Varmepumpe installation

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Montering af varmepumpe er ikke en opgave, du selv bør udføre. Faktisk er der dele af montering, som du ikke må udføre selv, da de kræver autorisation. I stedet for at rode med dele af installationen selv, er det som regel en bedre beslutning af udlicitere det hele.

Derfor bør du ikke selv montere din varmepumpe

Der er flere gode grunde til, hvorfor du ikke selv bør stå for installationen af din varmepumpe. En af dem er, at der er dele af en varmepumpe installation, som du ikke selv må stå for. Andre aspekter må du gerne stå for, men det er bedre at overlade det til en professionel.

I forbindelse med installation af varmepumpe er der nemlig en del ting, der kan gå galt. For at sikre, at det ikke sker, bør du lade en erfaren person med den rette ekspertise stå for det. Dermed er du sikker på, at der ikke opstår fejl og mangler i forbindelse med installationen.

Det er naturligvis gældenden i forhold til både installation af luft til luft varmepumpe og en installation af luft til luft varmepumpe. I begge tilfælde er der nemlig mange ting, der kan gå galt, og derfor kan det ikke anbefales, at du selv give dig i kast med det.

Sikkerhed for optimal ydeevne

Når du lader en erfaren fagperson stå for at installere din varmepumpe, sikrer du ikke kun, at der ikke går ting galt. Du sikrer også, at den bliver installeret af en person, der ved, hvordan han eller hun skal få den til at give en optimal ydeevne.

Det vidner om, at der ikke er nogen grund til at give sig i kast med det selv. Det bliver kun forstærket af, at det som regel ikke er specielt dyrt. Derfor er pengene rigtig godt givet ud, hvis du beslutter dig for at hyre en fagperson til monteringen af din varmepumpe.

Hvad koster installation af varmepumpe?

De fleste, der skal have installeret en varmepumpe, har et ønske om at vide, hvad det vil koste. Det er dog svært at give et konkret svar på dette, da det varierer rigtig meget. Det varierer både i forhold til varmepumpen, der skal installeres, men også fra montør til montør.

Du kan dog forvente, at monteringen af en varmepumpe vil koste mellem 3.500 kr. og 5.000 kr. Her er det dog vigtigt at nævne, at dette kun er prisen for monteringen. Det vil sige, at selve varmepumpen ikke er en del af denne pris.

Køber du din varmepumpe direkte hos en montør, vil der ofte være installation med i prisen. Derfor er det vigtigt at undersøge dette, når du køber din varmepumpe. Har du allerede købt en varmepumpe, du blot skal have installeret, vil prisen være som angivet herover.

Må man installere en varmepumpe selv?

Du må som sådan gerne installere din varmepumpe selv, såfremt det er en luft til luft-varmepumpe. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at det ikke er en opgave, der kan klares på få minutter. Derimod er det en relativt omfattende opgave.

Er der tale om en luft til vand-vandpumpe eller et helt jordvarmeanlæg, skal opgaven altid varetages af en autoriseret installatør. Er det en af disse ting, du skal have installeret, må du derfor ikke give dig i kast med det på egen hånd.

Hvis det i stedet er en luft til luft-varmepumpe, må du gerne varetage opgaven selv. Det betyder dog ikke, at det er en god idé. Som tidligere angivet, er der nemlig mange ting, der kan gå galt i denne sammenhæng. Derfor bør det altid overlades til en professionel fagperson.