Udskiftning af toilet

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Er dit gamle toilet blevet så trist og slidt at se på, at du ikke længere kan holde det ud, eller er dit toilet helt holdt op med at virke?

Så skal du naturligvis skifte toilet, så du atter kan komme til at nyde de rolige stunder på kummen om morgenen, om aftenen og alle andre tidspunkter på dagen, hvor din mave har noget, den gerne vil af med.

Hvis du har købt et nyt toilet og gerne vil have det monteret af professionelle, skal du finde en VVS’er i dit lokalområde, som kan klare arbejdet for dig. Her hos vvs-oversigt.dk hjælper vi dig ved at give dig et overblik over VVS-markedet i hele Danmark, så du altid har mulighed for hurtigt og nemt at finde en god VVS’er nær dig.

Men hvis du har mod på det, kan du faktisk også klare udskiftning af toilet på egen hånd, og hvis du læser med i vores guide herunder, er du godt på vej til at få dit nye toilet installeret i en fart.

Udskiftning af toilet – sådan gør du

Udskiftning af toilet er hverken lige så svært eller lige så ulækkert, som du måske går rundt og tror. Faktisk er det meget lige til, og ved at følge denne simple guide, kan du være sikker på, at det hele kommer til at gå som smurt.

Sådan afmonterer du dit gamle toilet

Du skal selvfølgelig af med det gamle toilet, før du kan gå i gang med at installere det nye. Hvis dit toilet er monteret på gulvet, er denne opgave lige til. Du skal:

 1. Luk for toilettets vandforsyning
 2. Nu kan du tømme hele cisternen ved at skylle ud
 3. Dernæst skal du skrue toilettet frit fra gulvet. Det vil som udgangspunkt være skruet fast med fire skruer
 4. Nu skal du vrikke eller slå toilettet frit fra gulvet. Normal vil det være sat fast med silikone, og det kræver derfor et par kraftige ryk at få det frit fra gulvet

Nu skulle dit toilet gerne være frit fra gulvet, og du kan fortsætte til udskiftning af toilet.

Skift toilet – sådan gør du

Hvis du ikke allerede har købt et nyt toilet, er det en god idé at vente, indtil du har fundet ud af, hvor mange skruer det gamle toilet er monteret med, og hvor de helt præcist sidder.

På den måde kan du nemlig vælge et nyt toilet, som kan monteres på præcis samme måde, og udskiftning af toilet vil således blive en hel del nemmere, da du vil slippe for at skulle lave nye huller i dine fliser.

Alternativt kan du også vælge et toilet, som slet ikke skal monteres med skruer, men som kan sættes fast udelukkende ved brug af lim.

Men er det ikke muligt for dig at undgå boringer i gulvet, skal du huske at tjekke op på, om der eventuelt er placeret elektriske installationer i gulvet, og om der er gulvvarme, som du skal bore udenom. Alt dette er dog ikke relevant, hvis du har et væghængt toilet.

Hvordan, du fortsætter herfra, afhænger af, hvilket toilet du skal installere. Forskellige toiletter har nemlig forskellige former for afløb, og dette har betydning for fremgangsmåden under installationen.

Udskiftning af toilet – toilet med p-lås

Hvis du skal skifte et toilet med p-lås, skal du købe et nyt toilet, som også har en p-lås. En p-lås er toilettets vandlås, og den adskiller sig fra en s-lås ved at have sit afløb i væggen i stedet for i gulvet.

Hvis du skal montere et toilet med en p-lås, skal du gøre følgende:

 1. Sæt dit toilet hen på sin plads og monter afløbet i væggen. Det kan du gøre ved enten at slutte toilettets afløb direkte på afløbet i væggen, eller du kan købe et ekstra afløbsrør, som skal gå mellem toilet og væg
 2. Nu kan du skrue dit nye toilet fast til gulvet. Skru skruerne ned i de gamle huller, hvis de passer. Ellers skal du markere, hvor de nye huller skal være, hvorefter du kan begynde at bore
 3. Når skruerne er på plads, skal du kigge efter, om toilettet står ordenligt fast, og om det står lige
 4. Nu skal du fuge runde om toilettets kant. Dette gøres med silokone, og det giver dig en vandtæt overflade mellem gulv og toilet, som altid vil være nem at holde fri for snavs
 5. Til sidst kan du tilslutte toilettets vandforsyning
 6. Tjek efter om toilettet virker
 7. Hvis alt virker, som det skal, kan du skrue toilettets bræt på, og så er dit nye toilet klar til at blive taget i brug

Udskiftning af toilet – toilet med s-lås

Hvis dit gamle toilet var et toilet med s-lås, er det vigtigt, at du også får købt et nyt toilet med en s-lås, da du ellers ikke vil have et sted at føre toilettets afløb hen.

