Tilslutning af opvaskemaskine

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

En opvaskemaskine er velsagtens en af menneskets allerbedste venner. Det er en fryd og en befrielse at smide alt det beskidte service ned i en opvaskemaskine, hvor det hele kan gemmes væk, og hvor vasken klares helt automatisk, så du ikke skal gøre andet end at fylde den op og tømme den en times tid senere.

Med en opvaskemaskine kan du således spare oceaner af tid, som du ellers ville have brugt på at tage familiens store opvask i hånden, og derfor er en opvaskemaskine ikke til at komme udenom for et moderne menneske, der har en travl hverdag uden tid og overskud til at svede over vaskebaljen i en time hver dag.

Men hvad gør du så, hvis din elskede opvaskemaskine pludselig går i stykker? Du udskifter den selvfølgelig med en ny, og du kan faktisk klare det hele selv, så du lynhurtigt kan komme tilbage på sporet med skinnende rent service.

Derfor får du her en guide til montering af opvaskemaskine på egen hånd, hvilket er noget, du snildt kan kaste dig ud i, hvis du har hænderne skruet rigtigt på og har mod på at bakse lidt med den store maskine.

Hvis du til gengæld ikke har lyst eller tid til en installation af opvaskemaskine på egen hånd, kan du også vælge at få en professionel VVS’er til at klare jobbet. Med en VVS’er i dit køkken vil en opvaskemaskine tilslutning tage meget kort tid, så du hurtigt kan få ryddet køkkenborder for beskidt opvask igen.

Her hos vvs-oversigt.dk har du altid en mulighed for at finde en dygtig VVS’er nær dig, og med vore store oversigt finder du også nemt den bedste pris på installering af opvaskemaskine.

Tilslutning opvaskemaskine – er der overhovedet lovligt at gøre selv?

Hvis du allerede har købt en ny opvaskemaskine, og det kun er tilslutningen, der mangler, er det ikke altid, at du må installere opvaskemaskine på egen hånd.

Der er nemlig to forhold, som afgør, om du må klare arbejdet på egen hånd, og disse to forhold omhandler vandtilslutning opvaskemaskine og opvaskemaskinens strømtilslutning.

Du må nemlig kun klare opvaskemaskine tilslutning vand på egen hånd, hvis vandet kan tilsluttes direkte via stophanen, der er det håndtag, der bruges til at lukke helt for vandet.

Hvis du ikke kan tilslutte opvaskemaskinens vandforsyning via stophanen, skal du have en professionel VVS’er til at klare opgaven for dig.

Det samme gælder, hvis din opvaskemaskine montering omfatter brug af strøm, der ikke kommer fra en normal stikkontakt. En opvaskemaskine skal jo bruge strøm, men hvis du ikke kan få denne strøm fra en normal stikkontakt, må du ikke tilslutte opvaskemaskine på egen hånd.

Afmontering af opvaskemaskine – sådan gør du

Hvis du har besluttet dig for at klare arbejdet med opsætning af opvaskemaskine på egen hånd, og hvis du er sikker på, at forholdene omkring installationen er lovlig, er første skridt naturligvis at afmontere den gamle opvaskemaskine.

Denne proces er forholdsvis ligetil. Du skal:

  1. Finde frem til opvaskemaskinens afløbsinstallation, som normalt vil sidde på køkkenvandlåsen
  2. Demontér dette afløb
  3. Find frem til opvaskemaskine tilslutning vandhane og fjern denne forbindelse
  4. Hiv opvaskemaskinens stik ud af stikkontakten

Når du er kommet igennem disse simple skridt, er din gamle opvaskemaskine klar til at blive fjernet, og du kan nu hive den ud fra sin plads i dit køkken og bære den udenfor.

Hvordan tilslutter man en opvaskemaskine?

Når du har fjernet den gamle opvaskemaskine, er du klar til opvaskemaskine installation med din helt nye model. Installation opvaskemaskine er forholdsvis ligetil, og hvis du har været i stand til at afinstallere den gamle, vil du helt sikkert også være i stand til at installere den nye.

