Varmepumpe sommerhus

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Der findes ikke noget som en smuttur til sit eget private sommerhus, når sommeren hænger over landet, eller når tiden tillader, at du kan tage en forlænget weekend i de hyggelige omgivelser i løbet af efterår eller vinter.

Der er med andre ord rigtig mange fordele forbundet med at eje et sommerhus. Men hvis du er sommerhusejer, ved du også godt, hvor dyrt det kan være at varme huset op om vinteren eller om efteråret.

Mange sommerhuse varmes nemlig ved hjælp af el-radiatorer, hvilket er en både ineffektiv og dyr måde at få varme i stuen på. Derfor går du måske med drømme om at udskifte dine dyre el-radiatorer med en mere effektiv og derved billigere opvarmningsform, som både kan give dig varme, når du har brug for det, og som kan køle sommerhuset ned, når du er der om sommeren.

Til det formål er en luft til luft varmepumpe til sommerhus helt perfekt. En sommerhus varmepumpe kan bringe din varmeregning betydeligt ned i de kolde måneder, og fordi en luft til luft varmepumpe også kan sende kold luft ind i din bolig, er den også et perfekt værn mod sommervarmen.

Derfor er en varmepumpe sommerhus et rigtig godt valg, der giver dig to muligheder i én og samme løsning.

Hvis du gerne vil installere en varmepumpe sommerhus, kan du kontakte en professionel installatør, som kan hjælpe dig med at sætte det hele op, så der er helt styr på både opvarmning og afkøling, næste gang du skal en tur i sommerhus.

Du kan finde en professionel VVS-installatør lige her hos vvs-oversigt.dk, hvor vi giver dig et overblik over VVS’ere i hele Danmark, så du altid nemt kan finde en VVS’er installatør, der arbejder i området omkring dit sommerhus.

Varmepumpe luft til luft sommerhus – det bedste valg?

Der findes flere forskellige typer af varmepumper, men det er hovedsagligt én type, som egner sig til sommerhuse. Der findes luft til vand varmepumper, som kan varme vand op i din bolig, men det er en rigtig dyr løsning, og da du typisk ikke vil opholde dig så meget i dit sommerhus om vinteren, er det ikke det bedste valg rent økonomiske.

Det samme gælder for varmepumper, der udnytter jordvarme, da også disse installationer er rigtig dyre, hvorfor det ikke kan svare sig at lave til et mindre sommerhus, der ikke bliver brugt så meget om vinteren.

Derfor vil en luft til luft varmepumpe sommerhus ofte være det bedste valg, da disse er de absolut billigste varmepumper, hvorfor de fleste sommerhusejere kan se en gevinst i at vælge disse varmepumper fremfor de andre og langt dyrere varmepumper.

Med en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus vil du altid have mulighed for at få varm luft ind i dit sommerhus, hvilket er en god løsning i et mindre hus som et sommerhus, hvor rummene er små og derfor kan holde på varmen.

Og så er en stor fordel ved en luft til luft varmepumpe som nævnt også, at den kan bruges som aircondition om sommeren, så du kan sove køligt på de varme sommernætter, og så du kan holde de ekstra varme dage ud, når du bruger hele din sommerferie i dit dejlige sommerhus.

Spar penge på varmeregningen med en varmepumpe i sommerhus

Hvis du varmer dit sommerhus op via el-radiatorer, er der rigtig mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe sommerhus, hvis du ofte bruger dit sommerhus i de kolde måneder.

Men hvordan hænger det lige sammen, når en varmepumpe også bruger strøm for at skabe varme? Grunden til, at er en varmepumpe er billigere i drift, er, at den er mere effektiv end en el-radiator.

Derfor bruger en varmepumpe kun cirka en fjerdedel af den strøm, som en el-radiator bruger for at skabe den samme varmeenergi, hvilket i sidste ende betyder, at du kommer til at ende med en varmeregning i dit sommerhus, som er er fjerdedel af det, du betaler i skrivende stund, hvis dit sommerhus opvarmes med en el-radiator.

Det bliver med andre ord mange tusinde kroner, som du kan spare på årlig basis ved at skrotte dine el-radiatorer og investere i en varmepumpe sommerhus i stedet for.

Og hvis dit sommerhus er afhængig af en brændeovn i stedet for el-radiatorer for at blive varmt om vinteren, er der faktisk også mange fordele at hente ved at udskifte brændeovnen eller i det mindste supplere den med en varmepumpe.

