Pillefyr service

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Et pillefyr kan vise sig at være en god investering, hvis du gerne vil spare på elregningen. Men det er ikke helt nemt at hold sådan et pillefyr ved lige, og da det både kan være besværligt at installere og vedligeholde, anbefaler vi, at du bestiller pillefyr service til pillefyr. En pillefyr service aftale kan som udgangspunkt arrangeres efter behov hos din lokale serviceudbyder.

Hvad koster pillefyr service?

Først og fremmest afhænger det af, hvilen model dit pillefyr er. Der prissættes typisk efter, hvor mange kw dit pillefyr kan yde. Jo mindre kw dit pillefyr yder, jo billigere vil din pillefyr service oftest være. Der kan være forskellige prismodeller afhængigt af, hvilken udbyder du vælger at gå med, men du kan cirka regne med at skulle betale omkring 1.500-2.000 kroner per besøg, hvis dit pillefyr skal serviceres årligt og yder under 25 kw.

Jo mere kw dit pillefyr yder, jo oftere skal det tilses. Det betyder, at det anbefales, at du får ydet pillefyr service en gang hvert halve år, hvis dit pillefyr yder 25-60 kw. Der er også enkelte pillefyr, som yder over 60 kw, og disse skal du nok have et specielt bud på, hvis du er ejer af sådan et. Selvom det kan synes som mange penge at betale for pillefyr service, så er det penge godt givet ud, fordi du med stor sandsynlighed tjener pengene hjem igen alene på bedre drift og forebyggelse af fejl, der kræver udskiftning eller reparation.

Hvad indebærer pillefyr service?

Et besøg med henblik på pillefyr service kan give dig nogle økonomiske fordele samt ro i maven over, at alt virker, som det skal. Du får blandt andet:

  • Rådgivning omkring optimalt brug i henhold til dine præferencer
  • Gennemgang af maskine for at finde potentielle problemer
  • Forebyggelse af fejl

Ovenstående har til formål at give dig det maksimale udbytte af dit pillefyr, så du bruger det mest effektivt, sparer flest penge og får den maksimale holdbarhed ud af dit pillefyr. Nogle problemer kan du godt diagnosticere selv, men i langt de fleste tilfælde bør du få autoriseret hjælp, da et pillefyr er en stor enhed, som kan give komplicerede udfordringer.

Hvad er et pillefyr? Til dig, der ikke har købt et endnu

Et pillefyr er en metode, hvorpå man opvarmer hjemmet og eventuelt brugsvand. Kort sagt brænder man træpiller af, som så udgiver varme til hele hjemmet, ligesom hvis man har et olie- eller gasfyr.

Den helt store fordel ved at benytte et pillefyr er, at det er en ret billig måde at varme op på, og du skal samtidig ikke betale CO2-afgift, fordi det er træpiller i stedet for olie. Derudover forurener træpillerne ikke ret meget, og man bør i denne sammenhæng altid benytte bæredygtigt producerede træpiller. Jo dårligere træpillerne er, jo lavere brændværdi er der, og det har betydning for driftsøkonomien. Vælg derfor som udgangspunkt træpiller af en højere kvalitet, selvom de koster lidt mere.

Nyere modeller af træpillefyr havde problemer med at give den samme varmekomfort som eksempelvis gasfyr, men nyere fuldautomatiske modeller kan bidrage med den samme varmetilførsel. Du skal dog selv huske at fylde træpiller på en gang om ugen typisk, og så skal du huske at rense det ordentligt. Resterne kan nemlig nedsætte varmeeffekten. Alt dette og mere til kan du blive rådgivet om af din udbyder af pillefyr service.

Hvor ofte er service på pillefyr nødvendigt?

Det er vigtigt, at du holder dit pillefyr ved lige. Gør du ikke det, risikerer du, at det mister sin effekt – eller endda går i stykker. Du bør selv se til det med jævne mellemrum, så du er sikker på, at der ikke er problemet. Derudover bør der udføres et service pillefyr årligt.

Er du villig til det, er der intet i vejen for at få udført et service halvårligt. En gængs pillefyr service pris lyder – som sagt – på mellem 1.500 kr. og 2.000 kr. Derfor er det op til dig selv at vurdere, om du mener, at du har lyst til at betale denne sum hvert halve år.

I forbindelse med et service skal en installatør gå dit pillefyr efter i sømmene. Det er vigtigt, at det bliver gjort grundigt, da det er hans eller hendes opgave at sikre, at alle dele fungerer korrekt. Gør de ikke det, så er det dog dig, det ender med at gå ud over.

Fungerer alle dele korrekt, er du også sikker på, at du kan opretholde en både økonomisk og miljømæssig korrekt måde at fyre på. Derfor er der også flere gode grunde til, hvorfor du skal huske at få udført et årligt serviceeftersyn på dit pillefyr.

Husk det årlige service og undgå reparation af pillefyr

Du ser sikkert helst, at du ikke skal bruge penge på at reparere på dit pillefyr. Det er nemlig de færreste, der synes, at det er en sjov måde at bruge sine penge på. Vil du undgå at skulle reparere på dit fyr, er det dog nødvendigt, at du får det serviceret jævnligt.

Sørger du for dette, er du sikker på, at eventuelle problemer bliver opdaget i tide. Det vil sige, at et givent problem kan udbedres, inden der er behov for en decideret reparation. Derfor kan det årlige eftersyn af dit pillefyr faktisk spare dig for penge.

Selvom du sikkert helst så dig fri for at bruge mellem 1.500 kr. og 2.000 kr. på hvert serviceeftersyn, bør du ikke tøve med det. Det kan vise sig at være småpenge i forhold til de beløb, der skal bruges på reparationer, hvis serviceintervallerne ikke bliver overholdt.

Det er naturligvis ensbetydende med, at de penge, der bliver brugt på at servicere dit pillefyr, er penge, der er godt givet ud. Du undgår dog ikke helt at skulle udskifte dele på fyret i ny og næ.