Montering af toilet

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

At montere et toilet er en rimelig nem opgave. Nogle toiletter skrues i gulvet og andre monteres med beslag på gulvet, og så er der væghængte toiletter. Monteringen af toilettet afhænger altså af, hvilket typer toilet vi har at gøre med.

Har du en VVS’er gemt i maven, er det en opgave du godt kan gå til selv, men du er naturligvis også velkommen til at tage kontakt til os hos VVS-oversigt. Vi har VVS’ere i hele Danmark, der kan hjælpe dig med at få monteret dit toilet.

Hvilke typer af toiletter findes det?

Der findes flere typer at toiletter. Nogle monteres på gulvet, andre er væghængte toiletter, der monteres på væggen.

De mest almindelige toiletter, der monteres på gulvet, er:

 • Toiletter der har en skjult s-lås
 • Toiletter der har synlig s-lås
 • Toiletter der har p-lås

Udover disse gulvstående toiletter, er der også væghængte toiletter. Alle disse toiletter monteres naturligvis forskelligt, og der er forskel på, hvor nemt det er at montere dem.

Toilet med en skjult s-lås

Dette toilet med s-lås er et af de mest almindelige toiletter på markedet. På et toilet med skjult s-lås, kan du ikke se vandlåsen, da foden på toilettet skjuler den. Fordelen med toiletter med skjult s-lås er, at de er nemme at gøre rene. Desuden er det et stabilt toilet grundet den store fod.

Monteringen af dette toilet kan foregå på flere forskellige måder. Det afhænger af, hvilket slags afløbsrør du har.

Toilet med en synlig s-lås

Et toilet med en synlig s-lås er lidt mindre stabile end et toilet med skjult s-lås, fordi foden er mindre. Desuden er der flere overflader, hvilket betyder, at rengøringen bliver en smule mere besværlig.

Toiletter med en synlig s-lås egner sig godt til montering på afløb lavet af støbejern.

Toilet med en p-lås

Toilet med P-lås bliver ofte anvendt, hvis det ikke er muligt at montere et toilet med s-lås. De er velegnede til steder, hvor afløbsrøret er vandret, men kan også monteres lodret. Ellers er de egnede, hvis du skifter fra et væghængt toilet til gulvstående toilet.

Væghængt toilet

Ved det væghængte toilet har indbygningscisternen en indbygget vandlås. Monteringen er lidt mere omfattende, men ikke besværlig.

Hvilket toilet skal jeg vælge?

Når du skal vælge, hvilket toilet du skal have monteret, skal du bl.a. tage et kig på, hvordan dit afløbsrør er placeret. Hvis det er vandret, egner et toilet med synlig s-lås og et toilet med skjult s-lås sig ikke så godt.

Dit valg af toilet afhænger også af, hvilken stil du er mest til. Der er tydelige udseendemæssige forskelle på de forskellige toiletter, så du skal gøre op med dig selv, hvilket toilet du bedst kan lide, og hvilket der passer bedst ind i din bolig.

Væghængt toilet

Væghængte toiletter er elegante og stilfulde. Du kan sagtens skifte et gulvstående toilet ud med et væghængt toilet, hvis du har lyst til det.  Væghængte toiletter er nemmere at rengøre, fordi der ikke er en fod. Du kan derfor nemmere vaske gulvet under toilettet, og du slipper for en masse kroge og overflader, der skal rengøres. Det væghængte toilet fylder ikke mere end et gulvstående, og det er let at montere.

Hvis du selv vil stå for monteringen af dit væghængte toilet, kan du gøre følgende:

 • Afløbet i faldstammen skal monteres. Her skal du bruge en overgangsmuffe, der passer til dit toilets afløb.
 • Nu monteres metalstativet, der holder på cisternen og kummen.
 • Sæt cisternen på plads i metalstativet.
 • Tænd ikke for vandet, men tilslut vandforsyningen til cisternen.
 • Tilgangsrøret til kummen skal monteres, og de to gevindstænger der skal holde kummen, skrues ind i metalstativet.
 • Skalmuren monteres, og skylleknap monteres.
 • Toiletkummen trykkes på plads over gevindstængerne samt tilgangs- og afløbsrør fra wc-skålen.
 • Spænd kummen fast, tænd for vandet og afprøv toilettet.