Al det arbejde, som er forbundet med at passe en brændeovn, slipper du nemlig for ved at vælge en varmepumpe sommerhus. Med en varmepumpe skal du ikke kløve brænde og slæbe det ind i huset, du skal ikke fjerne sod og aske, og der er generelt meget lidt arbejde forbundet med at vedligeholde en varmepumpe sommerhus sammenlignet med en brændeovn.

Få en billig varmepumpe til sommerhus

Den helt store fordel ved at vælge en luft til luft varmepumpe sommerhus er, at den er billig at købe og billig at drive. Du kan som nævnt komme til at spare mange penge ved at bruge en varmepumpe til opvarmning fremfor el-radiatorer, men selve varmepumpen er faktisk også rigtig billig.

Der er dog forskellige ting, som afgør, hvor meget du kommer til at betale for din varmepumpe sommerhus. Her er især størrelsen på dit sommerhus afgørende for, hvor dyr en varmepumpe du skal købe.

Et større sommerhus kræver nemlig en større varmepumpe for at blive opvarmet, og derfor skal du med et stort sommerhus også betale mere for din varmepumpe. Har du et mindre sommerhus, kan du til gengæld nøjes med en mindre og billigere model.

Også producenten af varmepumpen er med til at afgøre, hvor meget din nye varmepumpe kommer til at koste. Forskellige producenter har forskellige priser, og det kan derfor betale sig at undersøge markedet lidt, inden du går ud og køber en varmepumpe sommerhus. Et populært valg er dog en varmepumpe sommerhus panasonic, som giver dig en god ydelse for en god pris, og som af mange betragtes som den bedste varmepumpe til sommerhus.

Andre fordele ved at købe en varmepumpe sommerhus

Hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at investere i en varmepumpe til dit sommerhus, kan du måske overbevises af, at en varmepumpe sommerhus er rigtig nemt at installere.

Hvis du køber en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus, kan installationen klares lynhurtigt af en professionel, hvilket er med til at gøre disse varmepumper til en billig løsning for dit sommerhus.

Derudover har varmpumpen den fordel, at du kan slippe for at installere radiatorer i dit sommerhus, hvis du ikke allerede har dem. En varmepumpe sommerhus varmer dit sommerhus op via en enkelt montering på væggen, og så er du klar til at få både varme og kulde direkte ind i stuen eller soveværelset.

Ulempen ved en varmepumpe sommerhus

Hvis du beslutter dig for at vælge en luft til luft varmepumpe i dit sommerhus, skal du være opmærksom på, at denne type af varmepumpe ikke kan bruges til at opvarme vand med.

Det er kun luft til vand varmepumper, som kan producere varmt vand i dit sommerhus, men disse varmepumper er som nævnt en helt del dyrere at købe og installere, og det er derfor ikke nødvendigvis en god løsning, hvis du ikke bruger dit sommerhus så meget om vinteren.

Vælger du en luft til luft varmepumpe, skal du således være opmærksom på, at du skal have et andet system, som kan give dig varmt vand til opvasken, dine brusebade og så videre.

Kan du få tilskud varmepumpe sommerhus?

Du har måske hørt, at det er muligt at få tilskud fra det offentlige, som kan hjælpe dig i din udgift til en ny varmepumpe. Og det er da også rigtigt, at det er muligt at få tilskud til en varmepumpe, men der er visse krav, du skal opfylde, før det er muligt at få tilskuddet.

Et af disse krav er, at boligen skal være en helårsbolig, før du kan få tilskud til at skifte til en grøn opvarmningsform som en varmepumpe. Derfor kan du som udgangspunkt ikke få tilskud til din varmepumpe i sommerhuset, da huset ikke har status som helårsbolig.

Få professionel hjælp til at installere din varmepumpe sommerhus

Leder du efter en dygtig og professionel installatør, som kan klare installationen af din varmepumpe i sommerhuset? Så skal du kigge med her hos vvs-oversigt.dk. Her får du nemlig et overblik over hele det danske VVS-marked, hvilket giver dig rigtig mange fordele, når du er på udkig efter en VVS’er, som eksempelvis kan hjælpe dig med at installere din nye varmepumpe.

I vores oversigt kan du nemlig altid hurtigt og nemt finde en dygtig VVS’er i området omkring dit sommerhus, selvom du måske ikke er så godt kendt på egnen. I vores oversigt kan du desuden sammenligne priser og indhente gode tilbud, så du altid har mulighed for at få den bedste pris på installation af din varmepumpe.