Et toilet med s-lås har nemlig sit afløb i gulvet, og hvis der er et afløb i gulvet på dit badeværelse, vil det således kun være et toilet med en s-lås, der passer.

Derfor adskiller afløbets placering sig fra afløbet på et toilet med en p-lås, men dette er faktisk den eneste forskel, når det kommer til monteringen af toiletterne. Derfor kan du også følge ovenstående fremgangsmåde, når du skal montere dit toilet med s-lås.

Udskiftning af toilet – hvad gør du med det gamle?

Hvis du får en VVS’er til at klar arbejdet med at skifte dit toilet, skal du ikke tænker over, hvad der skal gøres med det gamle. Den opgave skal VVS’eren nemlig nok tage sig af.

Har du til gengæld selv klaret udskiftning af toilet, er det også dit ansvar at komme af med det gamle på en forsvarlig måde.

Her skal du køre toilettet på genbrugspladsen, hvor det sorteres under byggeaffald. Det er således ikke nok bare at stille toilettet ud på gaden til storskrald.

 Udskiftning af toilet med hjælp fra professionelle

Her hos vvs-oversigt.dk kan du altid hurtigt finde en VVS’er nær dig, hvis du gerne vil have en professionel til at skifte dit toilet for dig.

Vi har nemlig samlet et overblik over hele det danske VVS-marked, og med dette overblik kan du altid nemt se VVS’ere i dit lokalområde, mens du også nemt kan sammenligne priser, få gode tilbud og finde råd og vejledning fra professionelle.

Pris: Hvad koster en udskiftning af toilet?

Hvis du skal have hjælp til udskiftning af toilet, undgår du ikke at betale for det. Det er dog svært at give et konkret svar på, hvad det koster, da det varierer meget. Der er nemlig en lang række variabler, der har indflydelse på, hvad den reelle pris bliver.

Først og fremmest er der forskel på, om du skal have selve toilettet med eller ej. Hvis du skal have toilettet med, bliver det nemlig dyrere, end hvis du blot skal have det monteret. Dog kan der være penge at spare på selve toilettet, hvis du køber gennem din VVS’er.

Prisen for levering og montering af et nyt gulvstående inklusive toiletsæde lyder på mellem 3.700 kr. og 5.000 kr. inkl. moms. Det er derfor prisen for den fulde pakke. Skal du kun have det monteret, vil du naturligvis kunne få monteringen en kende billigere.

Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at der også er forskel på, hvad et toilet koster. Derfor kan den samlede pris sagtens ende med at blive højere end 5.000 kr. Hvad du skal betale for at få udskiftet dit toilet, vil derfor afhænge af, hvilket toilet, der er tale om.

Derfor bør du lade en VVS’er om at udskifte dit toilet

Du kan sagtens montere dit toilet selv. Det kræver nemlig ikke, at du er autoriseret VVS’er. Blot fordi det er tilladt at gøre selv, er ikke ensbetydende med, at det er en god idé. Der er nemlig mange ting, der kan gå galt, når du kaster dig ud i at montere et toilet.

For at sikre, at der ikke er noget, der går galt i forbindelse med monteringen, bør du lade en professionel om det. Det koster dig ganske vist en kende ekstra at få en VVS’er til at varetage monteringen, men pengene til dette er dog godt givet ud.

Den primære grund til, at du bør lade en VVS’er om det er, at du er sikker på, at det hele bliver gjort ordentligt. Det er dog ikke den eneste grund til, at du bør gøre dette. Det handler i lige så høj grad om, at du kan slippe for at varetage arbejdet selv.

Skal du have udskiftet et toilet derhjemme, anbefales det derfor, at du får en VVS-installatør til at udføre arbejdet. Det giver dig nemlig en sikkerhed for, at det er udført korrekt, samtidig med, at du slipper for selv at udføre arbejdet.