Miele vaskemaskine fejl

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Der kan opstå problemer af forskellig karakter med en vaskemaskine, og det kan skyldes mange forskellige ting. Miele er et populært kvalitetsmærke, som mange danskere har i hjemmet, og vi vil i denne artikel guide dig, hvis du oplever Miele vaskemaskine fejl. Vi kommer her med de mest hyppige af slagsen, som viser sig via en fejlkodenotits på dit display på selve vaskemaskinen.

F3 – manglende vandtilførsel

Får du fejlkoden F3, skyldes det, at vaskemaskinen slet ikke får tilført vand. Problemet kan ligge forskellige steder, men det kan meget vel skyldes en defekt magnetventil. Du kan som udgangspunkt godt skifte en magnetventil selv, hvis du oplever Miele vaskemaskine fejl, men hvis du ikke er ferm med elektronik og VVS, anbefaler vi, at man tager kontakt til en lokal VVS’er, der kan udføre arbejdet. Man skal nemlig ind og gøre en del mere end bare at trykke på en knap og skrue på et element.

Manglende vandtilførsel kan også skyldes en defekt niveaukontrol. Niveaukontrollen styrer mængden af vandet, der kommer ind, og hvis den er defekt, kan det enten betyde, at der kommer for lidt eller slet intet vand ind.

F11 – fejl i udtømning af vand

Hvis du oplever Miele vaskemaskine fejl i form af manglende eller fejlagtig udtømning af vand ved vaskens afslutning, så kan det være på tide at rense trevlestien. Dette er relativt ukompliceret og burde i mange tilfælde fikse problemet.

Det er dog ikke givet, at det er trevlestien, som er problemet. Det kan nemlig også betyde, at afløbspumpen er defekt, og hvis du igen ikke stoler på dine egne VVS-evner, bør du kontakte professionelle fagfolk for et tilbud på dit arbejde.

F16 – overdosering af vaskemiddel

Vaskemidlet i sig selv er ikke problemet, når man overdoserer sin vaskemaskine. Det er derimod det skum, som dannes, når vaskemidlet tages i brug, hvorved at skummet trænger ud over det lille sæberum, det er beregnet til. I slemme tilfælde kan sæben få slangerne til at stoppe til, men det vil også vise sig via en anden fejlkode – nemlig fejlkode 63.

F63 – problem med slangerne

Som nævnt ovenfor kan for meget sæbe være et problem ikke alene på grund af skummet, men det kan også være et problem, hvis sæben trænger ud i slangerne og får dem til at stoppe til. Hvis du får F63 som en Miele vaskemaskine fejl, bør du køre et par vaske uden tøj og vaskemiddel for at få alle sæberesterne helt ud. Får du stadig fejlen, kan du rense slangen med et behørigt middel til netop det formål.

F63 kan dog også skyldes et problem med tilløbsslangen. Hvis den ikke er sat ordentlig i, eller den af andre årsager registreres forkert, vil det typisk vise sig på dit display med tre bindestreger. Det er muligt, at det er brusepladen, som er defekt, og du skal måske derfor have en ny af slagsen.

Hvor finder jeg Miele vaskemaskine fejl?

Der er forskellige Miele vaskemaskinemodeller, og det kan variere, hvad de forskellige fejlkoder betyder. Det vil altid fremgå af din manuel, hvad den enkelte fejlkode er, og nogle af tingene kan du heldigvis fikse selv. Du kan også finde disse fejlkoder online på Mieles hjemmeside, og hvis det ikke lykkes dig, bør du kontakte supporten for at høre nærmere.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan reparere selv?

Føler du dig dog lidt på bar bund, hvad angår selve reparationen, bør du kontakte en VVS’er, som helt sikkert både kan afkode problemet og finde en optimal løsning på det. Korrekt diagnosticering er nemlig afgørende for den korrekte afhandling af problemet.