Udluftning af radiator

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Hvis du har en radiator i dit hjem, som ikke vil varme, selvom du skruer på termostaten, kan problemet skyldes, at der er luft i radiator.

Hvis der er luft i en af dine radiatorer, betyder det nemlig, at vandet ikke kan fordele sig i din radiator, og som følgs vil din radiator ikke blive varm, når du tænder for den.

Luft i radiatoren er et helt normalt problem, og det er noget, som kan ramme alle husejere med radiatorer i hjemmet. Den gode nyhed er dog, at problemet med luft i din radiator forholdsvis nemt kan fixes, og du kan sagtens klare en radiator udluftning på egen hånd.

Udluftning af radiatorer kræver intet eller ganske simpelt værktøj, og hvis du følger vores guide her på siden, er du godt på vej til at få en luftfri radiator, der varmer, som den skal.

Du kan selvfølgelig også vælge at kontakte en professionel VVS’er hvis du ikke selv har tid eller lyst til at ordne problemet. En VVS’er kan udlufte radiator på ingen tid, så du igen får varme i huset.

Her hos vvs-oversigt.dk har du mulighed for hurtigt og nemt at finde en VVS’er, som kan hjælpe dig. Vi giver dig et overblik over det danske VVS-marked, så du aldrig er langt fra at få hjælp til udluftning radiator.

Udluftning af radiator hvordan?

Luft ud af radiator er som nævnt forholdsvis lige til, og du kan nemt klare det selv, hvis du følger vores guide.

Hvis din radiator ikke varmer, er det en god idé at starte med at lufte radiator ud, da det er nemt og hurtigt at klare, og da det i mange tilfælde løser problemer.

Hvis du hører lyde som eksempelvis en klukken fra din radiator, kan det også skyldes luft i radiatoren, og du må således i gang med at lufte radiator for at komme problemet med de irriterende lyde til livs.

Udluftning af radiator trin for trin

Fremgangsmåde for udluftning af gammel radiator er den samme som for udluftning af en ny radiator, og du kan derfor bruge denne guide, uanset hvilken radiator du har.

Den simple fremgangsmåde er:

  1. Start med at finde det nødvendige værktøj frem. Du skal bruge en tang, og så er det også en god idé at finde et håndklæde eller et viskestykke frem til at det vand, som vil komme ud af din radiator lige om lidt
  2. Når du har fundet tilbehøret frem, skal du slukke for pumpen, der sender vandet rundt i dine radiatorer
  3. Skru nu radiatorens termostat helt op på 5, så der er masser af vand i radiator. Når du skruer helt op på 5, sikrer du, at vandet har frit gennemløb i din radiator
  4. Nu skal du lokalisere radiatorens udluftningsventil. Udluftningsventil radiator sidder typisk i den modsatte side af termostaten
  5. Tøm radiator for luft ved at åbne for ventilen. Du skal dreje på den lille runde skrue, der har en rillet kant. Hvis din radiatorventil sidder fast, kan du finde din tang frem og lade den klare det hårde arbejde
  6. Udluft radiator indtil vandet begynder at flyde ud. Huske at holde et håndklæde eller et viskestykke under ventilen, da vandet kan være beskidt, hvorfor det kan misfarve dit gulv
  7. Skru ventilen godt fast igen. Dette skal gøres grundigt, og det er derfor en god idé at bruge din tang til denne opgave

Nu har du succesfuldt lukket luften ud af din radiator. Udluftning af radiator er således noget, som alle kan klare, og du skal derfor ikke lade dig skræmme, selvom du ikke har den store VVS-erfaring.

Luft i radiator fjernvarme – hvad gør du?

Hvis du har luft i din radiator på et fjernvarmesystem, kan du faktisk klare udluftning af radiator på stort set samme måde, som beskrevet ovenfor.

Det eneste, du skal gøre anderledes, er bare, at du skal lukke for varmen til din varmeveksler i stedet for at slukke for en pumpe, som beskrevet ovenfor.

Udluftning af radiator i et hus med fjernvarme er derfor lige så nemt, som det er at udlufte en radiator i hvilket som helts andet hjem.

Udluftning af radiator virker ikke – hvad kan du gøre?

Hvis det ikke har hjuplet at udlufte din radiator, eller hvis du ikke har været i stand til at klare opgaven på egen hånd, kan du blive nødt til at kontakte en professionel VVS’er.

Hvis du har mere mod på gør-det-selv-arbejde, kan du dog starte med at tjekke radiatorens termostatventil, som kan have sat sig fast, elle du kan prøve at skifte pakdåsen inde bag termostaten.

Men du kan også vælge at gå direkte til en professionel VVS’er, som helt sikkert kan klare udluftning af radiator på ingen tid.

Du kan finde en dygtig og autoriseret VVS’er via oversigten her på vvs-oversigt.dk. Her kan du desuden indhente gode tilbud og sammenligne priser, og så kan du også altid finde gode råd og vejledning fra professionelle.