Vandskade

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Hvis der er vand i boligen efter en kraftig omgang nedbør, et sprængt vandrør eller noget helt tredje, er det vigtigt at reagere hurtigt. Er du ikke hurtig til at handle på det, kan det nemlig ende med at koste dig meget dyrt.

Hvordan kan en vandskade opstå i boligen?

Der kan være op til flere grunde til, at en vandskade opstår. En af de typiske grunde er, at der er kommet for meget regnvand. Når det sker, så kan det lokale kloaknet nemlig blive overbelastet. Sker det, så vil det føre til, at det ikke kan lede vandet væk i tide.

Fungerer kloaknettet ikke optimalt, kan det få konsekvenser for dig som boligejer. Det vil nemlig føre til, at andet bliver presset tilbage ind i huset. Her kan det trænge ind på flere steder – f.eks. kan det blive presset op gennem en gulvrist i kælderen.

Der kan også opstå en akut vandskade, hvis vandet trænger ind gennem sprækker i gulvet eller vinduer og døre. Står det meget slemt til, og kloaksystemet for alvor er kommet på arbejde, kan det endda ende med at blive presset op gennem husets toiletter.

En vandskade kan dog også være forårsaget af mange andre ting. Blandt andet kan et sprængt vandrør også føre til en stor mængde skade. Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt at handle hurtigt, så du kan begrænset omfanget af skaden.

Hvad gør man, hvis en vandskade opstår?

En vandskade kan blive rigtig dyr for dig som boligejer. Netop derfor er det vigtigt, at du reagerer hurtigt, hvis der er optræk til det. Ved du ikke, hvad du skal gøre i denne forbindelse, så læs med herunder:

Begræns skaden

Det første du bør gøre, er at finde ud af, hvor vandet kommer ind. Dernæst skal du forsøge at begrænse skadens omfang. Det kan du gøre på flere måder, men målet er naturligvis at lukke eller begrænse åbningen, hvor vandet kommer ind.

Hvis det ikke er muligt, og vandet bliver ved med at trænge ind, kan du forsøge at dække det til. Du kan f.eks. bruge et håndklæde, der kan suge vand. Det er ikke en vedvarende løsning, men du kan bruge det som midlertidig løsning, indtil en VVS’er ankommer.

Du bør også sørge for at fjerne ting, der ikke kan tåle at være i kontakt med vand. Hvis du har tæpper, møbler eller lignende, som ikke kan tåle det, skal det væk hurtigst muligt. Er du ikke hurtig nok, kan du ende med en masse ødelagte møbler.

Sug vandet væk

Det er meget vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at få vandet fjernet hurtigst muligt. Hvis du selv vil stå for det, skal du købe eller leje en dykpumpe eller en vandstøvsuger. Det er maskiner, der er lavet specifikt til at enten suge eller pumpe vand væk fra huset.

Ser du helst fri for at skulle rode med maskiner og bruge tid på dette arbejde? I så fald kan du heldigvis blot lade en VVS’er om det. Et VVS-firma har nemlig de maskiner, der skal bruges, og kan derfor også rykke ud med det samme.

Hertil har de også erfaring med den type arbejde. Det er din sikkerhed for, at du får et optimalt resultat, hvor alt vand er væk. Står du selv for det, er det ikke sikkert, at resultatet bliver lige så godt. Det er endnu en god grund til at lade en VVS’er om det.

Slip af med fugten

Det er ikke nok, at du kommer af med vandet. Det er mindst lige så vigtigt, at du kommer af med den fugt, der følger med. Når du har fået fjernet det vand, der er havnet i din bolig, er næste skridt at få tørret rummet. Det er vigtigt, at du sørger for at gøre dette hurtigst muligt.

Hvis du nåede at reagere, inden der kom for meget vand ind i boligen, kan det måske gøres med gennemtræk. Det er dog slet ikke sikkert, at det er nok. Derfor kan det potentielt være nødvendigt at leje eller købe grej, der kan bruges til formålet.

Hvis det er blevet meget fugtigt i boligen, kan det nemlig være nødvendigt at sætte en affugter til. Det er en særlig maskine, der kan trække fugten ud af luften.

En VVS’er er altid klar til at rykke ud

Du kan desværre ikke selv styre, hvornår du bliver ramt af en vandskade. Sker det, at der opstår en akut vandskade, hvor der skal handles hurtigt, så bør du ikke tøve med at hyre en VVS’er. Mange firmaer har en døgnvagt til denne type opgaver, som man kan kontakte døgnet rundt.

Har du brug for assistance udenfor normal åbningstid, skal du som regel betale dobbelt takst. Det er dog penge, der er godt givet ud, da det kan vise sgi at være småpenge i forhold til, hvad det vil koste at udbedre store vandskader.