Afløb vaskemaskine

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

En vaskemaskine er i mange husholdninger en helt integreret del af hverdagen. Et næsten uundværligt apparat, der får hjemmets logistiske udfordringer til at glide. Det, at vi altid kan stå op og tage rent tøj på om morgenen, er noget, som mange næsten tager for givet.

Afløbet til vaskemaskinen kan imidlertid let blive overset blandt de mere synlige VVS-installationer i hjemmet. Mange tænker ikke over, hvor det sidder, eller at det overhovedet er der, før uheldet er ude.

Men der er heldigvis ikke noget mystisk ved det. Vaskemaskinen er bare endnu en installation, som skal være forbundet til et afløb, så spildevandet kan løbe væk. Akkurat ligesom håndvasken og toilettet skal være det.

På vvs-oversigt.dk kan du læse om typiske ting, der gør sig gældende i forbindelse med afløb fra vaskemaskiner. Og du kan nemt og hurtigt indhente gratis og uforpligtende tilbud, hvis der er brug for professionel hjælp fra en fagmand i dit område.

Hvordan ser min vaskemaskines afløb ud?

Det er forskelligt, hvordan vaskemaskiner konkret er forbundet til afløbet. Det kommer typisk an på, hvor i hjemmet din vaskemaskine er placeret. Fra nogle vaskemaskiner kan vandet blive ledt direkte ned i et gulvafløb. Andre maskiner deler så at sige afløb med en håndvask.

I forbindelse med vaskemaskinen er der meget ofte det, der hedder en afløbsslange. Fordi vaskemaskinen ikke altid kan komme til at stå lige ved siden af et af husets afløb, bliver den forbundet til afløbet ved hjælp af en afløbsslange.

Afløbsslanger kan tage sig forskelligt ud og være af ret forskellig længde. De kan skiftes ud og anskaffes separat, for eksempel hvis du får brug for at flytte maskinen.

Nogle vaskemaskiner har også deres egne vandlåse som en del af deres afløb. Den gør det samme som alle andre vandlåse i hjemmet, nemlig at forhindre at luft og lugt fra kloaksystemet stiger op gennem rørene.

Hvornår skal jeg være opmærksom på min vaskemaskines afløb?

Heldigvis er afløbene ikke noget, vi tænker over til daglig. Men der er alligevel visse ting, som det kan være værd holde øje med. Nogle problemer kan starte i det små og blive værre med tiden, og det gælder også for afløbene i hjemmet.

Hvis vi går ud fra, at vaskemaskinen ellers fungerer fint, og kun ser på selve afløbene, så er der nogle helt enkle og typiske ting, du kan holde øje med. Og det er ting, som er generelle for de fleste afløb.

Hvis der står vand omkring vaskemaskinen – hvis der er oversvømmelse i rummet, hvor vaskemaskinen står, så er det helt åbenlyst værd at tjekke maskinens afløb. Det behøver ikke skyldes afløbet, men det er en god ting at tjekke som noget af det første. Dryp eller utætheder – for eksempel ved afløbsslangen – er også noget, du bør holde øje med.

Dårlig lugt fra afløb er en helt typisk ting, som gør os opmærksomme på, at noget er galt. Det betyder ikke, at der aldrig er problemer, så længe lugten bare er fin. Men det kan for eksempel være et tegn på, at afløbet er ved at stoppe til, eller at vandlåsen ikke virker optimalt.

Hvad kan jeg selv gøre ved min vaskemaskines afløb?

Der er meget, du selv kan lave ved din vaskemaskine generelt. Men der er også ting, du skal være opmærksom på, som kun en fagmand må lave. Hvis der for eksempel er rør eller slanger, som skal flyttes eller lægges på ny – så kræver det en autoriseret VVS’er.

Inden du giver dig i kast med gør-det-selv-arbejde på afløbet, er det derfor vigtigt, at du sætter dig ind i hvordan din maskine er installeret, og om det, du har tænkt dig at gøre kræver professionel hjælp.

Mange afløbsproblemer kan findes i afløbets vandlås. Nogle vaskemaskiner har deres egen vandlås, som formentlig kan renses ellers skiftes. I så fald kan du med fordel læse vaskemaskinens brugsvejledning og se hvordan. Det er ikke usandsynligt, at det er noget, du nemt selv kan gøre.

Hvis maskinen ikke selv har en synlig vandlås, kan der være en vandlås i det afløb, den er forbundet til – for eksempel håndvasken. Hvis det er tilfældet, kan du sikkert selv rense den. Men du bør konsultere en grundig vejledning først. De ting, du har skilt ad for at rense det, skal jo også monteres korrekt bagefter.

Kom i forbindelse med en professionel fagmand gennem vvs-oversigt.dk

Vil du være sikker på, at problemet bliver løst på en nem og overskuelig måde, kan du med fordel vælge at søge hjælp fra en professionel.

Her på siden, vvs-oversigt.dk, kan du komme i kontakt med autoriserede VVS’ere i hele landet. Du kan se fagfolk i netop det område, hvor du bor. Og med ganske få tryk kan du indhente indtil flere gratis og uforpligtende tilbud. Vi hjælper dig med at få dit stoppede afløb fra vaskemaskinen rent og som nyt igen.