Bosch varmepumpe

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

En varmepumpe fra Bosch kan være den rigtige løsning for dig, der er miljøbevidst og derfor gerne vil undgå at varme din bolig op med elvarme, olie eller naturgas. En varmepumpe er en utrolig miljøvenlig løsning, da den ikke udleder partikler, som er skadelige for mennesker, natur og dyr.

Det kan også være, at du ikke har adgang til fjernvarme, og derfor har tænkt på at få en varmepumpe. Uanset hvad er en varmepumpe værd at overveje, da den er økonomisk, miljøvenlig og nem at installere.

Der findes imidlertid mange slags varmepumper med forskellige funktioner og til forskellige priser, og der findes helt sikkert en varmepumpe, der passer til dine behov. Med en varmepumpe fra Bosch er du sikret god kvalitet. Desuden er Bosch varmepumper nogle af de mest støjsvage varmepumper samt dem, der giver dig den bedste besparelse.

Inden du vælger en varmepumpe, er der nogle ting, du bør tage højde for. Du skal tænke på:

  • Hvornår dit hus er bygget
  • Husets isolering – er dit hus dårligt isoleret, slipper varmen ud
  • Husets størrelse – hjælper dig med at vurdere, hvilken slags varmepumpe du bør anskaffe dig

Hos VVS-oversigt kan vi guide dig i den rigtige retning, når du skal finde ud af, om en varmepumpe fra Bosch er den rigtige løsning for dig, samt hvilken du i så fald skal vælge. Vi hjælper dig også gerne med at finde en VVS-installatør, uanset hvor i Danmark du bor.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes tre forskellige former for varmepumper. Nedenfor har vi lavet en gennemgang af hhv. luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarmepumper. Så kan du blive klogere på, hvilken varmepumpe der er den rigtige for dig.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er den billigste varmepumpe ud af de tre nævnte her. Modsat en luft til vand varmepumpe og en jordvarmepumpe, giver en luft til luft varmepumpe dig kun rumvarme og ikke varmt brugsvand. Det betyder også, at det er den mest simple varmepumpe, da den ikke kræver, at du har vandbårne radiatorer eller gulvvarme. Du skal vælge en luft til luft varmepumpe, hvis du har et sommerhus eller en mindre bolig. Den kan også sagtens fungere som supplement, hvis du, ud over varmepumpen, har en anden form for varmekilde i din bolig.

Bosch har et godt udvalg af luft til luft varmepumper med forskellige funktioner, så du kan vælge den varmepumpe, der passer bedst til dig og dine behov. Nogle varmepumper har f.eks. bevægelsessensorer eller en funktion, der gør, at din boligs temperatur reduceres til 10 grader, hvis boligen ikke er i brug.  På den måde sparer du nemt penge på din varmeregning.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en god løsning til en helårsbolig. Modsat luft til luft varmepumpen, giver luft til vand varmepumpen dig både varme til din bolig samt varmt brugsvand til dine vandhaner. Dermed kan du altså spare yderligere på varmeregningen. Det betyder også, at en luft til vand varmepumpe kræver, at du enten har gulvvarme eller vandbårne radiatorer. Derudover skal du have plads til varmepumpens ude-del.

Den er miljøvenlig og billig at anskaffe sig, men lidt dyrere end en luft til luft varmepumpe. Ligesom en luft til luft varmepumpe, kan en luft til vand varmepumpe også nedkøle din bolig, dog meget billigere, fordi den ikke anvender køling aktivt, som en luft til luft varmepumpe. En luft til vand varmepumpe afkøler på en passiv måde ved at lade koldt vand løbe gennem din boligs varmerør.

Luft til vand varmepumpen fungerer på den måde, at varmepumpens ude-del, der sidder på ydersiden af din bolig, optager varme. Varmepumpens del, der placeres inde i huset, sørger for at cirkulere varmen rundt i din boligs radiatorsystem. Du kan også vælge en luft til vand varmepumpe hvor den del, der installeres indenfor, har en varmtvandsbeholder. På den måde udnyttes varmen i luften, selvom den blot er minus 20 grader.

Bosch har luft til vand varmepumper i flere prisklasser og med forskellige funktioner. Uanset hvilken varmepumpe du vælger, er du altid sikret god kvalitet.

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe er den mest miljøvenlige varmepumpe. Det er den, da dens energikilde er solen og vinden. Derfor er den ekstremt effektiv, og du kan spare en del penge samt reducere CO2 og partikeludledning med noget, der nærmer sig hundrede procent. En jordvarmepumpes energikilde er   den varme fra solen, der er oplagret i jorden. Den fungerer på den måde, at en slange, der er gravet ned i jorden, opsamler jordens energi. Denne energi transporteres, ved hjælp af jordvarmepumpen, ind i din bolig. Du får både varmt vand og varme til dine radiatorer hele året rundt med en jordvarmepumpe.

Jordvarmepumper egner sig godt til helårshuse og kræver, at dit hus har enten radiatorer eller gulvvarme, der er vandbåren. Desuden kræver det, at du har et haveareal, hvor jordvarmepumpen kan installeres. Som nævnt er det den mest miljøvenlige varmepumpe sammenlignet med en luft til luft varmepumpe og en luft til vand varmepumpe, men det er dog også den dyreste og mest omfattende løsning af de tre nævnte varmepumper her. Til gengæld er det den, der giver dig den bedste besparelse på sigt, så det er en god og langsigtet investering.

Selvom installationen kan være omfattende, er det nemt og enkelt at have en jordvarmepumpe, da den ikke kræver vedligeholdelse og har en lang levetid. En jordvarmepumpe fås i øvrigt som vandret eller lodret løsning, hvor den lodrette er den dyreste. Til gengæld kræver den lodrette løsning mindre plads end den vandrette.

Som du kan se, er der altså mange muligheder, når det kommer til valg af varmepumpe samt mange fordele. Fælles for Bosch varmepumperne er:

  • At de er miljøvenlige, fordi de ikke udleder skadelige stoffer
  • At de hver især er en billig varmekilde, fordi de hurtigt reducerer din varmeregning
  • At de er forholdsvis simple at installere og vedligeholde

Det er altid en god idé at spørge en VVS’er til råds, inden du køber en varmepumpe. Hos VVS-oversigt er vi klar til at vejlede og rådgive dig, inden du beslutter dig helt for, hvilken Bosch varmepumpe du bør anskaffe dig.