Panasonic er en af verdens største producenter af forbrugerelektronik. Det japanske firma har lidt over hundrede år på bagen – og solide erfaringer fra snart sagt alle produktionsområder i industrien: Belysning, biler, fly, fjernsyn, barbermaskiner – og naturligvis varmepumper og temperaturregulering.
Varmepumper og aircondition produceres til boligejere og store og små ejendomme over alt i verden. Her på vores breddegrader er det i sagens natur varmepumperne, der er mest salg i. Og det er en produkttype, som de sparsommelige og miljøbevidste danskere i høj grad har taget til sig.
Er du en boligejer, der bor i et velisoleret hus – men stadig synes, at varmeregningen er lige i overkanten? Har du et anneks eller et sommerhus, der trænger til ekstra varme? Eller har du måske en virksomhed, der gerne skulle have sin opvarmning på en økonomisk og klimavenlig måde?
Hvis det er tilfældet, så spilder du ikke tiden ved at læse mere om varmepumper fra Panasonic.
Varmepumper falder overordnet i to kategorier, og Panasonic har et stort udvalg af begge typer på markedet: Luft til vand – og luft til luft.
Luft til vand varmepumper indhenter varme fra luften udendørs, og tilfører varmen gennem varmerørene i boligen. En luft til luft varmepumpe genererer varmen på samme måde, men fordeler den gennem luftstrømmene i rummene, den er tilknyttet.
Hvis ejendommen er fornuftigt isoleret, kan en korrekt installeret og veldimensioneret varmepumpe medvirke til, at du opnår store besparelser på varmeregningen. Men en luft til vand varmepumpe er ikke en helt lille investering, og alle varmepumper bør monteres af en autoriseret fagmand. Derfor er det også en god ide at søge professionel hjælp og vejledning allerede fra starten i købsfasen.
Hold vvs-oversigt.dk åben i en fane på din computer eller tablet mens du søger. Så har du hele tiden adgang til det oplagte sted at finde information og indhente tilbud. Du kan finde meget mere information om Panasonics gode og brede udvalg af varmepumper. Og samtidig kan du hurtigt komme i forbindelse med en lokal VVS’er og få et uforpligtende tilbud – eller en nyttig samtale om dit kommende varmeanlæg.
Hvad er prisen på en Panasonic varmepumpe?
Varmepumper er industriprodukter, der købes og sælges på markedet. Men en god varmepumpe bør i højere grad betragtes som en investering. Den simple anskaffelsespris på en luft til luft varmepumpe er måske ikke højere, end at det kan betragtes som en overkommelig udgift.
Anskaffelsesprisen for en luft til luft varmepumpe, uanset mærke, kan eksempelvis være mellem 4.000 kr. og 12.000 kr. Priserne for luft til vand varmepumper vil ofte være flere gange priserne, som luft til luft-pumperne sælges for – men de genererer jo også det varme vand til boligen.
Det gælder både for luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper, at de skal være egnede til de konkrete forhold i boligen for at kunne tjene sig ind. Du bør derfor altid undersøge, hvad du kan spare, inden du køber en varmepumpe. Det er nemlig ikke sikkert, at alle kan spare lige meget på varmeregningen, selvom de køber en god varmepumpe.
En af grundene til, at det altid anbefales, at man rådfører sig med en professionel, er, at det ikke er helt så enkelt at regne sin potentielle besparelse ud. Det er nemlig ikke gjort med at se på varmeregningen og prisen på varmepumpen.
Dit hus har faktisk stor indflydelse på, hvordan varmepumpen virker, og hvilken varmepumpe du skal vælge. Meget simpelt sagt: De to vigtigste faktorer, du skal tage i betragtning, er kvadratmeter og isolering.
Med alle varmeanlæg gælder det, at jo bedre isoleret rummet er – desto mindre energi bruges der for at holde rummet opvarmet. Og det gælder selvfølgelig også for varmepumper. Selvom varmepumpen genererer varme fra den omgivende luft – og kan være mere effektiv end eksempelvis et oliefyr – så er det stadig en installation, der skal bruge strøm for at fungere.
Man kan forestille sig en situation, hvor det vil være bekosteligt at gå over til varmepumpe – fordi huset ikke er optimalt isoleret, og det vil være for dyrt, når man også skal have fjernet det gamle varmeanlæg. Men tilsvarende kan man også forestille sig en situation, hvor det netop giver mening at forbedre isoleringen – samtidig med at man går over til varmepumpe.
Tilsvarende logisk er det, at jo større et areal, der skal varmes op, jo mere energi er der brug for. En stor ejendom vil typisk kræve en større – og dermed dyrere varmepumpe. Du kan omvendt også risikere at købe en varmepumpe, der er unødvendigt stor. På den måde kan det gå ud over din økonomiske besparelse.
