Opvaskemaskine pumper ikke vand ud

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Har du netop kørt en opvask færdig, men vil vandet ikke løber ud af opvaskemaskinen? Der kan være flere grunde til, at vandet ikke løber ud af opvaskemaskinen. Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Min opvaskemaskine vil ikke lukke vand ud – hvad gør jeg?

Som der også er givet udtryk for herover, kan der være flere grunde til, at din opvaskemaskine ikke vil lukke vandet ud. Derfor er det desværre ikke muligt at give et konkret svar på, hvad du skal gøre.

Din opvaskemaskine pumper ikke vand ud, fordi der er noget, der blokeret for vandet. Det er i hvert fald den mest normale årsag. Derfor er det naturligvis også et godt sted at starte, hvis din opvaskemaskine ikke vil lukke vandet ud.

Afløbet er blokeret

Din opvaskemaskine lukker ikke vand ud, fordi dit afløb er blokeret. Som angivet herover, er det den mest almindelige årsag til det. Kan du ikke slippe af med vandet i maskinen, er det sandsynligvis det, der er grunden til det.

Der kan naturligvis være flere grunde til, at dit afløb er endt med at blive blokeret. Typisk er der dog tale om madrester, som ikke er blevet nedbrudt ordentligt. Det bliver ført ud med vandet, men ender med at sætte sig som en prop i afløbet.

Det kan dog også være andet end madrester, der forårsager det. F.eks. kan det også skyldes tandstikkere, glasskår og lignende. Sådanne ting har nemlig også en tendens til at sætte sig fast i afløbet, hvilket til sidst vil ende med at skabe en prop.

Uanset om det er den ene eller anden årsag, kræver det dog, at du får renset dit afløb.

Sådan gør du

Inden du kaster dig ud i at rense dit afløb, er det vigtigt, at du holder styr på, hvor hver enkelt element i din opvaskemaskine skal sidde. Du bør derfor tage billeder undervejs, som du tager delene ud. På den måde er du altid sikker på, hvor hver enkelt del skal sidde henne.

Du skal starte med at afkoble din opvaskemaskine. Når du har gjort det, skal du tage dens bundkurv ud af maskinen, hvorefter du eventuelt også kan blive nødt til at skrue kurvholderne af i siden.

Herefter er det næste skridt at få skruet spulearmen og hele bundelementet af. Når du har gjort det, så kan du får adgang til selve afløbet. Når du fjerner spulearmen og bundelementet, skal du passe på, at du ikke taber skruerne ned i afløbet.

Når du gør afløbet rent, er det vigtigt, at du er forsigtigt. Der kan nemlig gemme sig glasskår eller andre overraskelser dernede. Derfor er det også en rigtig god idé, at du har et par gummihandsker på til denne del af arbejdet.

Det kan dog også være afløbsslangen, der er blokeret. Typisk vil blokeringen ske i den ene eller anden ende af slangen, så skru den af og tjek for blokeringer. Lad eventuelt lidt afløbsrens og varmt vand løbe gennem den.

Der er en fejl med pumpen

Det er ikke sikkert, at det er afløbet, der er stoppet, hvis du ikke kan få din opvaskemaskine til at pumpe vand ud. Det kan også være forårsaget af, at der er problemer med pumpen.

Desværre er det også pumpen, der som regel er den sværeste del at tage et nærmere kig på. Det skyldes, at den i de fleste opvaskemaskiner er rigtig godt gemt væk.

Som regel sidder den under maskinen, hvor den er gemt væk under et panel. På andre maskiner sidder den på bagsiden. Hvis den sidder løst, kan du løse ved at stramme dem.

Har du stadig problemer? Kontakt en VVS’er

Hvis det endnu ikke er lykkedes dig at få din opvaskemaskine til at pumpe vand ud, er det på tide at overlade det til en fagperson. Virker de ting, der er beskrevet i denne artikel ikke, bør du derfor kontakte en VVS’er.

Ved at overlade arbejdet til en VVS’er, er du sikker på, at det hele bliver bragt i orden. Hertil kan du også nyde, at det ikke er dig, der skal bakse med at få din opvaskemaskine til at pumpe vand ud. Der er derfor flere gode grunde til at hyre en VVS-mand til arbejdet.