Gulvstående toilet

Det gulvstående toilet har et klassisk look. Det er det, vi kender og er vant til at se. Disse fås imidlertid i forskellige udgaver, som nævnt er der stor forskel på, hvordan et gulvstående toilet monteres.

Når du monterer et toilet på gulvet, kan du enten gøre det ved hjælp af skruer eller lim. Hvis du skal have et nyt gulvstående toilet, er det nemmeste at finde et nyt, der minder om det gamle. Hvis gulvskruerne er placeret på samme måde, er det meget nemmere at montere det nye toilet. Hvis dette ikke lader sig gøre, og du ikke vil bore flere huller, kan du finde et toilet, hvor monteringen kan klares med lim.

Montering af væghængt toilet fra gulvstående toilet

Det er forholdsvist simpelt at montere et væghængt toilet. Lidt mere besværligt bliver det dog, hvis du vil skifte dit gulvstående toilet ud med et væghængt toilet, det kræver nemlig, at du monterer en ny toiletvæg, hvor teknikken kan gemmes bag. Du skal have bygget en skalmur rundt om cisternen, og ovenpå, skal lægges en topplade. På den måde bliver cisternen skjult.

Hvis du ikke er helt klar på selv at give dig i kast med sådan en opgave, er du velkommen til at kontakte os hos VVS-oversigt. Vi har VVS’ere i hele Danmark, der kan hjælpe din med monteringen af dit toilet.

Hvad er prisen på montering af toilet?

Du kan vælge, om du vil montere dit toilet selv eller om du vil have hjælp af en VVS’er til at montere det. Hvor nemt det er at montere et toilet, afhænger af, hvilket toilet der er tale om. Prisen på monteringen af et toilet er også forskelligt, alt efter hvem der udfører monteringen.

Kan jeg selv montere et toilet?

Du kan godt selv give dig i kast med monteringen af dit toilet. Det kan være rimelig simpelt, hvis man har en lille VVS’er gemt i maven. Er du ikke tryg ved at gøre det selv, er du naturligvis altid velkommen til at tage kontakt til os hos VVS-oversigt. Så hjælper vi dig, så du kan få monteret dit toilet korrekt.

Sådan afmonterer du et toilet

Hvis du selv vil montere dit nye toilet, har du formentligt et gammelt, du skal have afmonteret. Hvis du selv vil afmontere det gamle toilet, kan du gøre således:

 • Du skal huske at lukke for vandet.
 • Drej hanens håndtag mod uret.
 • Nu skal du have afmonteret tilslutningsslangen.
 • Skruerne på toilettet skal løsnes.
 • Sidder der silikone eller lyncement under toilettet, skal dette løsnes.
 • Nu skal du løfte toilettet af og tømme vandlåsen.
 • Herefter kan det være en god idé at rense gulvet for eventuelle aflejringer.
 • Nu er du færdig og klar til at montere dit nye toilet.

Er du ikke selv tryg ved at afmontere dit toilet, er det en god idé at rådføre sig med en VVS’er. Husk at du altid kan tage kontakt til os hos VVS-oversigt, så hjælper vi dig videre, så du kan få monteret dit nye toilet.

Jeg har problemer med mit toilet, hvad gør jeg?

Alle vil på et tidspunkt oplever problemer med toilettet. Måske er det stoppet til eller også løber det. Uanset hvad, er det hjælp at hente her.

Tilstoppet toilet

Oplever du, at vandet løber langsomt ud af toilettet eller at papir ikke kan skylle ud? Så kan det være, at dit toilet er stoppet til. Er dit toilet tilstoppet, kan du for det første forsøge dig med en svupper. Har du ikke sådan en, kan du prøve at se, om opvaskemiddel kan opløse proppen. Det gør du ved, at du først hælder ca. en deciliter opvaskemiddel i toilettet sammen med en spand varmt vand. Vent et kvarters tid og gentag til proppen er opløst.

