Vaillant gasfyr fejl 22

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Ejer du et Vaillant gasfyr, kan du komme ud for, at det ikke fungerer efter hensigten. Umiddelbart bør du henvende dig til en professionel med ekspertise inden for gasfyr, hvis du har den mindste tvivl om, hvad der kan være galt, og du bør ikke røre ved gasfyret selv. En af de mest hyppige problemer kan være Vaillant gasfyr fejl 22, og den viser sig ved, at der står ”F 22” på displayet på dit gasfyr.

Fejlen skyldes helt kort, at der er mangel på vand på centralvarmeanlægget, og det er meget vigtigt, at du ikke igangsætter gaskedlen, før du har sikret, at vandstanden er korrekt og kontrolleret.

Vaillant gasfyr fejl 22 – hvordan forhindrer man den?

Da det i bund og grund handler om mangel på vand, hvis du har en Vaillant gasfyr fejl 22, skal du holde øje med vandmængden på centralvarmeanlægget. Et for lavt vandniveau kan skyldes en lækage, og dette kan du undersøge selv ved at lede efter fugtskader eller konkrete lækager på selve anlægget.

En anden måde at tjekke det på er ved at holde øje med din vandregning. Hvis du oplever, at din vandregning stiger unormalt meget kontra det brug, der er i boligen, så kan det være en lækage på anlægget. I alle tilfælde bør du kontakte en professionel til både gasfyret og varmeanlægget, da problemet bør afhandles af fagfolk, som kan diagnosticere fejlen korrekt og derved sikre den optimale behandling af problemet.

Andre hyppige fejl på Vaillant gasfyr

Udover Vaillant gasfyr fejl 22 er der også en række andre fejl, som kan fremkomme relativt ofte sammenlignet med hyppigheden af andre fejl. Disse andre hyppige fejl tæller blandt andet Vaillant gasfyr fejl 61 og Vaillant gasfyr fejl 55. Vi har nedenfor beskrevet, hvad fejlkoderne betyder, og hvordan du kan komme problemerne til livs.

Vaillant gasfyr fejl 61

Hvis du oplever Vaillant gasfyr fejl 61, så kan årsagen være, at gasarmaturet ikke kan aktiveres. Meddelelsen betyder nemlig, at der er en fejl med brændstofventilens styring. Her skal du gå ind og kontrollere kabeltræ, stik, printplade og naturligvis selve gasarmaturet.

Igen vil vi understrege, at det bestemt ikke er noget, som du bør gøre selv, da det skal gøres lovligt og efter gældende regler på området. Det ved en professionel VVS’er alt om, og du bør overlade opgaven til ham, hvis du vil undgå store efterfølger.

Vaillant gasfyr fejl 55

Fejlkode 55 betyder, at der er et problem med CO-føleren. CO-føleren vil enten være defekt eller kortsluttet, og her skal du igen ind og kontrollere stik, kabeltræ, printplade og selve CO-føleren. En professionel VVS’er ved, hvad han skal kigge efter, når han ser en Vaillant gasfyr fejl 55, og det er ikke noget, du må rode med.

Andre fejl end Vaillant gasfyr fejl 22, hvordan løser jeg dem?

Du skulle gerne have modtaget en manuel til dit gasfyr med en oversigt over de forskellige fejlkoder, hvad årsagen er, og hvad man skal kigge på, når man vil finde en løsning på problemet. Du kan også finde manualen online, hvis du har et Vaillant gasfyr – eller en anden model for den sags skyld.

Du bør dog aldrig begynde at løse problemet selv, da kun autoriserede fagfolk kan sikre dig og dit gasfyr den rigtige behandling. Tag derfor altid kontakt til en VVS’er, før du begynder på noget som helst.