Radiator larmer

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Vi kender alle til, at ens radiator godt kan larme – hvad end det er en susen, dunken eller kliklyde. Ofte er problemet vedvarende, og det kan være utroligt forstyrrende i hverdagen, når man skal koncentrere sig om arbejde eller har gæster på besøg. Radiatoren bør naturligvis derfor heller ikke larme, og der kan være flere årsager til problemet.

Du kan prøve at fikse problemet selv, men afhængigt af kilden kan det være nødvendigt, at du skal have ekstern assistance. Problemet kan sidde direkte på radiatoren, men det kan også være et problem, som har rod i varmtvandsbeholderen eller i fyret i en etageejendom, som du ikke har adgang til. Hvis du ikke har lyst til at fikse problemet selv i frygt for, at du gør problemet værre, bør du hyre en VVS’er til at komme og kigge på det.

Hvorfor larmer min radiator?

Som vi har været inde på, kan der være flere forskellige årsager til, at din radiator larmer. Den kan både larme, når den er slukket, og når den er tændt. Vi kommer her med en liste over de problemer, som kan forsage, at en radiator larmer, samt en liste over, hvilke lyde du skal være opmærksomme på, hvis du vil identificere problemet.

Min radiator suser

Lyden af susen i elementer, der ikke burde sige den lyd, er aldrig en god ting – heller ikke, når det omhandler en radiator, der larmer. Hvis din radiator suser, skyldes det sandsynligvis, at du skal have en ny ventil i din radiator, fordi ventilen er blevet gammel og utæt.

Hvis du skal udskifte din ventil, skal du have selve termostaten af. Herunder finder du en ventil, som du kan udskifte. Du vil typisk her kunne høre, om lyden er kraftigere, hvis du vil have bekræftet, at det netop er ventilen, der er problemet. Du kan købe en ny ventil relativt billigt, men du skal sørge for, at der ikke kommer vand eller varme til radiatoren, mens du gør det. Vi anbefaler, at man får nogen med erfaring til at klare dette problem.

Min radiator klikker

Hvis larmen fra din radiator lyder som kliklyde, skyldes det højst sandsynligt luft i rørene. Det er ikke noget usædvanligt problem, og det er noget, der ofte sker, når man over sommeren ikke får tilført vand til radiatoren, fordi det ikke er nødvendigt med varme uden for fyringsperioden.

Problemet klares ved, at radiatoren tømmes for luft, så vandet igen kan komme rundt. Bank blot lidt på selve ventilen, når du har taget termostaten af, og du skulle nu gerne opleve, at problemet har løst sig.

Min radiator banker

Bankelyde i radiatoren kan skyldes, at ventilen er vendt forkert. Hvis du har prøvet at tømme radiatoren for luft, og du herefter opleve bankelyde, er det måske fordi, at ventilen ikke er sat korrekt i. Ventilens flowpil skal vende ind mod selve radiatoren, hvis du vil sikre dig, at den vender rigtigt.

Det er dog ikke altid, at man kan diagnosticere problemet alene ud fra lyde. Nogle problemer opstår alene af den grund, at komponenterne er for gamle, og så er det tid til en udskiftning.

Hvilken løsning bør jeg gå med, hvis min radiator larmer?

Hvis du har prøvet diverse gør det selv tricks, og lydene stadig ikke er forsvundet, er det på tide at hyre en professionel. En radiator skal nemlig ikke larme, og der er et problem et sted i processen, hvis den siger lyder, som der ikke plejer at være.

Når man har med radiatorer at gøre, kan man risikere at gøre problemerne værre ved at pille for meget ved forskellige elementer. Vi anbefaler derfor, at du henvender dig til professionelle, som kan finde problemet og løse det korrekt, så du ikke ender med en regning, der er meget dyrere i sidste ende.

Nogle problemer er også så dybdegående, at du slet ikke kan fikse dem på selve radiatoren, og her skal du have fat i en vicevært eller ejendomsansvarlig, som kan diagnosticere og løse problemet ved roden. Det kan være nogle rør, som skal udskiftes eksempelvis. Uanset hvad ønsker vi dig held og lykke med at fjerne lyden.