Varmepumpe service - Få billig VVS service af varmpepumpe

Varmepumpe service

Har tid til din opgave

tickModtag et tilbud i dag

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Det er vigtigt, at du husker at servicere og vedligeholde din varmepumpe. For at sikre, at det fortsætter med at fungere upåklageligt, er det nemlig nødvendigt med regelmæssige eftersyn.

Heldigvis er det noget, du kan overlade til andre, hvorfor du slipper for selv at udføre det. Har du en varmepumpe derhjemme, er det derfor nødvendigt, at du hyrer nogen til at servicere den med jævne mellemrum.

Hvorfor er varmepumpe service nødvendigt?

Faktisk er det et lovpligtigt at få serviceret din varmepumpe én gang om året. Derfor skal du årligt sørge for at få udført et varmepumpe lovpligtigt eftersyn, men dog kun, hvis din varmepumpe har en fyldning på over 1 kg kølemiddel.

Langt de fleste varmepumper er omfattet af dette, da det kun er få modeller, der ikke har 1 kg kølemiddel. Har du en model, der har mindre end 1 kg kølemiddel, kan du nøjes med at få udført et varmepumpe service hvor ofte du end vil. Det anbefales dog fortsat få det gjort én gang om året.

Når det er tid til at udføre et service varmepumpe, bør du overlade det til en professionel. Det er nemlig de færreste, der ved, hvordan de tjekker op på mekanikken bag, om kølemidlet lækker mv. For at sikre, at eftersynet er udført korrekt, bør det derfor overlades til en professionel.

Har du en varmepumpe, der skal serviceres, skal du derfor finde en fagperson, der kan hjælpe dig. Her kan du glæde dig over, at uanset hvor i landet du bor, er der mange firmaer, der kan hjælpe. Derfor bør det ikke være problematisk at finde nogen, der kan håndtere dit serviceeftersyn.

Hvad indebærer et varmepumpeservice?

Sørger du for at vedligeholde din varmepumpe, forøger du ikke blot dens levetid. Det medfører også, at den altid leverer en optimal ydeevne. Netop derfor er det også vigtigt, at du husker at få udført det årlige servicetjek.

I forbindelse med et serviceeftersyn er der flere ting, der udføres. Blandt andet bliver der udført en kontrol af fordamper og kondensator. Derudover sørger teknikeren også for en rensning af indvendige filtre. Er der mistanke om lækage af kølemiddel, bliver kølemiddelfyldning tjekket.

Sørger du for at overlade opgaven til en fagperson, er du dog i gode hænder. Gør du det, er du sikker på, at du ikke skal bekymre dig om fejl og mangler, indtil næste serviceeftersyn. Det er endnu en grund til, at arbejdet altid bør udliciteres.

Hvad koster et varmepumpe service?

Det er vanskeligt at give et konkret svar på dette spørgsmål. Der er nemlig mange elementer, der har indflydelse på prisen. Bl.a. er der forskel på prisen, afhængigt af, om du skal have serviceret en luft til luft- eller luft til vand-varmepumpe.

Er der tale om en luft til luft-varmepumpe, kan du forvente en pris på mellem 1.000 og 1.500 kr. Er der i stedet tale om en luft til vand-varmepumpe, er prisen en kende højere. Her kan du forvente, at det vil koste dig mellem 2.000 og 2.500 kr.

I og med, at det er lovpligtigt, er der ikke nogen vej udenom serviceeftersynet. Du kan dog selv gøre en indsats for at spare penge. Det kan du gøre ved at indhente tilbud fra flere firmaer, som du dernæst kan holde op mod hinanden, for at finde det bedste.

Da de fleste serviceeftersyn dækker over det samme, er det i høj grad pris, der skal være i fokus, når du skal vælge, hvem der skal stå for eftersynet af din varmepumpe. Du skal dog forvente, at de fleste tilbud vil befinde sig i det prisleje, der er angivet herover.