Du kan vælge at placere din nye opvaskemaskine det samme sted som den gamle, men det er også populært at lave en montering af opvaskemaskine i skab, så maskinen ikke er synlig i dit køkken.

Sådan gør du ved montering opvaskemaskine:

  1. Start med at pakke den nye opvaskemaskine ud og placer den i køkkenet, men lad være med at skubbe den helt ind på plads, da du skal have plads til at arbejde bag ved maskinen
  2. Nu skal du have styr på dine slanger. På din opvaskemaskine vil der være en afløbsslange og en brugsvandsslange
  3. Placer afløbsslangen i dit afløb og placer brugsvandsslangen i din vandforsyning. Hvis du ikke har haft en opvaskemaskine før, er det ikke sikkert, at der er plads til et afløb fra opvaskemaskinen, og så må du ud og købe afløbsstuds til opvaskemaskine, som giver det brugte vand fra opvaskemaskinen en mulighed for at løbe ud samme sted som det brugte vand fra håndvasken
  4. Tilslut opvaskemaskine til strøm i stikkontakten og tænd for strømmen

Når du har været igennem disse simple skridt, og har fået tilsluttet både vand, afløb og elektricitet, er din nye opvaskemaskine på papiret klar til brug. Det er dog normalt at opleve nogle utætheder i starten, når du lige har klaret en tilslutning af opvaskemaskine på egen hånd.

Disse eventuelle utætheder skal du naturligvis være opmærksom på, så du kan få fixet problemerne, når de opstår.

Bordopvaskemaskine tilslutning – hvad er forskellen?

Hvis du har besluttet dig for at gå med en bordopvaskemaskine i stedet for en traditionel opvaskemaskine, kan du også selv klare installationen.

En bordopvaskemaskine er et godt valg for dig, der ikke har plads til en traditionel opvaskemaskine under bordpladen eller for dig, der bare ikke har så meget opvask.

Tilslutning af opvaskemaskine kan gøres på to forskellige måder, når der er tale om en bordopvaskemaskine. Du kan enten tilslutte den direkte til din vandhane, eller også kan du koble den på dit vandsystem, sådan som du gør med en normal opvaskemaskine.

Derfor er det mindst lige så nemt at klare en bordopvaskemaskine tilslutning, som det er at klare en normal tilslutning af opvaskemaskine.

Du kan tilslutte din bordopvaskemaskine til din vandhane på denne måde:

  • Du starter med at skaffe en dobbelt vandkobling, som er en form for adapter, der har både vandtilførsel og afløb i én
  • Denne vandkobling kan du bare klikke på hanen, og så er din bordopvaskemaskine klar til brug

Hvis du vælger denne metode, skal du dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge vandhanen til andre ting, mens din opvasker kører, da opvaskemaskinen bliver sluttet til din vandhane.

Hvis du gerne vil have mulighed for at bruge din vandhane, selvom din opvasker kører, kan du i stedet vælge tilslutning af opvaskemaskine til dit vandsystem under vasken. Dette gøres på samme måde som beskrevet ovenfor under tilslutningen af den traditionelle opvaskemaskine.

Tilslut opvaskemaskine med hjælp fra en professionel VVS’er

Hvis du synes, det er lyder lidt for svært med tilslutning af opvaskemaskine på egen hånd, eller hvis du bare ikke gider eller ikke har tid til at klare arbejdet selv, kan du få hjælp fra en professionel VVS’er.

En professionel og autoriseret VVS’er kan som nævnt også hjælpe dig, hvis du skal have ændret på eksisterende installationer i forbindelse med vandtilførsel eller afløb, som ikke er lovlige at klare selv.

Du kan finde en dygtig og autoriseret VVS’er her hos vvs-oversigt.dk, hvor vi har gjort det hele rigtig nemt for dig. Vi giver dig nemlig et samlet overblik over hele det danske VVS-marked, så du altid hurtigt kan finde en god VVS’er i dit lokalområde.

Med vores service får du også mulighed for at sammenligne priser og indhente gode tilbud. VVS installation af opvaskemaskine pris kan nemlig svinge meget, og det kan derfor ofte betale sig at undersøge markedet lidt på forhånd, så du kan få en god tilslutning af opvaskemaskine pris.