Stoppet toilet

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Det er en befriende fornemmelse at skylle ud på sit toilet for derefter straks at blive fri for at se på sit affald. Men så lige befriende denne oplevelse er, lige så forfærdende er det, når toilettet ikke spiser dine efterladenskaber, fordi det er stoppet.

Desværre er det ikke unormalt at opleve et stoppet toilet, og der er mange ting, som kan være skyld i, at du nu står i netop denne situation.

Heldigvis er der meget, du kan gøre selv for at fixe problemet, og selvom det måske ikke lige er det, du har lyst til at bruge din formiddag på, så kan det betale sig at fixe problemet, så det ikke bliver værre i fremtiden.

Men hvordan fixer du lige et stoppet toilet? Det får du et par gode råd til herunder, hvor du også kan lære mere om, hvordan du undgår et stoppet toilet fremover.

Det er selvfølgelig også altid en mulighed at tilkalde en VVS’er, hvis du ikke selv har tid eller lyst til at fixe problemet med dit tilstoppede toilet.

Hvis du står og mangler en VVS’er lige nu til at klare dine toilet-problemer, kan du kigge med her på siden, hvor vi har samlet en oversigt over det danske VVS-marked, så du altid kan finde en VVS’er til en god pris nær dig.

Sådan undgår du et stoppet toilet

Først får du et par ord om, hvordan du generelt kan undgå, at dit toilet stopper til og skaber problemer for dig og din familie.

Det første gode råd er, at du aldrig skal smide andet i toilettet end toiletpapir. Køkkenrulle, bleer, bind, vatpinde og lignende vil med høj sandsynlig give dit toilet tilstopningsproblemer, og det er derfor vigtigt, at du afholder dig fra at smide nogen former for affald i dit toilet.

Men også selvom du kun bruger toiletpapir, kan du ende med at få et stoppet toilet. Hvis dit toilet har tendens til at stoppe, kan du derfor prøve at skære lidt ned på forbruget af toiletpapir, og hvis det alligevel bliver nødvendigt at bruge store mængde papir, kan du med fordel skylle ud over to omgange, så det første skyl kommer, når du er cirka halvvejs i din brug af toiletpapir.

Dit toilet stopper ofte – hvad kan du gøre?

Du er lige stået op, og det første, du gør, er at hoppe en tur på toilettet. Men straks efter du har skyllet ud, finder du ud af, at toilettet er stoppet. Det er måske den værste start på en morgen, for hvordan kommer du lige videre, så toilettet bliver rent og pænt til resten af familien?

Det er ikke en sjov situation at stå i, men der er heldigvis en række ting, som du selv kan gøre for at få bugt med problemet.

Vent og håb på det bedste

Det første løsningsforslag er nok det mest tiltalende, for det involverer ikke andet end at vente lidt. Nogle gange kan et stoppet afløb toilet nemlig skyldes toiletpapir, hvis der er blevet brugt rigelige mængder, som nu har sat sig fast i afløbet.

Men den gode nyhed er, at toiletpapir bliver opløst i vand over forholdsvis kort tid, hvorfor du med fordel kan starte med at vente lidt og håbe på det bedste, hvis du har tiden til det.

Efter din toilettur kan du fortsætte ud i køkkenet og spise din morgenmad, hvorefter du kan vende tilbage til toilettet for at se, om en efterskylning nu kan fixe problemet.

Hvis proppen i dit toilet løsninger sig, er du bare heldig, men nogle gange skal der skrappere metoder i brug, hvis lidt ventetid ikke har hjulpet.

I første omgang kan du prøve at presse proppen ud af toilettets afløb med vand. Det kan du gøre ved at fylde en spand med vand, som du skal hælde hurtigt ned i dit stoppet toilet for at presse proppen af toiletpapir videre i systemet.

Toilettet er stoppet helt – prøv med en svupper

Hvis hverken ventetid eller en spand vand hjælper på dine problemer, er det tid til at bevæge sig videre til en svupper. Hvis dit toilet stopper ofte, er det en rigtig god idé at have en svupper ved hånden, som du eventuelt kan placere lige ved siden af kummen, så den altid er klar til at fixe et stoppet toilet.

Fremgangsmåden med en svupper er simpel, og du har sikkert allerede en god idé om, hvordan du bruger sådan et stykke værktøj.

Her får du alligevel et par gode råd og en stensikker fremgangsmåde:

  1. Start med at tage gummihandsker på, da det godt kan skvulpe lidt i kummen, når du går i gang med at svuppe

  2. Pres nu din svupper helt ned i toilettet – så langt som muligt

  3. Giv svupperen op ad kummen så hurtigt du kan

  4. Gentag indtil proppen i dit toilet har løsnet sig og vandstanden i kummen har sænket sig til det normale

Har du ikke en svupper ved hånden? Fix et stoppet toilet med opvaskemiddel

Hvis du har travlt med at komme videre i dagens program og ikke lige har tid til at smutte ud og købe en svupper, kan du prøve dig frem med opvaskemiddel. Opvaskemiddel har nemlig en god evne til at opløse propper i afløb, og du kan derfor prøve denne metode, hvis du ikke har en svupper i hjemmet.

Du skal starte med at hælde en hel deciliter opvaskemiddel ned i dit toilet, hvorefter du skal skylde efter med en hel spand varmt vand.

Denne blanding skulle gerne opløse proppen i dit toilet, efter du har ventet i 15-20 minutter, men du kan eventuelt spæde til med flere spande med varmt vand, hvis det ikke virker i første omgang.

Med lidt tålmodighed og en omgang gåpåmod, kan du med al sandsynlighed få opløst proppen i et stoppet toilet på forholdsvis kort tid.

