og at servicen samtidig ikke er vasket ordentligt op, kan det betyde, at der ikke kommer tilstrækkeligt med vand til opvaskemaskinen. Enten er det et decideret problem med vandtilførslen, eller også kan det være, at niveaukontrollen er defekt. Du kan sætte en ny niveaukontrol på og se, om det hjælper noget.

Hvis du ikke har erfaring med VVS, anbefaler vi ikke, at roder for meget med det, men i stedet hyrer en professionel, som kan lokalisere problemet og sikre korrekt behandling af problemet. Du bør dog altid selv rense sien ind i mellem, og det kan også være løsningen på dit problem, hvis din opvaskemaskine larmer.