Pilleovn med topafgang

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Er du på udkig efter en pilleovn med topafgang, eller er du blot nysgerrig på, hvad det er for noget? Så er du kommet til det rette sted, da vi her i artiklen vil gennemgå netop dette.

Undervejs vil du blive klogere på, hvad en pilleovn med topafgang er, hvornår det giver mening at vælge en sådan model, og så vil vi også introducere dig til nogle af de mange mærker, der fabrikerer sådanne ovne. Det skulle gerne give dig et udmærket udgangspunkt, så du er bedre forberedt, når du skal ud for at anskaffe dig din nye ovn med topafgang.

Afslutningsvis får du også nogle gode råd til, hvordan du tackler installationen af sådan en pilleovn med topafgang på den mest sikre måde, uden at det ender med at koste en formue. Vi kan allerede nu afsløre, at det involverer en kyndig fagmand, der kan klare en stor del af arbejdet for dig – men mere om det senere.

Vores håb er naturligvis, at du går herfra og er blevet klogere på pilleovne uden topafgang. Artiklen her er en del af en serie af artikler om pilleovne her hos VVS-Oversigt. Du kan med fordel læse de øvrige i serien, hvis du har interesse i mere viden på området.

God læselyst!

Hvad er en pilleovn med topafgang?

Lad os starte fra bunden og kort forklare, hvad en pilleovn med topafgang er.

Først og fremmest har vi selve pilleovnen; det er en blanding mellem en brændeovn og et træpillefyr. Pilleovnen fungerer ligesom et træpillefyr i den forstand, at man fodrer den med træpiller og så brænder den dem af. Til gengæld så ligner den mere en traditionel brændeovn og har også mere samme funktion i den forstand, at den typisk vil stå i stuen og også fungere som en del af indretningen, der bidrager til hyggen.

Nu har vi dækket selve pilleovnsdelen, så lad os kigge på, hvad topafgang betyder i den sammenhæng. Det forholder sig naturligvis sådan, at en pilleovn skal af med luften inde fra ovnen på den ene eller anden måde. Her kan man få forskellige typer af afgange, som indikerer, hvor denne varme bliver sendt hen.

Som du måske har gennemskuet, så er denne afgang placeret på toppen af pilleovnen, når vi taler om en pilleovn med topafgang. Det ligner på mange måder en traditionel brændeovn, som typisk også vil have en topafgang.

Hvornår skal man vælge en pilleovn med topafgang?

Og lad os lige blive ved de traditionelle brændeovne, for det er nemlig i tilfælde, hvor du har haft sådan en, at det for alvor giver mening at vælge en pilleovn med topafgang. Her er fordelen nemlig, at så behøver du ikke at skulle rykke for meget rundt med skorstenen i huset. I stedet kan du bare koble den nye pilleovn direkte på skorstenen; samme sted som den gamle brændeovn var koblet på.

Det er i den grad en fordel på mange forskellige punkter. Først og fremmest vil det typisk være den absolut pæneste løsning. Derudover er det som regel også den nemmeste og billigste, da der ikke skal betales for arbejdsudgifter til en professionel, der kan lægge skorstenen om eller fjerne den helt.

Men en af de ting, som der er også er en fordel ved at vælge en pilleovn med topafgang kontra afgang bagtil er, at den kan placeres meget tæt op af væggen uden, at det giver problemer. Det betyder naturligvis mere plads i rummet til andre ting; hvad end det så er andre møbler, børnenes leg eller lignende.

Pilleovn med topafgang: Der er masser af modeller at vælge mellem

En pilleovn med topafgang er, som sagt, et oplagt valg for de mange mennesker, der i forvejen har en almindelig brændeovn og gerne vil opgradere. Og lige netop den gruppe af mennesker, udgør en rigtig stor andel af dem, der vælger at købe en pilleovn.

Pilleovnsproducenterne er naturligvis kloge nok til at vide, at der er salg i en nem og billig konvertering fra brændeovn til pilleovn, og derfor fremstiller de et bredt udvalg af pilleovne med topafgang. Det betyder, at nærmest uanset hvilken stil, størrelse og mærke, du går efter, så kan du nok få en pilleovn med topafgang, som du drømmer om.

Nogle af de mest populære fabrikanter af disse pilleovne er blandt andet:

  • Ecoteck
  • Maestro
  • Caminetti Montegrappa
  • Artel

Men der er naturligvis mange flere, som alle giver dig mulighed for at få lige præcis den topafgangspilleovn, som du går og drømmer om. Flere producenter betyder naturligvis også, at der er mulighed for at finde en ovn, der passer ind i dit prisleje, hvilket absolut også en vigtig ting at have i mente i processen; økonomien skal nemlig helst holde hele vejen igennem.

Få en fagmand til at klare installationen

Det er som udgangspunkt må man godt selv klare installationen af en pilleovn derhjemme, ligesom man også gerne selv må montere røgrør og skorsten. Men bare fordi man må, er det ikke altid, at det er en god idé at gøre det.

Vi anbefaler på det klareste, at du får en fagkyndig til at klare monteringen af din nye pilleovn med topafgang. Det er kun noget, som du bør kaste dig ud i, hvis du har helt styr på, hvad du laver, da fejl både kan være irriterende, men også potentielt give skader på huset og menneskene deri.

Ved at få en fagmand med meget erfaring ud til at løse opgaven, vil du opleve, at det både går hurtigere, end hvis du selv havde stået og rodet med det, men også, at arbejdet sandsynligvis bliver gjort bedre og mere præcist.

Dertil kan du glæde dig over muligheden for at få lidt god rådgivning og vejledning, mens personen arbejder, og i dit stille sind kan du vide dig sikker i den forstand, at hvis vedkommende laver en fejl, der ender i skader på hus eller hjem, så kan virksomheden i mange tilfælde gøres erstatningsansvarlig. Det er ikke tilfældet, hvis det er dig selv, der udfører monteringen af din pilleovn med topafgang.

Indhent tilbud på en pilleovn med topafgang

Det koster naturligvis penge at få en fagmand til at komme ud til din bolig for installere en pilleovn med topafgang – det er svært at komme uden om. Men det betyder naturligvis ikke, at du skal betale mere end højst nødvendigt. For at undgå det, kræver det dog, at du lige bruger lidt tid på at finde den helt rigtige virksomhed til at sende en medarbejder ud.

Hvis ikke forhandleren af din nye pilleovn med topafgang selv tilbyder montering, er det vores anbefaling, at du kontakter forskellige virksomheder, der kan assistere med opgaven. Bed dem om at sende et tilbud med pris, hvor hurtigt de kan udføre arbejdet, eventuelle garantier og forsikringer på det udførte arbejde, om de tilbyder vedligeholdelsesaftaler og så videre. Alle de ting, som kan være interessante at vide.

Når de vender tilbage med tilbud, har du nu muligheden for at sammenligne lidt på kryds og tværs. Det giver dig ikke blot en idé om, hvilken montør der er billigst, men også om, hvem der kan tilbyde den på anden vis mest attraktive aftale. Dertil får du et indblik i, hvad der er normalt at tilbyde ved installation af pilleovne med topafgang, og det er absolut også en udmærket viden at have.