Pilleovn med vand

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Hvis du overvejer, om du skal have installeret en pilleovn med vand derhjemme, eller hvis du bare gerne vil vide mere om, hvad det er, og hvad det kan bruges til, så er denne artikel lige noget for dig.

Henover de følgende afsnit vil du nemlig kunne læse mere om, hvad en pilleovn med vand er, hvorfor du bør vælge en, og naturligvis også lidt om økonomien ved investeringen; hvad koster det, og hvad kan du spare? Der er lagt op til masser af vidensindsprøjtning, men festen stopper slet ikke der.

Vi afslutter nemlig artiklen med et par gode råd til at sikre, at installationen og tilslutningen af den nye pilleovn til vand går smurt – uden at det ender med at koste en bondegård. Uanset om du skal have din pilleovn nu, eller om du venter lidt, kan det være nogle gode råd at læse igennem og notere sig, da de kan spare dig for både udgifter og bekymringer.

Denne artikel om pilleovne med vand er blot én af mange i serien om pilleovne, som du kan finde her på VVS-Oversigt. Hvis du vil vide mere om emnet, kan vi kun anbefale, at du læser vores øvrige artikler også.

God fornøjelse!

Hvad er en pilleovn med vand?

En pilleovn med vand, er en pilleovn, der kan tilsluttes til boligens centralvarmeanlæg, og den vej rundt bruge varmen fra selve ovnen til også at opvarme vandet i varmtvandsbeholderen. De fleste af disse pilleovne med vandtank vil være udstyret med en cirkulationspumpe og en såkaldt trykekspansionsbeholder, som gør, at det er hurtigt og ubesværet for en fagkyndig installatør at tilslutte pilleovnen til husets centralvarmeanlæg.

Og lad os da lige kort komme ind på, hvad en pilleovn er i sig selv. Det beskrives bedst som en krydsning mellem en traditionel brændeovn og et træpillefyr. På den ene side har vi det hyggelige udseende og den hyggelige størrelse, som en brændeovn har. Også placeringen i hjemmet er typisk magen til det sted, hvor man ville placere en brændeovn; i stuen.

På den anden side har vi selve måden, som brændeovnen fungerer på. Det har den arvet fra træpillefyret, i den forstand, at det er en ovn, som bliver fodret med træpiller og som efterfølgende genererer varme ved at brænde disse af.

Når pilleovnen så også har en vandtank, bruger den bare ikke kun varmen til at varme rummet op, men også til at varme vandet op i boligen.

Hvorfor vælge en pilleovn til vand?

Du har nok allerede gennemskuet, hvorfor en pilleovn til vand kan være interessant. For hvis man alligevel fyrer i sin pilleovn – enten for hyggens eller opvarmningens skyld, så kan man da lige så godt udnytte muligheden for også at få opvarmet vandet, og dermed spare på sin øvrige varmeregning.

Og det er lige præcis det, der gør en pilleovn med vandtank til et interessant køb. Har du centralvarme derhjemme med en varmtvandsbeholder, og har du ikke plads til at have et træpillefyr i fuld størrelse stående, så kan det her være en rigtig god løsning på at spare på varmeregningen.

Her får du nemlig både det hyggelige aspekt med lidt levende ild i stuen, samtidig med, at du får det praktiske med opvarmning af både boligens luft og vand. Det er vist det, som man kalder for en win-win situation.

Pilleovn med vand priser: Her er hvad du kan forvente at investere

Når man investerer i en pilleovn med vand, så skal økonomien helst hænge sammen. Derfor får du her lidt information om, hvad det kan koste at få fingrene i sådan en pilleovn, der kan hjælpe til med centralvarmen.

Du bør forvente, at priserne på en pilleovn med vand befinder sig et sted mellem 15.000 og 50.000 kroner. I den lave ende er de dermed en anelse dyrere end traditionelle pilleovne, hvilket ikke er overraskende, da det naturligvis ikke er gratis for producenterne at give ovnene den ekstra funktionalitet.

Husk at indregne besparelserne på vandregningen

Det er naturligvis mange penge at lægge for en ny pilleovn til stuen, hvis det primære formål er at have noget, man kan tænde op i for hyggens skyld i ny og næ. Hvis man derimod er fastsat på, at den nye pilleovn med vand skal kunne agere som en del af opvarmningen af boligen og dens vand, så kan det godt være, at investeringen giver god økonomisk mening.

Det forholder sig nemlig sådan, at man kan spare et sted mellem 50 procent og 70 procent på sin varmeregning, ved at vælge en pillebrændeovn med vand til hjemmet. Det kræver naturligvis, at man bruger den regelmæssigt og hvor stor besparelsen er, afhænger også af, hvilke andre muligheder man har for at opvarme bolig og vand.

Men hvis du er konservativ, kan du regne med en besparelse på 40 procent i dit budget, da det burde være opnåeligt. Hvis det kan give økonomisk mening baseret på den besparelse, så er det ikke meget, der taler imod at investere i sådan en pilleovn med vand.

Lad en fagkyndig stå for installationen og tilslutningen

Normalvis må man gerne selv stå for installationen af sin pilleovn, selvom det absolut ikke er noget vi anbefaler, at man gør. Heldigvis er forhandlerne ofte gode til at tilbyde montering og installation, og hvis ikke de gør det, er der rig mulighed for at finde professionelle installatører, der kan assistere med opgaven.

Men ved en pilleovn med vand, der skal kobles på husets centralvarme og måske hjælpe til at opvarme vand til gulvvarme, radiatorer eller lignende, er det no-go at tilslutte systemet selv. Det kræver simpelthen en autoriseret installatør, da det involverer vand, rørlægning og så videre.

En fejl i form af en utæthed eller lignende kan føre til fugt- og vandskader, som kan give rigtig store problemer; både økonomiske og praktiske. Det er nemlig ikke altid bare sådan lige, når man skal reparere på sådanne skader.

Lad derfor en fagkyndig stå for installationen og tilslutningen, og nyd i stedet, at du ikke skal bruge energi, tid og kræfter på den del af arbejdet. Så kan du i mellemtiden købe nogle træpiller til din nye pilleovn med vand, så du kan få gang i den, så snart den er installeret.

Få tilbud på en pilleovn med vandtank

Når du skal have dig en ny pilleovn med vandtank, kan du med fordel indhente tilbud fra flere forskellige virksomheder, der tilbyder at montere den for dig. Mange af dem kan også assistere med rådgivning og indkøb af den helt rette pilleovn, og hvis du får det hele hos samme virksomhed, kan det ofte give pote i form af lidt rabat.

Når du indhenter tilbud fra flere virksomheder, giver du dig selv muligheden for at finde den absolut bedste aftale til dig. Den beslutning kan du tage baseret på informationer om pris, hvor hurtigt arbejdet kan udføres, hvilke garantier og forsikringer virksomheden kan tilbyde, og lignende.

Der er nemlig rigtig meget information i de tilbud, og den proces, som leder op mod at modtager tilbuddene. Vi anbefaler også, at du tager et kig på anmeldelser fra tidligere kunder, da det også kan være en vigtig del af den endelige beslutning om hvem, der skal installere (og muligvis levere) din nye pilleovn til vand.