Varmepumpe eftersyn pris

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Vidste du, at eftersyn af varmepumper faktisk er lovpligtige? Hvis du har en luft til vand-varmepumpe, eller en jordvarmepumpe, så har du højst sandsynligt pligt til at få den efterset af en autoriseret fagkyndig hvert år.

Er du en af de mange danske husejere, der overvejer at investere i en varmepumpe – så bør du også være opmærksom på service og eftersyn. Alle mekaniske, elektriske og vandførende installationer kan have gavn af at blive efterset med jævne mellemrum.

Hvis du bor i en ejendom med varmepumpe, så kender du sikkert allerede til lovkravet om eftersyn. Men måske, du kan have gavn af at læse om de udbud af eftersyn, der findes på markedet, og hvad de indeholder.

Vvs-oversigt.dk er en side, som egner sig rigtig godt til det. Med få klik kan du se – og kontakte professionelle VVS’ere i hele landet, og finde en, der er placeret tæt på dig. Hvis du vil se – eller sammenligne priser for et varmepumpe-eftersyn, så er det en rigtig god fremgangsmåde. Du kan også læse meget mere om varmepumper generelt. Hvad fordelene er, de forskellige typer og kendte producenter.

Hvorfor skal jeg bestille eftersyn til min varmepumpe?

Årsagen til, at varmepumper falder ind under kravet om eftersyn, er det kølemiddel, som de bruger. Langt de fleste varmepumper indeholder så meget kølemiddel, at de skal efterses årligt. Teoretisk set kan du have en varmepumpe, der ikke indeholder den kritiske mængde, men det er ikke sandsynligt.

Hvis du selv vil sætte dig ind i de præcise regler, kan de findes i Bekendtgørelse om anvendelse af trykbærende udstyr. Måske undrer du dig over, hvad det har at gøre med dit private varmeanlæg. Men reglerne om såkaldt trykbærende udstyr indeholder også bestemmelser om køleanlæg og varmepumper.

Det er en bekendtgørelse, som stammer fra Beskæftigelsesministeriet. Og det, det egentlig handler om, er sikkerheden for dem, der omgås – og arbejder med udstyret. I dette tilfælde altså varmepumperne.

For dig som almindelig husejer betyder det, at din varmepumpe altid er i god stand. Mange overtager en varmtvandsbeholder – eller flytter ind i et hus med fjernvarme – uden at vide, hvordan det fungerer. Eller om det kunne blive bedre.

Fra din varmepumpe bliver installeret, og til den en dag tages ud af drift, kan du være tryg ved, at den bliver tilset – og repareret, hvis der er noget galt.

Hvad er prisen for et varmepumpe-eftersyn?

Omkostningerne ved at få varmepumpen efterset kan variere en del. Det vil sige, at det kan være forskelligt fra VVS-firma til VVS-firma og fra montør til montør. Eftersyn af varmepumper tilbydes til ret forskellige priser. Men generelt vil du nok skulle regne med over 900 kr.

Hvis du har en varmepumpe, har du måske også en aftale med montøren, om at han varetager det årlige tilsyn. En form for servicekontrakt. Det er en ret udbredt løsning. Og det kan have indvirkning på prisen for varmepumpe-eftersynet, alt efter, hvad der er aftalt.

Du kan naturligvis også finde en pris for et enkelt eftersyn af din varmepumpe. Det kan være relevant, både som et lovpligtigt eftersyn – og hvis du er usikker på, om pumpen virker optimalt. De priser, som firmaerne oplyser på deres hjemmesider, ligger almindeligvis mellem 900 – og 1100 kr. Servicebesøg kan godt koste lidt mere end det.

For et såkaldt eftersyn kan det måske virke en anelse dyrt. Men en varmepumpe er netop en investering. Og langt, langt de fleste, der køber en varmepumpe, gør det fordi, de kan spare betragteligt i deres personlige varme – og energiregnskab.

Hvad indebærer et eftersyn af en varmepumpe?

For prisen, du betaler for et varmpumpe eftersyn, får du gennemset installationen fra ende til anden. Alle fejl og utætheder vil blive fundet. Typisk vil du også få rengjort og desinficeret flere af varmepumpens væsentlige dele. Selve dens funktion og drift vil blive kontrolleret. Endelig bliver der skrevet en synsrapport – og du kan dokumentere, at lovkravet om det årlige eftersyn er opfyldt.

Du kan også se det som en del af den vedligeholdelse, der alligevel vil skulle til for at sikre varmepumpen en lang levetid og en optimal drift. Eftersynet af varmepumpen kan være med til at holde driftsomkostningerne nede.

Find prisen på din varmepumpes næste eftersyn

Med varmepumper – som med næsten alle andre installationer – gælder det, at korrekt brug, vedligehold og eftersyn følges ad. Er du interesseret i at læse mere om de vandførende installationer i hjemmet, som vi dagligt drager nytte af? Eller kan du se fordele i at købe en varmepumpe – og vil du vide mere om priser på montering, drift og eftersyn? Den autoriserede fagkundskab er aldrig langt væk med vvs-oversigt.dk. Via landsdelsoversigten eller de forskellige links på siden kan du finde VVS’ere i hele Danmark, som kan hjælpe med spørgsmål eller praktiske opgaver.