Vær i øvrigt opmærksom på, at du kan forebygge et tilstoppet toilet, ved ikke at putte en masse ting i toilettet, der ikke hører hjemme der. Du skal f.eks. ikke putte vatpinde, bind og bleer i dit toilet.

Toilet løber

Hvis du har et toilet, der løber, er det med at få det ordnet, så det ikke kommer til at koste dig en masse penge. Oplever du, at dit toilet løber, kan det enten være fordi, at bundventilen er utæt eller at vandtilførslen har samlet småsten fra vandanlægget.

Lykkes det dig ikke at finde årsagen til, hvorfor dit toilet ikke fungerer som det skal, så er det altid en mulighed at kontakte os hos VVS-oversigt. Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning.

Nyt toilet

Du skal også overveje, om det er på tide med et nyt toilet. Især hvis dit nuværende toilet er skyld i, at du har et højt vandforbrug. Der er dermed mange penge at spare, hvis du vælger at få monteret et nyt toilet. Og som du kan læse i nogle af de ovenstående afsnit, behøver monteringen eller afmontering af et toilet ikke at være så svært endda. Så hvis du har en VVS’er gemt i maven, er monteringen af et toilet måske en opgave, du selv kan klare.

Få professionel hjælp til monteringen af dit toilet

Har du brug for hjælp til at få monteret dit gulvstående eller væghængte toilet? Så er du landet det rigtige sted. Her hos VVS-oversigt har vi VVS’ere i hele Danmark, der er klar til at hjælpe dig.

Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilket toilet du skal have, samt om du har brug for hjælp til monteringen af dit nye toilet og afmontering af dit gamle. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud i dag.

Hvordan får man den bedste pris på toilet montering?

Skal du have monteret et nyt toilet i din bolig? I så fald er det næppe noget, du ønsker at bruge for mange penge på. Heldigvis er det faktisk ganske let at spare penge, når man hyrer en VVS’er til det. Til trods for, at det er nemt, kan besparelsen ende med at være stor.

For at sikre, at du får den bedste pris på arbejdet, skal du indhente tilbud fra forskellige firmaer. Det er nemlig den eneste måde, hvorpå du kan sikre, at du ikke accepterer en pris, der er for høj. Derfor rådes du til at indhente mellem tre og fem forskellige tilbud.

Formålet med at gøre dette er, at du kan sammenligne de modtagne tilbud med hinanden. Når du gør det, kan du stille deres priser op mod hinanden. Derved kan du frasortere de udbydere, der tager sig bedre betalt for montering af toilet, end de andre firmaer.

Uanset om det er et toilet med skjult S-lås eller en væghængt toilet montering, du skal have hjælp til, er det vigtigt at få flere tilbud på arbejdet. Det kan du være sikker på, at du kan, uanset hvor i landet du bor, da det er en opgave, som de fleste VVS’ere kan varetage.

Derfor anbefales det at udlicitere monteringen af dit toilet

Der er ikke noget, der hindrer dig i at montere dit toilet selv. Det kræver nemlig ikke, at du er hverken uddannet eller autoriseret VVS’er. Har du mod på det, må du derfor gerne montere dit toilet selv. At det er tilladt, betyder dog ikke nødvendigvis, at det er en god idé.

Som det også er tilfældet med mange andre VVS-opgaver, er der nemlig meget, der kan gå galt. Hvis du vil være sikker på, at det hele er i skønneste orden, bør du derfor overlade arbejdet til en VVS’er. Ved at gøre dette, sikrer du, at arbejdet er udført af kyndige hænder.

Ganske vist kommer du til at betale for arbejdet, men det er penge, der er godt givet ud. De vandskader, der kan forekomme, hvis ikke de toilet er monteret korrekt, kan nemlig være afsindigt dyre. Får du en VVS’er til at klare montering, er det dog ikke noget, du skal frygte.

Derfor er det ikke et krav, at du får professionel hjælp til din toilet montering. Det ændrer dog ikke på, at det er en god idé, da der er talrige fordele forbundet med at gøre det.