Ecoteck pilleovn

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Hvis du er på udkig efter en Ecoteck pilleovn, men gerne vil vide lidt mere om dem, hvad de koster, hvorfor de kan være et godt køb og så videre, så er du kommet til det helt rette sted. Det er nemlig lige præcis det, som vi kigger nærmere på her i artiklen.

Du vil i øvrigt også kunne glæde dig til at blive lidt klogere på Ecoteck som virksomhed. Det kan virke lidt omsonst for nogle, men virksomheden og dens historie kan faktisk være en rigtig god indikator for, hvorvidt det er en virksomhed, der fremstiller produkter af høj kvalitet.

Inden vi runder artiklen helt af, når vi også at komme omkring det at få en installatør til at komme og installere pilleovnen i dit hjem. Det er naturligvis en omkostning, som man må regne med, men der er ingen grund til, at det skal være dyrere end højst nødvendigt. Derfor giver vi dig også nogle gode råd til, hvordan du får en pilleovn installeret til en god pris derhjemme.

Alt dette skulle gerne resultere i, at du går herfra med en bedre viden omkring pilleovne fra Ecoteck, og samtidig bliver du forhåbentligt klogere på, om det er den rette løsning for dig.

God fornøjelse!

Hvad er en Ecoteck pilleovn?

Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvad en Ecoteck pilleovn egentligt er, så er det nu, at du skal være vågen.

En pilleovn fra Ecoteck kan nok bedst beskrives som en hybrid mellem en brændeovn i stuen og et træpillefyr. Du kender sandsynligvis en brændeovn, men måske du er i tvivl om, hvad et træpillefyr er. Det er en type af fyr, som man bruger til opvarmning af en bolig og af brugsvand ved afbrænding af træpiller.

Princippet med en Ecoteck pilleovn er det samme i den forstand, at den også optændes med træpiller. Til gengæld ligner og bruges den mere som en brændeovn, og den kan man altså have stående i stuen, hvilket man typisk ikke vil have med et træpillefyr.

En Ecoteck pilleovn minder på mange måder om en brændeovn, men fordi den afbrænder træpiller i stedet for brænde, er den nemmere at bruge. Den starter hver gang, og man behøver ikke at holde øje med den undervejs, ligesom der er automatisk styring af varmen, så man ikke skal justere på luftadgang til ovnen og så videre, for at holde gang i ilden.

Hvorfor købe en pilleovn fra Ecoteck?

Når man lige kigger på en Ecoteck pilleovn, vil man typisk ikke kunne gennemskue, at det ikke er en almindelig brændeovn – og det er lige præcis det, som de er gået efter, når de har designet den. Med deres meget stilrene udseende, vil en pilleovn fra Ecoteck nemlig passe ind i langt de fleste danske hjem.

Det er en af fordelene ved at vælge en pilleovn fra Ecoteck. Dertil er det værd at nævne, at de har flere forskellige typer af pilleovne, som også rent teknisk kan passe ind i de fleste hjem. Helt konkret kan du vælge mellem følgende typer:

  • Pilleovn med bagudgang
  • Pilleovn med topafgang
  • Pilleovn med ekstra varmeflytning
  • Pilleovn med naturlig konvektion
  • Indbygget pilleovn

Udover, at der er rig mulighed for at vælge lige præcis den Ecoteck pilleovn, der passer ind i dit hjem, så er der også en række andre ting, der taler for. Først og fremmest er der komforten; det er lækkert at kunne komme hjem til et varmt hus, når man har været ude i den bidende kulde på en kold vintermorgen eller rå efterårsdag.

Samtidig siger Ecoteck selv, at man kan spare op mod 70 procent af sine årlige varmeudgifter, hvis man installerer og bruger en af deres træpilleovne. Samtidig kan man reducere CO2-udslippet i forbindelse med opvarmningen af sin bolig, alt afhængig af, hvilken anden opvarmningskilde man har udover sin nye pilleovn fra Ecoteck.

Ecoteck pilleovn priser: Her er hvad du kan forvente

Der er altså mange gode grunde til at købe en Ecoteck pilleovn, men det hele afhænger naturligvis af prisen. Hvis det for alvor skal være attraktivt at investere i en pilleovn, skal økonomien give mening. Om den giver mening for dig, kan være svær at vurdere, da det som altid er en individuel vurdering. Generelt set, så vil det dog være en udmærket investering af få installeret en pilleovn.

Der overordnet set to aspekter i Ecoteck pilleovn priser;

  1. Købs- og monteringsprisen
  2. Løbende indkøb af træpiller

Priserne på Ecoteck pilleovne varierer naturligvis alt efter, hvilken model du er interesseret i at købe. Der er mange modeller, og derfor spænder priserne også rimelig bredt. Du bør dog kunne finde noget, som du kan lide for mellem 10.000 kroner og 50.000 kroner.

Dertil kommer udgifterne til køb af træpiller, som typisk vil være en anelse dyrere end brænde til en brændeovn. De købes typisk i mængder af lige knap 1 ton, og det koster gerne et sted mellem 1.500 og 3.000 kroner alt afhængig af, hvor du køber dem og så videre.

Det anslås, at en bolig på 150 kvadratmeter vil bruge mellem 4 ton og 5 ton træpiller på et år. Omkostningerne vil dermed svare til et sted mellem 6.000 kroner og 15.000 kroner alt efter valg af træpiller, priser på træpiller, varmebehov og så videre.

Giver det økonomisk mening at investere i en Ecoteck pilleovn?

Baseret på ovenstående skulle du gerne kunne beregne, hvorvidt det giver økonomisk mening at investere i en Ecoteck pilleovn til dit hjem. Vi kan desværre ikke klare udregningerne for dig, selvom vi gerne ville. Til gengæld kan vi hjælpe dig ved at gøre dig opmærksom på, hvordan du når frem til, om en pilleovn er det rigtige valg til dig og dit hjem.

De løbende udgifter til træpiller beløber sig, baseret på ovenstående tal, til mellem 40 kroner og 100 kroner per kvadratmeter om året. Det er ikke nødvendigvis den fulde sandhed, men det kan være en udmærket tommelfingerregel.

Du bør derfor regne på, hvorvidt du bruger mere end mellem 40 kroner og 100 kroner på at opvarme dit hjem. Hvis det er tilfældet, så kan en pilleovn være det rigtige valg. Bemærk dog, at en pilleovn i stuen naturligvis vil have svært ved at opvarme hele huset. Den endelige købsbeslutning skal derfor også være drevet af, at du kan se det hyggelige i at have levende ild i stuen – også selvom det ikke er en rigtig brændeovn med knitrende brænde og så videre.

Om Ecoteck: Bag om virksomheden

Ecoteck er en dansk virksomhed, der holder til i Nordjylland; nærmere bestemt i Hobro. Herfra sælger de deres populære pilleovne, som i den grad er vellidte ude hos forbrugerne. Både på Trustpilot og Google Anmeldelser, scorer Ecoteck højt på alt fra service til kvalitet.

Virksomheden lægger da også vægt på, at de i deres mere end 20 år på markedet har sikret sig en brancheerfaring, som de færreste kan matche. Den erfaring bruger de naturligvis til at hjælpe kunderne med det, som de selv kalder for markedets bedste service inden for pilleovne og pillefyr.

Skal man tro kunderne, er det altså noget, som de har ret stor succes med, og det gør i den grad Ecoteck til et attraktivt sted at købe sin nye pilleovn. Det forstærkes af, at der typisk også vil være mulighed for både at finansiere sit køb af Ecoteck pilleovn, men også for at leje en, hvis man er mere til det.