Her er en række af ting, du bør tænke på, når du overvejer at investere i en varmepumpe:
- Konkret behov: Hvilket hus – eller hvilke rum skal varmes op?
- Type af varmepumpe: Er en luft til vand – eller en luft til luft-pumpe bedst til formålet?
- Isolering: Er mit hus godt isoleret, eller kan det blive bedre?
- Areal: Hvor stor en pumpe er der brug for?
- Eksisterende anlæg: Skal det gamle varmeanlæg først afmonteres?
- Vejledning: Konsulter altid en autoriseret installatør.
- Besparelse: Vurder udgifter og besparelse – både på langt og kort sigt.
- Sammenligning: Indhent flere priser og tilbud på varmepumper og installation.
Det er gode forholdsregler, du kan huske på, uanset om du ender med at købe en ny varmepumpe eller ej.
Panasonic varmepumper sælges til forskellige priser, alt efter type og størrelse. Og sådan er det naturligvis også med andre mærker. Nogle forhandlere har ekstra megen erfaring med Panasonics produkter, og de vil måske give et godt tilbud på både varmepumpen og installationen.
Hvordan bliver min varmepumpe installeret?
Det vil stort set altid være en autoriseret fagmand, der installerer din varmepumpe. Også selvom det er en diskret luft til luft varmepumpe, der skal hænge på væggen i gangen.
Det kan ikke anbefales, at du selv udfører arbejdet. Hvis du vil sikre dig, at investeringen i varmepumpen medfører den optimale besparelse i sidste ende, så skal varmepumpen også være optimeret til de eksakte forhold i bygningen.
I forbindelse med købet bør du også huske at spørge til leverandørens serviceordning – og til, om der er noget, du kan eller skal gøre, hvis anlægget ophører med at virke optimalt. Det er også oplagt at vælge en installatør, som har god erfaring med et førende varmepumpemærke.
Hvor lang tid det tager at installere varmepumpen, det afhænger selvfølgelig af flere forskellige faktorer: Er der tale om nybyggeri? Eller er der et eksisterende varmeanlæg, som først skal afmonteres? Pladsen, hvor udedelen skal stå – og stedet, hvor indedelen skal monteres, spiller selvfølgelig også ind.
Hvis det er en luft til vand varmepumpe, så skal der etableres forbindelse til boligens varmerør, som ikke altid er lige nemme at gå til. Varmepumpen har elektroniske dele, som også skal sættes op. Udedelen skal opstilles med afstand til soveværelset. Og ikke for tæt på naboen. Typisk kan hele processen vare 1 til 2 dage, men det vil variere fra hus til hus.
Er der tilbud på Panasonic varmepumper?
Der er mange forskellige forhandlere, der sælger Panasonics varmepumper. Eksklusivt eller sammen med andre mærker. Og det er ganske sandsynligt, at der er en, som har en Panasonic varmepumpe på tilbud.
Salgskampagner med prisnedsættelser forekommer naturligvis også når varerne er varmepumper. Og det er helt klart noget, det er værd at holde øje med, når det gælder prisen på din Panasonic varmepumpe.
I denne sammenhæng er et tilbud også noget, du selv henter. Når vi tænker på tilbud, er det typisk gule skilte med udsalgspriser, vi ser for det indre blik. Hvis vi derimod tænker på tilbud mere generelt – som den pris, varen bliver tilbudt til – så er det nemmere at se det som noget, vi selv har indflydelse på, når vi vil gøre en god handel.
Med en så væsentlig og potentielt omfattende investering, som en varmepumpe kan være, er det vigtigt at se på alle forhold, der gør sig gældende. Når du har samlet den viden, der er nødvendig for kunne vælge den rette varmepumpe, er sammenligning en god vej frem.
Indhent flere tilbud – og kontakt gerne flere forskellige professionelle installatører. Også selvom du allerede har valgt hvilket mærke, det skal være.
Skab overblik med kontakt til lokale professionelle
Virksomheder, der sælger varmepumper findes overalt i hele landet. Du kan med fordel starte ved at blive der, hvor du er: På vvs-oversigt.dk. Med få klik på musen kan du finde en VVS’er i lokalområdet, som kan rådgive og vejlede om alt vedrørende din nye varmepumpe.
Lokal forankring er en fordel når det kommer til store installationer som varmepumper. Installatøren skal sandsynligvis bese din bolig og dit nuværende varmeanlæg – også i rådgivningsfasen. Det skader heller ikke at kunne komme forbi i åbningstiden til en uformel snak.
Det rigtige overblik og et solidt sammenligningsgrundlag er altafgørende, og vvs-oversigt.dk gør det hele nemmere. Gør brug af de praktiske links på siden, når du vil indhente tilbud på varmepumper; det er gratis og uforpligtende.