Pakning til vandhane

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Rindende og frisk vand direkte fra hanen er en luksus, som gør en lang række daglige opgaver en hel del nemmere, end de var før i tiden. For ikke alene er frisk vand fra vandhanen en fryd at drikke – det er også afgørende i forbindelse med opvask, madlavning og meget andet.

Derfor er en vandhanen naturligvis ikke til at komme udenom i et moderne køkken. Men lige så vigtig, som en vandhane er for det moderne menneske, lige så frustrerende kan det være, hvis vandhanen ikke virker, som den skal.

Der kan nemlig opstå flere problemer med vandhaner, hvor et af de mest normale problemer er, at vandhanen bliver utæt og begynder at dryppe.

Den konstante dryplyd kan skabe store gener i det daglige, og så er det selvfølgelig spild af godt vand, hvilket i sidste ende også betyder, at du spilder dine hårdt tjente penge på vand, du ikke bruger.

Disse er dog mindre problemer, men en dryppende vandhane kan også hurtigt skabe større og mere uoverskuelige udfordringer. En løbende vandhane kan nemlig resultere i vandskader i dit hjem, mens det også kan resultere i grimme afmærkninger i din håndvask.

Derfor er det naturligvis vigtigt at få fixet en utæt vandhane så hurtigt som muligt, så du kan slippe for at havne i ovenstående problemer.

Det får du hjælp til her på siden, hvor vi har samlet et par gode råd til, hvordan du selv kan skifte pakning i vandhane, hvis den er begyndt at dryppe.

Men hvis du ikke har mod på at gå i gang med opgaven selv, er det også helt forståeligt. Hvis det er tilfældet, kan du i stedet vælge at kontakte en professionel VVS’er, som kan klare dit problem med det samme.

Her hos vvs-oversigt.dk får du hjælp til at finde den helt rette VVS’er for dig, som venter på at hjælpe dig i dit lokalområde.

Hvad er en pakning til vandhane?

Når du har en utæt vandhane i dit hjem, er det med al sandsynlighed din vandhanes pakning, den er galt med. Pakningen sidder inde i selve vandhanen, og det er en af de dele, der sørger for, at vandet ikke slipper igennem vandhanen, når du har lukket for hanen.

Pakninger til vandhaner bliver helt naturligt slidte over tid, og det er derfor helt normalt, hvis din vandhane er begyndt at dryppe efter mange års tjeneste.

Men selvom en dryppende vandhane kan blive til et stort problem, så er et problem med pakningen heldigvis ikke noget, som kræver en hel masse arbejde at fixe.

Faktisk kan du klare en vandhane pakning udskiftning på egen hånd, hvis du har mod på at prøve og give dig i kast med lidt fingernemt men ikke alt for svært arbejde.

Vandhane pakning udskiftning – sådan gør du

Inden du går i gang med at skifte din vandhane pakning, er det vigtigt, at du starter med at lukke for vandet, så du ikke ender med vand overalt på køkkengulvet. Du skal lukke for vandet på selve vandledningen, og der sidder normalt en hane, du kan dreje på under vasken.

Når du har slukket for vandet og tjekket, at der rent faktisk er slukket, kan du gå i gang med at skifte pakning vandhane. Det kræver dog, at du har en ekstra pakning på lager, som passer lige netop til din vandhane. Hvis du ikke har det, bliver du nødt til at slå et smut forbi dit lokale byggemarked eller din lokale VVS’er og købe en pakning til vandhane her.

Det, du skal gøre, er:

  1. Start med at skille din vandhane ad med det værktøj, som passer til. Du skal med al sandsynlighed bruge en god tang og måske en svensknøgle
  2. Når du har skilt vandhanen forsigtigt ad, kan du lokalisere de gamle pakninger inden i vandhaven
  3. Nu er det tid til at rengøre vandhanens indvendige dele. Her skal du især være opmærksom at få vasket selve den del, som din nye pakning til vandhane skal side på. I den forbindelse er det også en god idé at fjerne eventuelle kalkaflejringer, hvilket du kan klare med lidt eddike og en gammel tandbørste
  4. Når rengøringen er klaret, kan du sætte din nye pakning til vandhane på det samme sted, som den gamle sad. Det er en god idé at smøre din pakning med armaturfedt på forhånd. Du kan også smøre andre indvendige dele af vandhanen som eksempelvis håndtaget
  5. Nu kan du samle din vandhane igen
  6. Tænd for din vandforsyning igen og se, om dit arbejde har løst problemet

Skift pakning i vandhane – sådan vælger du den rette pakning

Det er rigtig vigtigt, at du får valg den helt rette pakning til vandhane, når du går i gang med at klare dit problem på egen hånd.

Forskellige producenter af armaturer bruger nemlig vidt forskellige pakninger i deres vandhaner, og hvis du ikke sørger for at få en pakning, som passer lige nøjagtigt til dit armatur, er du ikke garanteret, at din nye pakning til vandhane får løst problemet.

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at du køber en pakning til vandhane, som er lavet af netop den producent, som også har lavet din vandhane – på den måde er du sikker på at få et resultat, du kan være tilfreds med.

Skift pakning vandhane – drypper din vandhane stadig?

Hvis du har arbejdet hårdt for at skifte en pakning i din vandhane, er du sikkert lidt trist, hvis det ikke har virket. Men det er ikke altid, at du selv er i stand til at klare problemet med en dryppende vandhane.

Hvad gør du? Du tager selvfølgelig kontakt til en professionel VVS’er, som helt sikkert kan klare problemet for dig. Hvis du er på udkig efter en god VVS’er kan du kigge med her hos vvs-oversigt.dk, hvor vi har samlet et overblik over det danske VVS-marked.

Her kan du finde en god VVS’er tæt på dig, mens du også har mulighed for at sammenligne priser på ydelser, indhente gode tilbud og finde råd og vejledning fra professionelle.