Vandhane, der drypper

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Selvom det kan virke relativt uskyldigt med en vandhane, der drypper, så kan det faktisk ende med at blive rigtig dyrt, hvis du ikke får gjort noget ved det. Hvis din vandhane drypper relativt hurtigt, kan det koste op mod mange tusinder kroner årligt, og så er en reparation altså godt givet ud – og du slipper samtidig for den irriterende lyd.

Der kan være flere årsager til, at din vandhane drypper, og din vandhane kan eksempelvis dryppe fra håndtag, fra tuden eller fra pakningen. Vi vil i denne artikel gøre dig lidt klogere på, hvad det kan skyldes, og hvordan du bedst muligt kommer problemet til livs. Du kan nemlig gøre meget selv, når det drejer sig om en vandhane, drypper.

Hvad gør jeg som det første?

Uanset om din vandhane drypper fra håndtaget, pakningen eller tuden, bør du altid slukket for vandet, inden du går i gang med at fikse din dryppende vandhane. Hvis du ikke selv har mulighed for at lukke for vandet, skal du kontakte din vicevært eller en VVS’er for at sikre dig, at det bliver udført korrekt, og at problemet er identificeret korrekt.

Afkalkning kan løse de fleste problemer

Hvis du døjer med en vandhane, der drypper, kan det i langt de fleste tilfælde løses med en solid omgang afkalkning. Du skal blot afmontere hovedet på din vandhane og tage filteret ud, hvorefter du lægger det i din kalkopløsende væske. Hvis alt kalken ikke forsvinder efter én omgang, så gentag processen, indtil at alt kalken er forsvundet.

I mange tilfælde vil dette være nok til at fikse en vandhane, der drypper. Hvis det dog viser sig, at en afkalkning ikke er problemet, kan du nedenfor læse nærmere om, hvad du så skal gøre.

Vandhane drypper ved pakning – hvordan løser det?

Dette problem kan være særligt udtalt ved gamle vandhaner, hvor mekanikken simpelthen bare trænger til en udskiftning. Jo ældre din vandhane er, jo større er chancen for, at dette er problemet. Der kan være forskellige modeller af pakninger, men de fleste vandhaner kommer med standardmål, og derfor bør det bestemt være muligt at finde en erstatning, selvom din vandhane er gammel.

Inden du sætter den nye pakning, skal du huske at rengøre området, hvor den gamle pakning sad. Her kan nemlig godt sidde snavs, som giver den nye pakning en kortere levetid. I samme ombæring kan du med fordel fjerne den kalk, der måtte sidde der.

Den dyre løsning: Skift hele vandhanen

Det er i princippet ikke så svært at skifte hele vandhanen – det er bare dyrt, og samtidig vil man gerne sikre sig, at det er gjort ordentligt, hvorfor man i mange tilfælde vil hyre en professionel til at udføre arbejdet.

Vi anbefaler, at du prøver dig af med afkalkning og udskiftning af pakningen, inden du skifter din vandhane, der drypper, medmindre du ikke har noget imod at give håndvasken er æstetisk overhaling. Hvis du ikke har erfaring med det, kan den billige løsning dog i sidste ende være at hyre en VVS’er til at udføre hele arbejdet inklusiv diagnosticering af problemet. På den måde er du i hvert fald sikret, at alt sker efter bogen.

Hvem kan hjælpe, hvis min vandhane drypper?

Har du en vandhane, der drypper eller løber efter lukning, er det vigtigt at gøre noget ved det. Én ting er, at det kan være til stor gene, men noget helt andet er, at det kan koste dig penge. Du betaler nemlig for alt vand, der løber ud gennem vandhanen.

Såfremt din vandhane løber efter lukning, er det ikke sikkert, at du selv kan løse problemet. Kan du ikke det, er det naturligvis en VVS’er, du skal alliere dig med. Uanset hvor i landet, du holder til, er der heldigvis rig mulighed for dette.

Hvad koster det?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad det koster at få hjælp til at reparere en vandhane, der drypper. Det skyldes, at der kan være stor forskel på opgavens omfang. Skal VVS’eren f.eks. bare skifte pakning i vandhane, er det sjældent dyrt.

I og med, at VVS’eren ofte ikke er bekendt med grunden til problemet på forhånd, vil du få oplyst en timepris. I de fleste tilfælde lyder denne på mellem 250 kr. og 700 kr. Da der er stor forskel på deres priser, gør du klogt i at bede om tilbud fra en række forskellige firmaer i dit lokalområde.