Er dit toilet stadig stoppet?

Hvis ingen af ovenstående løsningsforslag har været succesfulde i kampen mod proppen i dit stoppede toilet, findes der en anden metode, som med garanti kan hjælpe.

Denne metode er dog ikke så attraktiv, og det er ikke sikkert, at den tiltaler dig på en travl hverdagsmorgen. Metoden omfatter nemlig brugen af din egen hånd, som du kan stikke ned i kummen for at skubbe proppen videre i systemet manuelt.

Du skal selvfølgelig dække din hånd og arm til med en lang handske eller en plastikpose, og hvis du gør det, er hele manøvren faktisk ikke så slem. Du kan med fordel lukke øjnene og føle dig frem, og hvis du mærker en prop nede i toilettets afløb, ved du, hvad du skal gøre.

Når du har fået hånd og arm opad toilettet, er det en god idé at skylle kummen med en spand med varmt vand, så du er sikker på, at alle dele af tilstopningen kommer videre og ned i afløbet.

Og så skal du selvfølgelig huske at vaske dine hænder rigtig grundigt, inden du fortsætter med resten af dagens aktiviteter!

Overvej at omlægge dit toiletafløb

Der kan være mange grunde til, at dit toilet er stoppet. Det kan dog have noget med typen af dit toiletafløb at gøre. Et toilet med P-lås har nemlig større risiko for at danne propper. Det skyldes, at denne type afløb ikke har gode betingelser for at flytte vand, papir og efterladenskaber.

Oplever du ofte, at toilettet er stoppet derhjemme, kan det derfor være en god idé at omlægge dit toiletafløb fra en P-lås til en S-lås. Ganske vist er det ikke helt billigt, men det kan sikre, at du slipper for at bøvle med at stoppet WC.

Hvad er forskellen?

Et toilet med en P-lås er monteret i væggen bag toilettet. Har du et toilet med S-lås, vil det være monteret i gulvet bag toilettet. Det betyder, at vandet skal bevæge sig vandret, hvis du har et toilet med en P-lås.

Har du i stedet et toilet med en S-lås, skal det bevæge sig nedad. Det vil sige, at vandet får en langt højere fart, ligesom der også skabes et vakuum i toiletskålen. I sidste ende er det med til at sikre, at dit toilet får en mere kraftfuld sugeevne, hvilket nedbringer risikoen for, at toilettet stopper.

Få en professionel VVS’er til at fixe et stoppet toilet for dig

Hvis du ikke har mod på at gå i gang med at fixe et stoppet toilet på egen hånd, eller hvis du simpelthen bare ikke kan få bugt med den prop, som har tilstoppet toilettet, skal du hive fat i en professionel VVS’er, som kan klare problemet for dig.

At finde en god VVS’er har vi gjort nemt for dig her hos vvs-oversigt.dk. Vi har nemlig samlet et overblik over de danske VVS’ere, hvilket først og fremmest giver dig mulighed for nemt at finde en VVS’er tæt på dig.

Derudover giver vores oversigt dig mulighed for at sammenligne priser på ydelser og indhente gode tilbud, mens du også altid har adgang til gode råd og vejledning fra professionelle her på siden.

Undgå investering i specialværktøj: Hyr en VVS’er

Er dit toilet stoppet, og er der ingen af de gængse løsninger, der virker? I så fald kan du blive nødt til at investere i specialværktøj. Det kunne f.eks. være en rensesplit, der er populært anvendt hertil. Når du først har fået løst dit problem, kommer du dog næppe til at bruge den igen.

Hvis du står med et tilstoppet toilet, som du ikke kan få fjernet proppen i, er der dog sjældent en anden udvej, end brug af sådant værktøj. Har du ikke selv lyst til at købe værktøjet, er du nødt til at hyre en VVS’er, der kan hjælpe dig med at få fjernet proppen i dit toilet.

Heldigvis er det meget sjældent, at et stoppet toilet volder så store problemer. Ikke desto mindre kan det dog forekomme, og i et sådant tilfælde må man overveje, hvad man vil gøre. Enten skal man købe værktøjet selv, eller overlade arbejdet til en VVS’er.

I sidste ende er det op til dig selv, hvordan du vælger at gøre det. Da det er sjældent, at man får brug for værktøjet igen, betaler det sig dog oftest bedre at hyre en VVS’er. Dermed undgår man både at bruge penge på og efterfølgende opbevare dette specialværktøj.

Sådan får du den bedste pris på arbejdet

Er du nødt til at lade en VVS’er om at stå for at fikse dit stoppede toilet? Hvis ja, så ser du sandsynligvis gerne, at det koster dig mindst muligt. Er det tilfældet, så bør du ikke nøjes med at få et enkelt tilbud på arbejdet. I stedet skal du indhente flere forskellige tilbud.

Formålet med at gøre dette er, at du får en bunke tilbud, du kan sammenligne med hinanden. Idéen med at sammenligne dem er, at du efterfølgende kan vælge det af dem, der er billigst. På denne måde får du også en god fornemmelse af, hvad markedsprisen er.

Det er naturligvis helt op til dig selv at vurdere, hvor mange tilbud du vil have. En god idé er dog at holde dig til mellem tre og fem. Det er nemlig nok til at få et godt billede af prisniveauet, uden selve sammenligningen bliver for uoverskuelig og besværlig.

Selvom det haster at få fikset dit tilstoppede toilet, bør du gøre dig selv det besvær at bede om flere tilbud. Det kan nemlig ende med at spare dig for en del penge, hvorfor tiden til dette er godt givet ud.